FTM lennék? Nem tudom, hogy érzek. Hogy lehetne ezt kideríteni?
Egész életemben voltak gondjaim azzal, hogy elfogadjam magam, de a gondolat, hogy lehet, hogy "belül" fiú lennék csak nemrég kezdett el kísérteni.
Valahogy mindig is érdekelt a transzneműek "világa", és vannak fiús vonásaim, talán "jelek" is vannak/voltak, de nem tudom eldönteni, hogy ezt most csak bemagyarázom magamnak, vagy tényleg így volt...
Állhat ez az önértékelési gondjaim mögött? Van itt valaki akinek van tapasztalata vagy javaslata?
19L(vagy F?? ez a kérdés...)
Nekem volt és van is egy ilyen ismerősöm.. mondjuk ő lánynak érzi magát és fiú.De amúgy ő úgy volt vele,hogy mindig is tudta,hogy tranzszexuális.. vagyis hát sokáig nem ismerte a fogalmat,de mindig is lánynak érezte magát.Aztán felvállalta,hogy ezt érzi.Csak hát nem mindenkinek..de nem titkolja,ha bárki is rákérdez az irányultságára(nőiesen jár..stb.),de nem olyan durva szintű a helyzet nála.Én úgy gondolom,hogy aki igazán tranzszexuális,az valószínűleg régebb óta érzi.Te már 19 éves vagy.. fiús dolgai sok lánynak vannak.. nekem is vannak,voltak is,sőt elárulom,hogy én biszexuális is vagyok.
Nem tudom,hogy a lányokkal hogy állsz?Irántuk mit érzel?Mert hátha ez talán segít a hovatartozásod meghatározásában.
Egy 19 évesnek talán már ez kialakult.. nem tudom,hogy nálad mi a helyzet.
17/L
Szerintem gondolkozz el rajta, hogy a jövőben milyen testtel és társadalmi szerepben éreznéd jól magad, mi tűnik megvalósíthatónak (pl. csak te tudod anyagi, családi körülményeid) Én is elég későn, 23 éves koromban jöttem rá hogy belül inkább srác vagyok, azóta másfél év telt el és teljes időben férfiként élek és még úgy is sokkal jobban éreztem magam egész idő alatt, hogy a tesztoszteront csak nemrég tudtam elkezdeni, sok hónapnyi várakozás után.
Ha meg tudod tenni biztonságosan, próbáld ki milyen lenne fiú szerepben, öltözködésileg, ha élőben nem is tudsz férfi neveket kipróbálni, akár fejben vagy az interneten elkezdhetsz magadra férfi néven gondolni/hivatkozni és nézd meg hogy ezek milyen érzést keltenek benned. Nekem nagyon jó volt, végre megnyugvás hogy nem kell a női szerepben "laknom" életem végéig, hanem végre tettetés és hamisság nélkül önmagam lehetek.
Önértékelési gondok - az nálam is volt, mindig úgy éreztem valamit én nem csinálok jól, hogy nem érzem jól magam lányként majd nőként, nem értettem hogy miért nem szeretem a melleim stb. Ennek ellenére mindig is fiúkhoz vonzódtam, szal küzdött bennem az őszinte önkifejezés azzal, ami a heteró férfiak által "elvárt" nőies stílus.
Szóval kb. ezek a tapasztalataim. Gondolkozz rajta, próbáld elképzelni a jövőt, kivé, milyen nővé vagy férfivá tudnál válni évtizedek múlva, vagy esetleg a két társadalmi doboztól függetlenül egy kényelmes helyet kialakítva magadnak. Az is jó ötlet lehet, ha utánanézel, hogy mik az elérhető változások testileg, a hormonok mennyit változtatnak rajtad, a műtétek milyen eredményeket hoznak, hogy el tudd dönteni, hogy akarsz e lépéseket tenni ezügyben, és ha igen, melyikeket. Szóval fedezz fel mind befelé mind kifelé :) Sehová nem hajt a tatár, vannak akik 30-40-50 évesen jönnek csak rá hogy más neműek mint addig gondolták és csak akkor vágnak bele az átmenetbe.
Ha van kérdés, komment, írj priviben :)
- MoonEyes
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!