Depressziós vagyok? Nem értem hogy mi történhetett.
Figyelt kérdés
15 éves vagyok. teljesen lehangolt vagyok nem tudok semmit se megcsinálni. visszatérő gondolataim vannak a halálról nem tudom hogy ez mit segít de, régen akaratlanul is elfojtottam az érzéseimet. Az érdeklődési köreim annyira beszűkültek hogy nem is érdekel semmi. Segítsetek, tanácstalan vagyok2009. nov. 6. 13:55
1/8 anonim válasza:
Vannak barátaid? Ha igen akkor csinálj velük programot...
2/8 A kérdező kommentje:
vannak, de nem tom valahogy nincs életkedvem eltünt:(
2009. nov. 6. 14:15
3/8 anonim válasza:
15 éves korban ez teljesen normális.. Velem is ez volt, de elmúlt.. De ha mégjobban bemagyarázod magadnak hogy nincs kedved semmihez akkor ez csak rosszabb lesz.. Nem ismerem a körülményeidet, de ha vannak barátaid, szerető szüleid akkor olyan nagy baj nem lehet.. Lehet az is rátesz egy lapáttal hogy rossz az idő borús, és ilyenkor lehangoltabb az ember... Fel a fejjel és próbáld meg élvezni az életed.. Annyi minden előtted van még. És csak ez az 1 életed van, most próbáld meg kiélvezni mert később csak megbánod hogy ahelyett hogy jól érezted volna magad csak szomorkodtál...
4/8 A kérdező kommentje:
ok megpróbálom de nem tom mennyire fog menni... kösz a válaszokat
2009. nov. 6. 14:39
5/8 anonim válasza:
mióta van ez a helyzet? ha 2 hétnél tovább akkor már beszélhetünk a depresszió egy változatáról(ezt pont az egyik nap mondta a tv-ben egy pszichológus nő). Sírni nem szoktál? Vagy korábban sírtál esetleg, de mostmár nem tudsz sírni?
6/8 A kérdező kommentje:
nem szoktam sírni de állandóan olyan kedvem van...régebben elfojtottam az érzelmeimet igy már egy ideje nem sírok a tanárom is mondta hogy milyen érzéketlen vagyok:(
2009. nov. 6. 22:19
7/8 anonim válasza:
A depresszió jellegzetes tünetei:
1. Levert hangulat, szomorúság, üresség érzése;
2. Érdeklődés, öröm csökkenése - elvesztése;
3. Fáradság, gyengeség-érzés;
4. Álmatlanság vagy túlzott aluszékonyság;
5. Csökkent gondolkodási, döntési képesség, dekoncentráltság;
6. Indokolatlan bűntudat, önvád;
7. Halállal való gyakori foglakozás;
8. Ingerlékenység (olykor).
Mindebből legalább 3-4 tünetnek (hivatalosan 5-nek)kell fennállnia legalább 2 héten át.
Ha nagyon szenvedsz ettől az állapottól szerintem fordulj pszichológushoz vagy keresd fel a közeledben lévő Nevelési Tanácsadó pszichológusát.
8/8 A kérdező kommentje:
lehet hogy ez lesz
2009. nov. 8. 14:03
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!