Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » "Rémálom" FONTOS! Ez valami...

"Rémálom" FONTOS! Ez valami Átok? Mitől van ez?

Figyelt kérdés

Történetem a következő:

tavaly nyáron volt egy ilyen esetem nem tudom mi lehetett. Idén tavasszal is volt egy és most nemrég 1 hete kb. Sehol nemtudtam utánna nézni ez most mitől volt?

Sok kávét ittam, esetleg sokáig fennvoltam nemtudom?

igy kezdődött:

lefekszek aludni mint mindig és majdnem elalszom de tudom még nem álmodom és ébren vagyok elkezd hevesen verni a szívem és hallom ahogy dobog. Mintha át tudnék menni a falon. Nagyon rossz élmény!!!!!!!!!!!

Láttam magam kívülről mintha meg akarnék halni és kikönnyzeztem és magamba mondogattam amig ez tartott kb 20 mp. mondogattam "múljon már el miez?" wáá!!!

folytó érzés melegem van közbe kikönnyezek és hirtelen nagyon szeretethiányom van. egyedül alszom az ágyamban olyankor jó lenne valakinek szólni, hogy ébredjen fel és vígasztaljon meg. Kegyetlen sz@r élmény!!!

Híbe-hóba előfordul és váratlanul jön rám elalvás előtt ez a szitu. Nem vagyok alvajáró meg semmi ilyesmi hiszen tényleg elalvás előtt még bőven észnél vagyok akkor jön ez rám. A szemem nemtudom nyitva-van e vagy sem de zúgó hangot hallok és elkezdek "lebegni" a testem meg végig a földön marad és ezt látom kb 20-30 centi magasra. Picit olyan érzésem volt hogy "átmentem a falon" (tudom hülyének hangzik de tényleg)

1. eset tavaly nyári:

kocsimban aludtam hajnal 4-5 óra fele értem haza de nemvolt nálam kulcs hogy bemenjek (bnőmtől érkeztem meg)

már kezdett világosodni

mondom hátradöntöm az ülést és befűtök alszok egy kicsit.

kajakra ugyan ez volt de a láttam a kocsi tetőcsomagtartó szemszögből láttam a rétet és a szomszéd telkét tisztán.

rémisztő volt azonnal észhez tértem.

idei is volt akkor pedig a szálláson aludtam (melohelyen)

11 óra lehetett

szitu ugyan ez szívem majd ki esik a helyéről és elkezdek "lebegni" majd felülről látom mik vannak az asztalon !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

akkor is nagyon megijjedtem :S

kérdezem mitől van ez?

ez nem rémálom!!! ez még attól is 10000000x rosszabb élmény senkinek nem kívánom..

lehetséges kevés oxigén (kocsiba, ágyon esetleg magamra húztam a takarót és azért?)

sok Kávét ittam (nem emlékszem) vagy alig alszok azt is rendszertelenül itt-ott?.... ideges voltam? vagy esetleg alacsony vérnyomás nemtudom válaszoljon valaki !!!

19/F

2009. nov. 8. 00:12
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Nem tudom igazán, hogy ki mit érez, amikor ilyenek megtörténnek vele, és nem tiszta számomra, hogy milyen az az állapot, amikor ez létrejön. Álom, félálom, v más?

Hasonló dolgok velem is történtek, kb. eddig 4 alkalommal.

Azt viszont 100%-osan tudom, hogy mind álmomban következett be. Egyik olyan élmény volt, hogy pár percig én sem tudtam, hogy az egészet álmodtam, vagy tényleg megtörtént. Ébredés után hirtelen nem tudtam ki kivel van.

