Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Miért határolódtam el ennyire...

Miért határolódtam el ennyire az emberektől?

Figyelt kérdés

20/L vagyok, és amióta a legjobb barátnőmmel összevesztünk, azóta nincsenek szinte barátaim, bár eddig se voltam túl szociális típus...Közel 1,5 évig voltunk szinte minden nap együtt sülve-főve. Aztán kiderült, hogy végig kibeszélt hátam mögött, és leszukázott meg mindennek lehordott. Azóta minden kapcsolatot megszüntettem vele, de állandóan hallok róla ezt-azt, mert a baráti körünkbe tartozik. Hát igen...baráti kör. Ezt ne úgy képzeljétek el, hogy én minden másnap találkozok velük. Kb havonta egyszer-kétszer talizok velük, és még csak nem is beszélgetek velük nagyon,(csak jópofizok)iszom aztán jól érzem magam. Igazából már mindenkire gyanakszom, senkiben sem bízok eléggé...olyan gondolataim vannak ,hogy például valamelyik haverom megöl meg ilyenek. Nincsen oka rá, de félek, hogy megőrül és megteszi. Lehet, hogy furcsán hangzik, de nekem még barátom is van, ezekről a gondolataimról ő semmit se tud, de a szüleim se. Senki. képzelhetitek, hogy sokat aggódok érte, legszívesebben vele laknék, csak hát nem lehetek a nyakában, mert az se jó. Borzasztóan szeretem, de ilyen gondolatokkal a fejemben, nehéz bármire is figyelni. Sokszor hallucinálok, napi szinten, már 6 éve. Mostanában alvászavaraim vannak, pedig még csak suli sincsen, ami stresszelne. Attól félek, teljesen barátok nélkül fogok maradni, mert már senkiben se bízok meg. :(

Hogyan találjak vissza önmagamhoz? Mit tegyek?

2013. aug. 19. 20:12
 1/1 anonim ***** válasza:

Az, hogy leszukáznak és hasonlóakat tesznek veled, az sajnos az emberi gyarlóság egyik része. Ezen nem tudsz változtatni, nem a te hibád; max el tudsz nézni mellette.

Az, hogy néha úgy érzed, hogy meg tudnál ölni valakit, az kényszerképzet és szinte mindenkinek van. Nem kell viszont attól félni, hogy tettlegességig fajul. Nekem is vannak ilyen képzeteim, mégsem öltem még meg senkit.

A hallucinációt nem értem, nem tudom pontosan, hogy mit értesz az alatt, viszont kezdődő skizofrénia is lehet akár, de nem biztos.

A megoldás egy háziorvos és utána pszichológus/pszichiáter. Ki kell zárni a szervi problémákat és meggyógyítani a lelki problémákat.

2013. aug. 19. 21:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!