A pszichológusnál, miért kell fát rajzolni?
Rengeteg dolgot megmutatnak a rajzok, a fák rajzából olyan sok minden lát egy rajzelemző, hogy azt itt le sem lehet írni, de nézd meg pl, ezt az oldalt:
Gyümölcsökkel ábrázolt fa:
Kreativitásra és fantáziára utal, és jelzi, hogy fontos számodra a külső visszajelzés, a dicséret. Nőknél a gyümölcs a gyermek reprezentációja is lehet, ebből kifolyólag a reális vagy fantáziabeli anya szerep kifejeződésére utal. Kicsi vagy bizonytalanul megrajzolt gyümölcs a nőknél gyakran gyermek utáni vágy kifejeződése is lehet.
Ez szerintem is baromság. Eleve én úgy kezdtem, hgoy "oké, de milyen fát rajzoljak?"
Szóval ha azt akarják, hogy ne egy olyan "klasszikus" fát rajzoljak, amilyen pl a gyereknek a jele oviban, akkor több információ kell... :'D
Semmi értelme, és azért nem érted, mert apád is úgy tanulta mint "módszert", és igazából ő sem érti.
Egyrészt, mindenki másképp rajzol, másrészt, a képi és érzelmi összeköttetések minden embernél teljesen mások.
Csak egy egyszerű példa, ha mindenkinek ugyanaz jelentené a szépet, akkor az összes autó egyforma lenne, de elég ha kinézel egy parkolóra, és annyi féle kocsit látsz, annyi féle színkombinációval, hogy meg se lehet számolni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!