Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Kilátástalan érzem a jövőm,...

Kilátástalan érzem a jövőm, voltatok már hasonló helyzetben, hogyan vátoztatatnék rajta?

Figyelt kérdés

Nyár elején kezdődött az egész. Eleve féltem a nyártól, már az előző évekbe is előfordult, hogy halálra untam magam ilyenkor és a barátnőim állandóan nyaraltak és alig tudtunk találkozni, de idén ez halmozottan előfordult. Utáltam itthon lenni, de úgy éreztem nincs lehetőségem kimozduli, ha mégis néha összejött egy tali vagy egy kisebb buli akkor se tudtam elengedni magam. Úgy veszem észere a barátnőim leráznak, eltávolodtam tőlük, nem hívnak el magukkal,de nem hiszem, hogy észreveszik hogy ez engem aggaszt, csak magukkal törődnek.

Nem bírom rendesen kialudni magam, átszoktam arra, hogy hajnalba fekszem le és délbe kelek, most, hogy elkedődött a suli nem tudom visszaszoktati magam, hajnalban nem tudok elaludni mer állandóan a problémáim járnak a fejemben. Nagyon sokszor rámjön a sirógörcs, próbálom elterelni a gondolataimat, de nem nagyon megy, mindig ideges vagyok.

Önbizalomhiányom van, mindig at hittem, hogy ez abból ered, hogy van rajtam néhány kiló, de észerevettem, hogy a nálam kövérebbek is sokkal boldogabbak. Állandóan eszem, nem bírom rávenni magam a fogyókurára, az elmúlt évekbe többször sikerült leadnom több kilót is, de részben visszajött, idén már vagy 5ször elezdetm a fogyót, de sose bírtam tovább 3 hétnél, mindig az evésbe menekülök.

Szeretnék elmenni szórakozni, izgalmas váratlan dolgokat tenni, de úgy érzem, hogy az egyetlen baráti társaságommal erre nincs lehetőség, szeretnék megismerni új embereket, de nemtudom hogy kezdjek hozzá.

Ezen kívül két aktulási probléma aggaszt még. Az egyik, hogy most érettségizem és fogalmam sincs hova menjek tovább.

A másik,nem tudom kivel fogok táncolni a szalagavatón, senki se akart velem táncolni az osztályból, az alsóbb évfolyamról se ismerek emberekt és a suli kívül se tudok sekit megkérni,abba bíztam hogy nyáron megismerek valakit, de nem, szinte nem is volt rá lehetőségem.

Hogyan változtathatok ezen?

minden válaszólónak köszi:)

2013. szept. 2. 23:42
 1/2 anonim ***** válasza:
Talán nem tanultad meg magad elfoglalni,lekötni.Az élet izgalmas és nem kellenek hozzá barátok sem,hogy élvezhető legyen.Járj rendszeresen futni,semmiből sem áll és nem lesznek alvásproblémáid és még teszel is magadért.Az önbizalom nem a fán terem,hanem a cselekvő életformától.Nem gondolkodnod kellene,ha már nem jutsz előrébb,hanem tenni valamit.Legyél része,egy az érdeklődésednek megfelelő csoportnak,és egy kicsit mindig valósíts meg az álmaidból.Ez fekve nem megy.
2013. szept. 3. 09:07
 2/2 anonim ***** válasza:

Ha hanyagolnak a barátnőid, sosem keresnek, akkor felesleges erőltetni a dolgot. Aki azt szeretné, hogy részt vegyél az életében, az helyet csinál neked.

Amúgy tényleg egyedül is ellehet foglalni magad... biztos vannak hobbijaid, amiket szeretsz csinálni... De pl. kipróbálhatnád magad rajzolásban, festésben is akár... vagy zenélni, ha van hangszered. De ezek csak tippek, nem tudom mi érdekel téged.

Az a lényeg, hogy nem mindenkinek adatik meg, hogy mindig társaságban legyen (és van, aki vágyik is az egyedüllétre néha) és nekik is el kell foglalniuk magukat valahogy. Találd fel magad, biztos van valami :)

A továbbtanulásra sajnos nem sokat tudok mondani, mert én is ebben a helyzetben vagyok. Mármint tudom, hogy mit szeretnék tanulni, de fogalmam sincs, hogy hova fogok tovább menni. Szerencsére még van egy évem, de már ez is kevésnek tűnik a gondolkodásra.

Ha tudod, hogy mi érdekel, az már egy támpont, hogy merre menj tovább, ez a lényeg. Gondolj bele, hogy mivel foglalkoznál legszívesebben... mi lenne az, amit úgy végeznél, hogy közben nem azon jár az eszed, hogy mennyire utálod, hanem tényleg szereted.

Amúgy elárulod melyik megyében laksz?

2013. szept. 4. 14:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!