Szerintetek milyen okok miatt alakulhatnak ki az iskolai terrorok?
Beleértve a lelki,és testi terrort is.Szerintetek milyen tényezők befolyásolják a létrejöttét?
Esetleg tudtok valami szakirodalmat ami erről szól?
Szexuáis média,szegénység,zene,film,.
Minekünk a suliban egy szegény toloszékes gyerek(felnőttként fejezte be az általánost) gyerekeket pedofílizált,mivel az iskola sok pénzt adott a gyerek miatt soha nem küldték el még beírást sem kapott.
Erről a témáról egy kiváló film a Klass.
Egyébként nem teljesen tudtam rájönni az okára. Én is elszenvedője voltam általános és középiskolában, aminek mai napig meg van a nyoma (depresszió, szuicid hajlam, szorongás 25 évesen). Szerintem olyasmi lehet a háttérben, hogy a fiataloknak 10 éves korukban kezdődik meg a pubertás kor és a hormonok megbolondítják őket.
Ösztönösen megtalálják a gyengébbeket, vagy azokat akik kevésbé agresszívak, az áldozattípusokat és rajtuk élik ki minden frusztrációjukat; amik akár keletkezhetnek az otthoni, vagy iskolai problémák miatt.
Ilyenkor gyönyörűen megfigyelhető egyébként a falkában gondolkodás. Tudnak azonosulni egymással és képesek még a legnagyobb ellenségek is összefogni egy közös cél érdekében, ami az, hogy megszégyenítsék a közösség leggyengébb láncszemét. Miután kiiktatták, akkor egymásnak ugranak, mint az állatok.
Folyamatos pszichológiai ellenőrzéssel egyébként ez gyönyörűen kiszűrhető és gyógyítható lenne. Gyakorlatilag meg lehetne szüntetni az ilyen problémákat, ha lenne rá elég pénz és közakarat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!