Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Lehet hogy pánikbeteg vagyok?

Lehet hogy pánikbeteg vagyok?

Figyelt kérdés

17 éves fiú vagyok.

Most olvastam a pánikbetegségről és a legtöbb kritériumának sajnos megfelelek és már 3-4 éve..heves szivverés,izzadás,arcpir,test elidegenedés,halálfélelem,paranoia.A rokonságba anyukámnak volt már egy éve idegösszeroppanása és unokatestvére is volt talán 3 hetet pszihiátrián. Sajnos elég sok stressz is ér szüleim elváltak már régen édesapámmal a kapcsolatom gyakorlatilag a 0 és a semmi között van. Leginkánn a buszon ha sok ember van akkor jönnek elő a tünetek vagy pedig a suliba ahol szintén sok ember van. De nem szeretnék orvoshoz menni egy sima lámpalázzal..anyut se szeretném ilyennel ijesztegetni ezért a ti véleményetekre vagyok először kiváncsi.Tudom nagyon jól hogy ez nem menő és nem is szeretnék ezzel menőzni azt elhihetitek..Amúgy egy jókedvű 17éves fiú vagyok szerintem nem pánikbetegséges hajlam..

Előre is köszönöm a válaszokat tanácsokat.

Látom hogy van már sok ilyen kérdés de azért teszem fel mert szerintem minden ilyen eset egyedi.

2009. nov. 1. 19:19
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Ha a minden napjaidat nem zavarja semmilyen formában,akkor nincs gond,nem kell doki.
2009. nov. 1. 19:25
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

Ha pánik beteg lennél nem kérdeznéd mert aki túl van pár rohamon biztos benne. Az hogy nem érzed jól magad 1 zsúfolt környezetben szerintem valami más de fordulj vele dokihoz mert sajna lehet még rosszabb is ha nem kezelik.

Lehet kezdődő depi is.

2009. nov. 1. 19:29
 3/10 A kérdező kommentje:
Az a baj hogy ez nem havonta 1-2szer van hanem naponta 3-4 minimum de súlyos testi panaszom nincsen.Arra is gondoltam hogy lehet az a baj hogy nem beszélem ki magamból de van olyan barátom akivel mindent megbeszélek.Az a rossz hogy igy már szinte félek suliba menni meg buszozni mert tudom hogy rámjön és igy lehet hogy csak bebeszélem magamba szóval nem tudom mi tévő legyek, olyan mint egy ördögi kör.
2009. nov. 1. 19:31
 4/10 anonim válasza:
100%
Nekem is voltak pánikbetegséges-dolgaim kb 1éve. de hál'Istennek kb 1hónapig tartott. Az a titka,hogy le kell kötnöd a figyelmedet. Pl. ha buszon vagy szarul, akkor vagy olvass könyvet, leckét, vagy hallgass zenét, vagy csinálj valamit, amire "koncentrálnod" kell. Nekem csak ez segített. Vagy kipróbálhatsz ilyen nyugtató hatású teákat is, hátha ér valamit.. De amúgy az egész agyban dől el.. Aztán, ha pár hónapon belül nem múlik el, menj el a háziorvosodhoz. Majd ő segít. Sok sikert a jobbuláshoz!
2009. nov. 1. 19:39
 5/10 anonim ***** válasza:
A pánikbetegnek pánikrohamai vannak. Azt pedig nem fogod tudni leplezni. Volt ilyen?
2009. nov. 1. 19:42
 6/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm az eddigi gyors válaszokat!

Figyelem lekötése az megvan mindig zenét hallgatok de nem segít sokat.Olvastam mai nap folyamán pár dolgot a pánikbetegségrőlés gyakorlatilag minden pontja passzol rám , csak a mai világba mindenkire találni egy diagnozist még ha az illető teljesen ép is és ez még jobban elbizonytalanít.

2009. nov. 1. 19:44
 7/10 A kérdező kommentje:

Sajnos nem vagyok benne biztos de ha azok a források amikből tájékozodtam akkor voltak és vannak is már elég régota, de nem éreztem olyan súlyosnak a dolgot hogy én pánikbeteg lennék.

Ezekből a forrásokból tájékozodtam :

[link]

[link]

Hogyha az itt leírt dolgok hitelesek akkor voltak és vanak is pánikrohamaim.

2009. nov. 1. 19:50
 8/10 anonim ***** válasza:
100%
Nekem is volt ilyen sokáig leküzdötem. Aztán jött egy tragédia és súlyos depresziom lett és majd egy évig a lábbam se tetem ki a lakásból a szemetett se tudtam levinni. Mikor elkezdödött csak kelemetlen volt zsúfolt hiperekben. Késöbb tottál kikészültem a családom is nagyon megszenvedte. Téleg most keres fel 1 dokit mert késöbb hatalmas baj lehet. Ha nem tudsz suliba járni te intézetbe kerülsz a szüleidet meg megbüntetik. Léj most és keres segitséget.
2009. nov. 1. 19:53
 9/10 A kérdező kommentje:

A válasz megírásának időpontja: ma 19:53

Feltudnám venni veled a kapcsolatot? Jó lenne beszélni egy olyannal aki már élt át ilyesmit.

2009. nov. 1. 19:59
 10/10 anonim ***** válasza:
Szia! Én 10éve vagyok pánikbeteg, ha adhatok egy tanácsot, akkor sürgősen menj el pszihiáterhez, de ha lehet ne szedj semmilyen gyógyszert, ja és ha van rá mód, keress egy olyasvalakit akiben megbízol és tudod mesélni a bajaid...jó persze, nem minden fán terem ilyen, és ne az első "jöttmentbe" bízd rá a dolgaid! A gyógyuláshoz vezető út a gondolkodás megváltoztatásában rejlik, és minél több ideig vagy pánikbeteg annál jobban az életed részévé válnak a tünetek! Ha félsz a félelemtől akkor biztosan pánikolni fogsz! Először is gondold át hogy ezek mind csak amiatt van mert ezen gondolkodsz, hogy rosszul leszel. Nah...szóval regényt tudnék mesélni erről 10év tapasztalata után....
2010. febr. 21. 18:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!