Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mi lehet ez a fóbia?

Mi lehet ez a fóbia?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Az alábbi fóbiám van:

Félek az üres medencéktől, tehát ha látok olyan képet ahol mondjuk egy üres medencét csempéznek ki ,akkor fosok tőle. Félek ezektől a nagy csőrendszerektől meg gépektől amik a élményfürdőkbe vannak, bár tudom, hogy hülyeség félek, hogy elnyel, meg ilyenek. Félek a lefolyóktól is, pl. a fürdőben is néha előjön ez a dolog, hogy félek pl a zuhanyzóban, magától a csőtől. Hát nem vagyok normális az fix:D Mi lehet ez?:D

Előre is köszi!

2013. okt. 3. 22:56
 1/6 A kérdező kommentje:
De ezt úgy kell elképzelni, hogy ökölbe szorítom a kezem, meg az izmaim:D
2013. okt. 3. 23:02
 2/6 anonim válasza:

Gyerekkorodban nem estél bele egy üres medencébe, esetleg valami cső szerűbe, ahonnan nem tudtál kijönni? Esetleg régen a strandon nem szívta be valamidet a rendszer?

Vagy akár csak megijedtél, hogy be fog szívni, és rögzült ez a fóbia. :D

2013. okt. 3. 23:10
 3/6 A kérdező kommentje:
A mi medencénkbe beleestem, de utána semmi bajom nem volt:D Nem szívta be semmimet a rendszer hálistennek!:D
2013. okt. 3. 23:17
 4/6 anonim válasza:

Az már bőven elég lehet. Ha gyerekként beleesel a medencébe, és megijedsz, akkor ez máris okozhat később ilyen dolgokat. Nem kell ahhoz megsérülnöd, hogy megmaradjon az az érzés, félelem. Lehet nem is emlékszel, hogy megrémültél.

Amúgy ha a te fóbiád hülyeség akkor ezt figyeld. Én a lepkéktől félek, mert amikor még kisebb voltam, többször is hirtelen berepült egy ilyen jó nagy szőrös éjjeli lepke, és mindig megijedtem. Ez mostanra fajult oda, hogy félek a lepkéktől (egy bizonyos méret fölött persze). Persze tisztában vagyok vele, hogy nem tud ártani, de mégis.

2013. okt. 3. 23:38
 5/6 A kérdező kommentje:
Értem, köszönöm szépen! Hálisten én a lepkéktől nem félek, de én is defektes vagyok!:DD
2013. okt. 4. 00:52
 6/6 anonim ***** válasza:

A fóbiák kezelése egyszerű, és gyors:

https://www.youtube.com/watch?v=vzGIQczkwwo

2013. okt. 4. 10:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!