Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Nincs kedvem élni. Monjatok...

Nincs kedvem élni. Monjatok dolgokat, amikért érdemes élni! (? )

Figyelt kérdés
Mostanában pokolként látom az egész világot. Folyton csak rossz történik velem és a környezetemben lévőkkel. Nem részletezném, többnyire magánügyekről lévén szó. Tudom, sok szép hely van, ahova érdemes eljutni, ezért is megéri élni. De hiába minden, mikor nincs rá pénzem. Hiába a sok jó élmény és cucc ami még rám vár, ha egy vasam sincs, hogy megtapasztaljam vagy megszerezzem. Valami olyan dolog kell nekem, olyan élmény, amihez nem kell pénz, és olyan érzést ad, amiért érdemes élni. Hülyeségektől kíméljetek - nem vagyok vicces kedvemben.

2013. szept. 16. 21:21
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%
Pedig ha neked tetsző pszichologust választasz,az jó.Nem kötelező a lelkedben vájkálnod és kipakolni magadból mindent és nem is az a dolguk,hogy megmondják mit kell tenned.Te magad vagy az,aki rájön,ők csak a célzott kérdéseikkel tudnak gondolatokat ébreszteni,rendszerezni az összevisszaságot a lelkedben,általad.
2013. szept. 17. 11:08
 12/18 anonim ***** válasza:
Az nagyon jó, hogy meg akarod oldani a problémádat, és tudod is, hogy sikerülni fog! Kitartást kívánok hozzá! :-)
2013. szept. 17. 12:26
 13/18 A kérdező kommentje:
Köszönöm a bíztatást, ez sokat jelent most nekem.
2013. szept. 17. 15:52
 14/18 anonim ***** válasza:

Tulajdonképpen bármi, ami számodra sikert jelent, amiben úgy érzed, hogy ki tudsz teljesedni.

Valaki írta itt a túrázást. Az is tökéletes erre. Akár mint kikapcsolódás, akár mint sport. De ilyen a futás is.

Vagy mondjuk egy teljes más példa a Wikipedia szerkesztése. Ha van valami téma, amit szeretsz, összegyűjthetsz róla anyagokat, és írhatsz róla wikipedia cikket. Amit majd utána több ezer, tízezer ember fog olvasni és használni. Például én írtam a Concorde-effektust, amit azóta már több helyen is átvettek.

De akár bármilyen önkéntes munka is jó erre, kezdve az állatmenhelyektől a különböző intézményeknek való fordításig. Vagy honlapszerkesztés. Bármi, amiben jó vagy, és amiben tudsz adni/segíteni másoknak.

2013. szept. 17. 18:39
 15/18 A kérdező kommentje:

Egyre jobb ötleteket kapok, ismét köszönöm! Az állatokkal például nagyon szeretek foglalkozni, és a weblapszerkesztés sem áll tőlem távol.

Sokszor ott van a megoldás az ember orra előtt, csak a problémái, gondjai eltakarják. Pedig valóban akad jópár dolog, amiért jó élni.

Még csiszolódniuk kell a dolgoknak, de azthiszem rendbe fogok jönni mentálisan, amihez ti is hozzásegítettetek.

Persze lesznek még hullámhegyek és hullámvölgyek, de a dolgaim egyenesbe fognak jönni.

Rájöttem, hogy az írás is segít, most is én írok itt a legtöbbet, kérdező mivoltom ellenére. :)

2013. szept. 17. 23:27
 16/18 gyötrelem63 válasza:
amit én tanácsolnék:Igaz hogy elsősorban magad is kell hogy akarjad azt hogy jobban legyél, de sokat segíthet ha valaki melletted van akiben megbízol akire számíthatsz.Olyan dolgokkal foglalkozz ami örömet okoz ami kikapcsol szívesen csinálod.Bármi amitől kicsit is jobban érzed magad. sok apróság van amitől a közérzeted javulhat. nap mint nap valamivel okozz örömöt magadnak és ezzel az apró lépésekkel egyre többször érezheted hogy javul a rossz kedved.Ez boldogsághormon mint akár a csokoládé javíthat a depresszión a folyamat pedig segíthet kilábalni a depiből, de akarni is kell kicsit aktiválni magad. Tapasztalatból mondom.Gyalogolj ,sportolj bármi, film társaság ami elvonja a figyelmed.
2013. szept. 18. 20:29
 17/18 gyötrelem63 válasza:
Sport ,és sportolj, szerintem ez az egyik mottó a depi ellen,régóta bevált módszer.A futás a kerékpározás elég olcsó sport, könnyen kivitelezhető.Előre eltervezett edzés tervvel nagyon hasznos,és egészséges. A barátok sokat segíthetnek akik megértőek ,közös programszervezéssel megoldható hogy olcsón szép helyekre juthass.Olyan elfoglaltságot kell keresni ami örömet okoz és pozitív élményed lesz tőle. Ezeket rendszeresen hosszabb ideig gyakorlod kell hogy enyhüljön a depi azaz tenni is kell érte ,hogy kimássz belőle. Ahogy csak tudsz segíts magadon! A pszichológus sem zárható ki belőle ha minden kötél szakad. Munkára fel! Dolgozni kell rajta!
2013. okt. 29. 22:57
 18/18 anonim ***** válasza:
42%
Amiert erdemes elni... Amikor ugy szereted magad,hogy a vilagon igazabol senkire nincs szukseged,mert szerelmes vagy magadba. Ezert erdemes elni,hogy olyan embert krealj magadbol,akit ha latsz a tukorben,rajongsz erte,mert tudod,hogy mennyi munka vokt abban,hogy ragyogj es hogy szeresd magad. Ezert legyen jo hazad,jo autod es jo fizetesed,hogy dolgozhass azert,hogy imadd magad. Csak ezert erdemes elni,hogyha a tukorbe nezel meg a kudarcaid is szukseges rossznak tunjenek. Ha megtanulsz szerelmes lenni magadba mindent meg fogsz tenni azert,hogy jol erezd magad,hiszen a szerelem alapbol ilyen. Es ezutan megtalalhatod majd az igaz szerelmet is,aki kulon is ugyanugy csillog majd mint Te,egyutt pedig tulragyogjatok a legsotetebb ejszakat is!
2013. dec. 18. 04:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!