Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » A pszichológusnál, miért kell...

A pszichológusnál, miért kell fát rajzolni?

Figyelt kérdés
Apukám pszichológus, de még így se értem :/

2013. szept. 12. 15:06
1 2
 1/13 anonim válasza:
61%
Mert a fa szerkezetéből a rajzon sok mindenre tud következtetni. Ha vastag gyökeret rajzolsz neki, vastag szárat, akkor fontos neked a család, az alapok, ahonnan elindulsz...meg ilyenek. Érted.
2013. szept. 12. 15:08
 2/13 anonim ***** válasza:
2013. szept. 12. 15:08
 3/13 anonim ***** válasza:

Rengeteg dolgot megmutatnak a rajzok, a fák rajzából olyan sok minden lát egy rajzelemző, hogy azt itt le sem lehet írni, de nézd meg pl, ezt az oldalt:

[link]

2013. szept. 12. 15:11
 4/13 A kérdező kommentje:
és, ha almát is rajzolok? xD
2013. szept. 12. 15:13
 5/13 anonim ***** válasza:
56%

Gyümölcsökkel ábrázolt fa:

Kreativitásra és fantáziára utal, és jelzi, hogy fontos számodra a külső visszajelzés, a dicséret. Nőknél a gyümölcs a gyermek reprezentációja is lehet, ebből kifolyólag a reális vagy fantáziabeli anya szerep kifejeződésére utal. Kicsi vagy bizonytalanul megrajzolt gyümölcs a nőknél gyakran gyermek utáni vágy kifejeződése is lehet.

2013. szept. 12. 15:35
 6/13 anonim ***** válasza:
100%
Amúgy rajzoltam egy fát... aszondja a törzsemre, hogy kiegyensúlyott gyerekkorom volt... Az igazság az, hogy bszottul nem volt kiegyensúlyozott, nem tudom miért rajzoltam ilyen törzset
2013. szept. 12. 15:36
 7/13 anonim ***** válasza:
79%
Ez egy baromság szerintem. Attól, hogy valaki milyen fát rajzol még nem fog kiderülni, hogy milyen gyerekkora volt vagy milyen a lelkivilága. Ennél komolyabb tesztek kellenek ehhez.
2013. szept. 12. 17:30
 8/13 anonim ***** válasza:
78%

Ez szerintem is baromság. Eleve én úgy kezdtem, hgoy "oké, de milyen fát rajzoljak?"

Szóval ha azt akarják, hogy ne egy olyan "klasszikus" fát rajzoljak, amilyen pl a gyereknek a jele oviban, akkor több információ kell... :'D

2013. szept. 12. 17:39
 9/13 A kérdező kommentje:
6évi rajzszakkör után kicsit más ként rajzolok fát és tudom, hogy mindig középre kell rajzolni.
2013. szept. 12. 17:42
 10/13 dani900 ***** válasza:

Semmi értelme, és azért nem érted, mert apád is úgy tanulta mint "módszert", és igazából ő sem érti.

Egyrészt, mindenki másképp rajzol, másrészt, a képi és érzelmi összeköttetések minden embernél teljesen mások.

Csak egy egyszerű példa, ha mindenkinek ugyanaz jelentené a szépet, akkor az összes autó egyforma lenne, de elég ha kinézel egy parkolóra, és annyi féle kocsit látsz, annyi féle színkombinációval, hogy meg se lehet számolni.

2013. szept. 12. 21:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!