Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Alkoholista lennék már most?

Alkoholista lennék már most?

Figyelt kérdés
2009. nov. 8. 02:26
1 2 3
 11/25 anonim válasza:
100%
Én elmúltam már 50 (ffi), és szerintem az alkoholizmus valahol genetikai probléma is. Az én apám mindig ivott és elég sokat, de soha sem nevezte magát alkoholistának, holott az volt, ezzel összefüggésben kapott agyvérzést, és halt meg. Azt mondják, az alkohol-tűrőképesség igen széles skálán mozog. Én pl. ha átlépek egy határt: 3 napi betegség. Sose tudtam sokat inni, most sem. Van, hogy hetekig nem iszok egy cseppet sem, utána mindig visszatérek, hogy csak iszok valamit, ráadásul mindenivó vagyok, tehát nem vagyok ráállva egyvalamire. Hát, ilyen ez.
2009. nov. 8. 10:14
 12/25 A kérdező kommentje:
Ahogy mondtam, a haverjaim nem igazán szoktak "szórakozni" alkohol nélkül, olyankor elég visszafogottak, és én meg egyedül józanon nem csinálnék magamból hülyét, viszont piával nagyon faján megy :D
2009. nov. 8. 14:52
 13/25 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem felejtsd el az ilyen "haverokat", akik csak piával tudnak szórakozni. Én is erre fizettem rá. Az igaz, hogy genetika is van a dologban, de az alkoholfüggőség nagyon ravasz és hosszasan tartó folyamat. Én kb.18 éves koromtól kezdtem sörözni meg ilyenek, nagyon jólesett társaságban, egy idő után már magam is kivántam, még később meg már alig volt nap, hogy ne ittam volna meg valamit, főleg ha rámjött a depresszió. Aztán jöttek az ezzel is összefüggő pszichés zavarok, részegen többször megloptak, kiraboltak meg ilyenek. És én is folyton igyekeztem racionalizálni, hogy á, nem vagyok alkoholista. 37 éves koromban aztán azt mondtam, hogy Schnitt, nem iszok tovább. Igy lett. Másfél éve totális absztinencia, mert nem igen van más választásom, ha nem akarom pár év múlva elborult elmével temetőközelben végezni.

Szóval légy okosabb, drága fiam, igyál megy itt-ott egy-két jó sört meg jófajta bort, de nehogy már csak piával tudjál szórakozni, mert akkor tutti hogy már most rejtett alkoholista vagy!!! Higgyél nekem, saját tapasztalat!

2009. nov. 10. 00:06
 14/25 anonim ***** válasza:
100%
Nem vagy es nem is leszel alkesz, halalra rohogtem magam a poznas irasodon LOL! amugy enis mikor 17eves voltam 7vegeken ittam 19eves koromig, es most 21/L vagyok es nem iszok mar,egyreszt mert gyogyszert szedek(antidepresszanst)de amugy sem erzem azt ,hogy kell, ha kivanomn iszok egy sort esetleg ,de anelkul is tudok vidam lenni:-)minden jot neekd es ne legyen lelkifurdalasod,mert jol erzed magad,lesz majd ido amikor part keresel, csaladot alapitasz es dolgozol, akkor majd azok lesznek a fontosak1Most csak torodj magaddal es eld ki a fiatalsagod, mert kesobb erre mar ugysem lesz lehetoseged!:-)
2009. nov. 10. 14:21
 15/25 anonim ***** válasza:
51%
Én csak bulikba szoktam inni már ha nem kocsival vagyok multhétvégén basztam be de azelott se ittam avgy 2 honapig:D de pénteken buli lessz szal piálás:D18/F
2009. nov. 10. 20:30
 16/25 anonim ***** válasza:
51%

Én ugyanez vagyok, csak csajban. :$ :D

Nem vagyok alkesz!!!

2009. nov. 10. 23:49
 17/25 A kérdező kommentje:

Az utolsó 3 kommentelonek:

ISZNUNK EGYUTT? :D CSAJJAL SOHA NEM ITTAM MEG! :O:D

2009. nov. 12. 00:57
 18/25 anonim válasza:
100%

Nem vagy alkoholista... a te állapotodat 1 szóval lehet jellemezni: Kamasz

hidd el, hogy 1 2 3 év múlva már nem fogod ennyire bírni és ennek töredék mennyiségétől is a földön fogsz fetrengeni...

2009. nov. 15. 20:04
 19/25 anonim válasza:

Nagyon azon az úton jársz , légy bölcs.

Nem az a legény aki bírja ,hanem aki állja.

Az alkoholista pedig nem csak az aki mindig segg részegre issza magát,hanem ha rendszeresen iszik.

Mérték már máj értékedet? Szerintem nem kell olyan sok idő és meg fogsz vele ismerkedni.

Nekem volt olyan ismerősöm ,munkatársam akik alkh. voltak kb 50 éves korukra mind elmentek,

Nyugodjanak,Békében.

2009. nov. 16. 00:15
 20/25 A kérdező kommentje:

Múlt hétvégén józan voltam, csak 1 sört ittam és csajoztam és jó volt.. nem vagyok alkoholista csak a többiek mindig azt mondják, hogy az vagyok.. de én tudom hogy nem mert nem kényszerből iszok, hanem csak tök jó részegen fetrengeni :D

Életembe kb 15x baxtam be keményen.

2009. nov. 16. 16:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!