Létezik ilyen pszichológiai betegség? (egy gonosz hang beszél a fejemben)
Szerintem az lenne a megoldás, ha felhagynál Istennel, kitérnél ebből az úr-rabszolga kapcsolatból, a magad ura lennél, és akkor nem őrülnél meg:F
"Isten után a családomat szeretem a leges-legjobban."
Ez iszonyat szánalmas..egy emberek által kitalált öregbácsi, aki a felhőkön ül és bűnteti az embereket[és hagyja, hogy beleőrülj a saját gondolataidba], vagy a húsvér családod, aki bármit megtenne érted?
Nem vagy te normális, szégyelld magad, hogy ilyet mersz mondani..:D
Ne imádkozz, hallgass zenét, menj ki biciklizni/futni, gondolkozz, írtsd ki ezeket saját magad, mert imádkozással nem mész semmire.[=még mindig 3 milliárdan éheznek a világon...]
De Istennek köszönhetem a húsvér családomat, mikor meggyógyította Anyukám.
Erről mit gondolsz? (komolyan kérdezem, nem vitatkozás képpen)
Őszinte leszek:
Mikor elolvastam ezt, hogy "miért, ő gyógyította meg?", akkor mosolyogva "höhh"-öztem egyet, mert ez olyan zavarbaejtő kérdés. Néha szeretnék nem hinni, de az a baj, hogy az ember nem veszítheti csak el úgy a hitét. Nincs olyan, hogy ettől a perctől nem hiszek. Attól amiért még ezt mondod, attól még hiszel. És mikor bajom van, Ő az akihez fordulni tudok, ha kérni szeretnék valamit, mint például, hogy gyógyuljon meg Anya.
Kedves Első!
Ez nem a hitvita helye, még akkor sem, ha esetleg más kontextusban teljesen egyet értenék veled.
Kedves Kérdező!
Ennyiből képtelenség eldönteni, hogy mi a gond, de a hallucinációk, különösen a gonosz dolgokat suttogó belső hangok, a skizofrénia egy tünete. Mindenképpen keress fel pszichiátert.
Itt az ima kevés.
Én is a skizofréniát mondtam volna. De így hogy bejött a vallás a képbe, sokkal valószínűbbnek tartom hogy ez csak egy pszichés zavar, mondhatni lázadás a rendszer ellen (azaz a vallásosság ellen).
Szerintem dilidoki kell, és nem gyógyszeres kezelés. De mindenképp nézesd meg, mielőtt kiirtod a családod!
Ui.: egy lottóötösért is mormolj már el egy imát nekem, amiért segítettem!
Egyetértek az első válaszolóval... eléggé sértő ilyet írni, hogy "isten után a családom szeretem legjobban". Az, hogy jobban szeretsz egy kitalált személyt, mint a családod, ez rájuk nézve igen is sértő. Remélem nekik ezt nem hangoztatod.
Anyukádat az orvosok gyógyították meg, köszönhetően a tudománynak. Bele lehet dumálni, hogy az istened keze volt benne, de aztán majd ha meghal valakid, remélem akkor is istenre fogod és nem azt mondod, hogy "na, ezt a sátán csinálta, isten tuti nem hagyta volna!" :)
Egyébként lehetséges, hogy skizofrén vagy vagy hasonló problémád van. Orvost javaslok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!