Mire utal, ha valaki rendszeresen hangosan, artikulálatlanul, olykor sikoltozva "beszél" álmában?
Ilyewn velem is előfordult hogy álmomban beszélek vagy alvajárok.Anyám mindig mondta reggel hogy éjszaka valamit dünnyögtem de ő egy szót sem értett belőle és én komoly nem emlékszek rá.
Gondolom olyan mint az alvajárás arra sem emlékszik másnak hogy éjszaka miket művelt.
Nem feltétlen kell utalnia valamire, ha valaki álmában beszél. Ám legtöbbször a napjainkat, érzelmeinket dolgozzuk fel az álmainkban így előkerülhetnek a kellemetlen érzelmek, is amik okot adnak a beszédre. Két példát is mondok:
1. A testvérem sokszor beszél álmában de volt amikor olyan hülyeségeket, hogy csak nevettünk. Megbeszéltük, hogy egy nagy tál étellel álmodott és azt akarta megenni. Kiderült, hogy aznap nem vacsorázott. Szóval nem volt baj.
2. Volt egy olyan időszakom-egy ismerősöm halála után-, amikor nagyon rosszakat álmodtam. Kisírt szemmel ébredtem, sikítoztam és beszéltem álmomban. Volt amikor nem emlékeztem rá de volt amikor minden egyes részlet eszembe jutott. Kicsit "víziós lettem", mert mindenhol vért és szenvedő embereket láttam.
Üljetek le beszélni, mert lehet lelki probléma azoka. De ha mégsem nyugodj meg mert vannak ismerőseim akik többet beszélnek álmukban, mint ébren.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!