Rémálom vagy mi volt ez? :OOO
Testen Kívüli Élményed (TKÉ) (angolul Out of Body Experience-OBE) volt. Ez előfordulhat az alvás, és ébrenlét állapota között spontán, bár van aki bármikor képes rá. Nekem is rengetegszer volt már ilyen, és én is nagyon megilyedtem az elején, mert azt hittem álmodom, mégis valós fizikai környezetben voltam, tisztán emlékszem mindenre, de mégis volt ami nálam sem stimmelt, azaz mintha egy másik valóságban lennél.
Nálam 1x pl tudtam hogy egyedül vagyok otthon, mégis mászkálást hallottam a folyosón, de tudtam hogy az nem valódi, aztán valaki/valami kívülről 2x lenyomta a szoba ajtó kilincsét ahol voltam. Világos nappal volt, kb 2 méterre volt az ajtó, és teljesen valóságosnak tűnt.
Ekkor felébredtem, és persze minden a helyén volt, egyedül voltam otthon.
Nem kell megijedni, inkább olvass utána a dolognak.
Na ja, orvosi szaknyelven hívhatjuk alvási paralízisnek is, de a 2 dolgot sokszor összemossák.
A TKÉ ébrenléti állapotban történik, amikor teljesen tudatodnál vagy, mondjuk mikor lefekszel aludni, és már majdnem elaludtál, de még tudod hogy ébren vagy.
Az alvási paralízisnél álmodsz, ezért "alvási".
Aha, mert te még nem írtál el soha semmit? Mi vagy te, nyelvtan tanár?
Egyébként szó nem volt álomfejtésről.
11:05
Igen, ez az amiről beszéltem. Nálam volt eset ami kizárja hogy álmodtam. Megnéztem ugyanis az ablakon keresztül egy parkoló autó rendszámát, majd felébredtem, és megnéztem úgy is. Álomnál nem valószínű hogy stimmelt volna.
A másik pedig hogy álomnál nem jár közben az agyad, hogy mi a franc történik, nem látod a környezeted egy az egyben (éles körvonalak, a szoba minden részlete), nem érzed tisztán a megérintett tárgyakat, nem hallod hogy közben mi megy a TV-ben, stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!