Mit kéne tennem ilyenkor?
Figyelt kérdés
Van egy barátnőm,14 éves és sokszor hangokat hall..Az a gond,hogy én nem tudok neki segíteni..Tudom mikor hallja a hangokat,mindig befogja a fülét,pedig tudja,hogy nem használ,már nem tudok mit tenni...Már üti a kezét a falba,annyira rossz neki...Elkezdte vagdosni magát....Az öngyilkosságon gondolkodik a hang miatt...De én mit tudnák tenni,hogy jobban legyen?És legalább lássa,hogy valaki szereti,és valaki megérti?2013. okt. 5. 18:58
1/5 Bárzsing válasza:
Bármi is az oka a hanghallásoknak (lehet súlyos depresszió, vagy akár skizofrénia is), a barátnőd már orvosi segítségre szorul. Próbáld vele ezt megbeszélni, rávenni, hogy a szüleinek mondja el, esetleg te is beszélhetsz a szüleivel. Inkább haragudjon rád a miatt, hogy őt megkerülöd, mint hogy idővel a hangok miatt öngyilkosságot kíséreljen meg. Sajnos itt már nem elég a társak támogatása, bár biztosan könnyebb neki, hogy te ott vagy mellette.
2/5 A kérdező kommentje:
Rendben,akkor szólok az anyukájának!De skizofrénia?Az mi??
2013. okt. 5. 19:12
3/5 Bárzsing válasza:
A skizofrénia egy pszichiátriai betegség, egy elmezavar, ahol hallucinációk fordulnak elő, illetve téveszmék, furcsa gondolkodásmenet jellemzi, de nagyon sok egyéb tünete lehet, sokféleképpen nézhet ki. Az agyban különböző anyagok egyensúlya felbomlik, és ez vezet ehhez az állapothoz, amit gyógyszerrel kell kezelni évekig, de bizonyos esetekben akár egy életen át.
4/5 anonim válasza:
Nagyon gyorsan vigyétek orvoshoz,mert ennek nagyon ne lesz jó vége.Ez nagyon komoly dolog.Egyetértek az elsővel,inkább haragudjon rád,minthogy megölje magát,vagy akár a környezetében kárt tegyen.Itt most ő a lényeg,hogy megszüntessék ezt a dolgot.
Beszélj vele,ha nem akarja elmondani a szüleinek,mondd el te.Ne érdekeljen,ha "megzsarol" h többé nem szól hozzád,vagy h megutál,mert az ilyen betegségen nem lehet segíteni annyival,h "itt vagyok melletted".Ez ennél sokkal bonyolultabb és komolyabb.
5/5 A kérdező kommentje:
Rendben,nagyon szépen köszönöm!!!
2013. okt. 5. 20:19
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!