Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Hogyan szabaduljak meg az...

Hogyan szabaduljak meg az önutálattól?

Figyelt kérdés

Leginkább azért nem szeretem magam, mert kövér vagyok. Próbáltam már mindent. Sorra vettem azokat az embereket, akiket szerethetőnek találok és szintén kövérek, de ez sem segített. Hiába mondom magamnak, hogy a környezetemben van nálam külsőleg csúnyább ember, aki boldogságot és teljes elfogadást talált valaki mellett, ez sem segített. Néha már úgy érzem nem is vagyok ember. Irigykedem azokra, akik vidáman végig tudnak menni egy csinos ruhában az utcán és elég egy mosoly, hogy a fiúk felfigyeljenek rájuk. Míg nekem ennél többet kell letegyek az asztalra, ha azt akarom, hogy esélyt adjanak egy ismerkedésre.

Azt ne mondjátok hogy fogyjak le, mert az önmagában még nem old meg mindent. Agyban akkor is ilyen maradok, maximum valami mást találok, amiért utálni fogom magam. (nem tudatosan).

Valaki esetleg tapasztalatot is írhatna, hogy ő hogyan keveredett ki ebből.

2013. aug. 14. 18:36
 1/5 anonim válasza:
bizony le kell fogynod, az egészséges életmódnak köszönhetően kiegyensúlyozott leszel, neked is ilyen egyszerűen fognak menni a dolgok. amúgy is, ha zavar, hogy kövér vagy, akkor miért nem teszel egy kis erőfeszítést? a mozgás amúgy karbantartja a lelket, ezt nem véletlen mondják :D
2013. aug. 14. 18:38
 2/5 A kérdező kommentje:
Fogyózom már elég rég óta, viszonylag sikeresen. És idővel majd tudom, hogy ezen a téren rendben leszek, de lelkileg nem. Ez nem múlik el csak attól, hogy lefogyok. Ha nem tudok emberként tekinteni magamra kövéren, akkor szerintem nagyobb gond van puszta hiúságnál.
2013. aug. 14. 18:42
 3/5 anonim ***** válasza:
Mitől alakult ez ki benned? Amíg erre nem jössz rá,nem is fog változni a helyzet. Bántott valaki,aki hozzád közel állt? Nincsenek körülötted olyan emberek,akik úgy szeretnek,ahogy vagy?
2013. aug. 14. 19:18
 4/5 anonim ***** válasza:
Írj egy minimum(!) 50 pontos listát a saját jó tulajdonságaidról! Szerepelhetnek rajta a legkisebb apróságok is. Ettől megnő az önbizalmad. Őrizd meg a listádat, és ha bármikor rád jön az önutálat, vedd elő és olvasgasd.
2013. aug. 14. 19:25
 5/5 anonim ***** válasza:

Azt hiszem ez alapjaiban véve nem jó hozzáállás. Miért kell azt figyelni hogy mások milyenek? Lehet egy saját mércét kialakítani, SAJÁT célokat kitűzni.

Na jó, mindig azzal jövök hogy "én például", de belső lelki dolgok miatt egy éve én is utáltam magam mert nem éreztem magam szeretve, különc voltam stílusban és öltözködésben. Aztán az életem 180 fokos fordulatot vett amikor egy éve koleszba kerültem és olyan emberekkel találkoztam akik hozzám hasonló véleményen vannak, anyagi helyzetben is, meg úgy általában. Elfogadtak, ha valamit elszúrtam kőkeményen megmondták de meg is tanultam hogy min kell változtatnom és még kellessz is de muszály volt alkalmazkodnom és egy nap egy barátnőm adott nekem egy életre szóló tanácsot mégpedig: "Ha valaki a fejedhez vág valami sértést nem hisztizni kell hanem el kell gondolkodni rajta", és akkor elkezdtem agyalni minden eddigi számbavett és megemlített hibámon, és számba vettem melyik vagyok én természetemtől fogva és melyiken tudok változtatni, előnyömre fordítani.

Nem tudom ez mennyire segít de én ennek a beszélgetésnek hála változtam rengeteget, és azt is mondta, hogy nem a külső számít, legyen saját (!) egyéniségem, stílusom, és ezt én is ajánlanám. Például a farmer-tornacipő stílus nagyon közel áll hozzám és azt tökéletesítettem. Azt kell fejleszteni amiben a legjobbak vagyunk nem azt amivel szenvedünk. Azt kevésbé kell tréningezni. Lehet nekiállni jó tulajdonságokat számba venni és azokat kiélezni a rosszakat meg szépen elfogadni mert az mindenkinek van. Nekem például hogy szeretek jó hosszú szövegekben észt osztani szóval ennyi. Köszönöm aki elolvasta.

2013. aug. 15. 21:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!