Aztán kis idővel rögzült, hogy álom. Volt olyan, hogy repültem, s a puszta gondolatom ereje irányította a mozgásomat a levegőben, hogy merre menjek. Teljesen valóságosnak éltem meg álmomban, és nem rémisztő, hanem inkább, valami kifelyezhetetlen libabőrös érzés kerített a hatalmába, amit azelőtt soha nem éreztem. Nem mondom, hogy nem volt néha ijesztő, de maga az élmény olyan nagy hatással volt rám,. hogy inkább a jó élményeim közé tartozik, s nem a rémisztőekhez. Máskor azt álmodtam ugyanílyen valósághűen, hogy éppen átélem az apokalipszist, hogy a szemem előtt, és a bőrömön érezve hullik szét a világ. Hihetetlenün erős élmény volt, és az az érdekes, hogy úgy lett vége az álmomnak, hogy ugyanaz történt álmomban is, mint a valóságban, amikor felébredtem belőle. Végül is az álmomban nem történt meg a világvége, de teljesen olyan volt az eleje, hogy biztos voltam benne, hogy jelenleg annak a folyamata indult be. Érdekes volt, de nem részletezem most. Aztán egyszer csak, ahogy jött, úgy el is múlt szép lassan valaminek köszönhetően, (álmomban) és döbbenten észleltem, hogy ezt rajtam kívül senki sem látta. Össze-vissza cikáztak bennem a gondolatok, hogy mi volt ez, de közben bementem lefeküdni, mert este volt. Előttem van a kép, hogy bemegyek a házba, lefekszem az ágyamra, fekszek még, gondolkodom, hogy mi is történt velem, és szép lassan (nem riadva) felébredek. És mi ugyanaz a tudat fogad ébren is, hogy fekszem az ágyban, és gondolkodom, hogy mi történt velem. Ezután az álom után, 5 percig elemezgettem magamban a dolgokat, mire biztosan el tudtam dönteni, hogy álmodtam az egészet. Én nem mentem át a falon, mint a kérdező, repülni is álmomban tudtam, de ezek az élmények olyan hatással voltak rám, hogy inkább örültem nekik, mint sem.

Az én véleményem, hogy ti is csak álmodjátok mindezeket, aminek megvannak az igazi okai. Én a saját életem átélt élményeinek, az álmomban való összetalálkozását tulajdonítom a jelenség okának. Semmi más extra jelentést nem adok nekik. Volt nekem is szívdobogásos ébredésem, de azt is tudom, hogy azért volt, mert túlstresszeltem magam vizsgaidőszakban, és kifáradtam. Olyan azóta sem volt. Kivizsgáltak, nem találtak semmit, annyit mondtak stressz. Megnyugodtam, nincs is problémám.

2009. nov. 9. 20:48
 12/15 anonim válasza:

Szia!

Nem is tudom, hogy amik velem történtek azok hasonlóak e mint a tiéd, de mindenesetre ezek nagyon különös dolgok. Velem ez történt:

Alszok. Már hajnal volt. Felébredtem, de nem bírtam felkelni, mintha valami lebénitotta volna az egész testemet, és közben mintha a hideg rázott volna ki fáztam,és nagyon féltem tudtam hogy ébren vagyok de a testem nem mozdult. Végre sikerült felkelnem felültem az ágy végére. És ami megdöbbentő volt számomra abban a pillanatban az ágyamban ébredtem fel. Tudom nevetségesen hangzik, de a testem végig az ágyban maradt mintha csak a lelkem ült volna fel az ágy szélére.

Sokszor ébredtem hasonlóképpen annyira rettegtem minden egyes éjszakától,minden éjszaka imátkoztam, hogy ez megint meg ne történjen velem végül már sötétben sem mertem aludni. Szerencsére már egy ideje nem érzek ilyet remélem nem is fogok. Nemtudom nekem mitől szüntek meg ezek a dolgok hátha neked is majd elmulik.

2009. nov. 9. 22:33
 13/15 anonim ***** válasza:
ketszer volt ilyenem alvasi paralizis a neve,ne ijedj meg nem fogsz meghalni, nagyon szornyu elmeny ,de nem art neked semmit!!!21/L
2009. nov. 10. 15:48
 14/15 anonim ***** válasza:
velem olyan volt, h én sem aludtam hanem halgattam a tv-t. és vhogy nem figyeltem rá, mert fáradt voltam, épp a csillag születiket néztem és mondták ki jutott tovább. még ki sem mondták h kutyakölykök és csukott szemmel láttam egy kutyát, aztán kimondták. utána volt mc dc őt is láttam, és őt is kimondták, ugyanez volt vásári adréjjal. Sztem lehet h a dolgokat amiket látsz megjegyezted, és mikor lefeküdtél pihenni, túl fáradt voltál, és elaklandoztak a gondolataid, és fura dolgokat látsz, velem is szokott hasnoló lenni, de általban mikor kinyitom a szemem elfelejtem miket láttam:S
2009. dec. 8. 11:31
 15/15 anonim válasza:
Szerintem vagy rémálom volt az egész vagy tényleg szellem lettél ideiglenesen.
2013. máj. 16. 16:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!