Nincs kedvem élni. Monjatok dolgokat, amikért érdemes élni! (? )
Hol laksz?
Ha olyan helyen, ahol van a közelben hegy/hegység vagy erdő, akkor menj egy jó kis túrára. Nagyon szép dolgokat láthatsz, és nincs is annál jobb amikor elérsz valami szép helyre, leülsz, nekidőlsz valaminek nézed ami körülvesz téged, hallgatod a csendet és mondod magadba, hogy na ezért érdemes élni...
Egyébként tűzz ki magad elé célokat és érd el, a győzelem érzése fantasztikus.
Amíg eszel??? Na mindegy...
Úgy tűnik depressziós vagy, ami annyitól nem oldódik meg hogy találsz 1-2 dolgot ami boldoggá tesz. Meg kell találnod az okát, aztán megoldanod, ami persze nem ilyen egyszerű mint ahogy azt leírtam.
De hozzátehetném a szokásos tanácsot is, hogy látogass meg egy pszichológust.
3-as: Igen sajnos, csak addig tart.
Egy biztos, ezt a problémát csak én tudom megoldani. A pszichológushoz járás nem más mint időfecsérlés. Ő maximum meghallgatja a problémáim, de ezzel még nincs megoldva semmi.
Egy szó mint száz, ha kimegyek egy kicsit a természetbe az lehet, hogy könnyíteni fog a dolgokon.
Igen, a kirándulás jó lehet. Meg a pszichológus is, ha nagyon rosszul érzed magad, akkor ajánlott elmenni.
Egy olyat tudnék még javasolni, hogy írj egy minimum 50 pontos listát a jó dolgokról az életedben. Lehetnek apróságok is! Elkezdeni nehéz, de mire a lista végére érsz, már nem is fogod annyira sötéten látni a világot. Ha valóban depressziós vagy, akkor az nem fog ettől egy csapásra elmúlni, de akkor is sokat segíthet!
"ezt a problémát csak én tudom megoldani"
Erről most a kedvenc sablondumáim jutottak eszembe, amit lelki problémákkal küszködőknek szoktak mondani olyanok, akiknek halványlila gőzük sincs a másik bajáról. "Csak te segíthetsz magadon", "Fejben dől el minden" és a többi, ezzel aztán jól magára is hagyják szerencsétlent.
Igen, csak te tudod megoldani a problémáidat, de mások segíthetnek ebben!!! Nem kell, hogy teljesen magadra maradj.
Bocs, lehet, hogy ez most nem ide tartozott...
Ez a beszéd.
De jól mondta,ez nem sablonduma csak ő tudja megoldani. Hiába próbálsz segíteni valakin, ha nem fogadja.A segítség nem egyenlő a megoldással. Lényegében minden rajta múlik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!