Azt hiszem, nem vagyok elég beszámítható ahhoz, hogy egyedül szedjem a gyógyszereimet. Hogy mondjam el a pszichiáteremnek? Le fog szúrni.
Antidepresszánst és antipszichotikumot, meg valami káliumtablettát kéne szednem. Paranoid skizofréniám van, arra kéne szednem az antipszichotikumot, az antidepit a kényszerbetegségem és az evészavarom miatt, a káliumot pedig azért, mert sokat hányok, és vészesen alacsony a káliumszintem.
A kórházban anyukámmal voltunk bent receptért, akkor megkérdezték, hogy tudom-e egyedül szedni, vagy szükség van-e rá, hogy anyu adagolja. Úgy döntöttünk, lassan 18 évesen képes leszek reggel-este beszedni 3 tablettát, úgyhogy mondtuk, hogy nem, majd én megoldom.
Ha jól megnézem őket, tudom, hogy nem akarnak ártani nekem a tabletták, hogy pont azért kapom, hogy jobban legyek tőlük, de mikor eljön az idő, hogy be kéne venni őket, akkor elfog a pánik, félek, hogy meg akarnak velük mérgezni, nem tudom, hogy a három közül melyikben van a méreg, látom magam előtt, ahogy a vegyészek töltögetik a félig nyitott kapszulákba a gyógyszert a kémcsöveikkel, és akkor az egyikük előkap valami halálos mérget, és véletlenszerűen elkezdi azt befecskendezni... és belerakják a zörgős levélbe, levelet a dobozba, dobozt a kezembe, gyógyszert a számba. És végem.
Mindig csak kiveszem őket, és elrejtem a fülbevalóimhoz. Igazából azért is jó, mert ha nagyon öngyilkos hangulatomban lennék, akkor beszórhatom az egészet egyben.
De nagyon bűntudatom van, mert a pszichiáterem közölte anyuval, hogy sajnos egyenlőre minimális javulást lát (hihi :D), és láttam mindkettőjükön, hogy csalódottak. Szólnom kellett volna, mert igazából tudom, hogy nem vagyok jól.
Szerintetek felhívjam holnap? Nagyon mérges lesz rám.
Te abszolút nem vagy ép. Pont azért kéne szedned azt gyógyszert, hogy ne gyárts a kis fejedben ilyen téveszméket. Ez a betegséged tünete. Szólj anyukádnak is, meg a pszichiáterednek, tuti, hogy le fog cseszni, de nem is baj. Okkal írták fel neked, nem ártani akarnak, ezt így látatlanba is megmondom.
Egyébként milyen evészavarod van? Milyen gyógyszert kéne szedned, elmondod a nevüket meg az adagot pontosan? Lehet ugyanazt kapjuk ;)
Hát, a pszichiáter csak mérges lesz... anyu meg még csalódott is. Az rosszabb.
Második, purgáló anorexiát diagnosztizáltak (kb. bulimia alacsony súllyal).
Olanzapin 2x15mg, Fevarin 2x100mg, Kálium-R 2x1000mg, ha ez segít.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!