Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Szerintetek milyen okok miatt...

Szerintetek milyen okok miatt alakulhatnak ki az iskolai terrorok?

Figyelt kérdés

Beleértve a lelki,és testi terrort is.Szerintetek milyen tényezők befolyásolják a létrejöttét?

Esetleg tudtok valami szakirodalmat ami erről szól?

2013. aug. 7. 14:52
 1/3 anonim ***** válasza:

Szexuáis média,szegénység,zene,film,.

Minekünk a suliban egy szegény toloszékes gyerek(felnőttként fejezte be az általánost) gyerekeket pedofílizált,mivel az iskola sok pénzt adott a gyerek miatt soha nem küldték el még beírást sem kapott.

2013. aug. 7. 16:45
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

Erről a témáról egy kiváló film a Klass.

[link]

Egyébként nem teljesen tudtam rájönni az okára. Én is elszenvedője voltam általános és középiskolában, aminek mai napig meg van a nyoma (depresszió, szuicid hajlam, szorongás 25 évesen). Szerintem olyasmi lehet a háttérben, hogy a fiataloknak 10 éves korukban kezdődik meg a pubertás kor és a hormonok megbolondítják őket.

Ösztönösen megtalálják a gyengébbeket, vagy azokat akik kevésbé agresszívak, az áldozattípusokat és rajtuk élik ki minden frusztrációjukat; amik akár keletkezhetnek az otthoni, vagy iskolai problémák miatt.

Ilyenkor gyönyörűen megfigyelhető egyébként a falkában gondolkodás. Tudnak azonosulni egymással és képesek még a legnagyobb ellenségek is összefogni egy közös cél érdekében, ami az, hogy megszégyenítsék a közösség leggyengébb láncszemét. Miután kiiktatták, akkor egymásnak ugranak, mint az állatok.

Folyamatos pszichológiai ellenőrzéssel egyébként ez gyönyörűen kiszűrhető és gyógyítható lenne. Gyakorlatilag meg lehetne szüntetni az ilyen problémákat, ha lenne rá elég pénz és közakarat.

2013. aug. 7. 17:15
 3/3 anonim ***** válasza:
100%
Milyen tényezők: - valamiben eltér a társaitól az osztályban pl: csendesebb , okosabb, szebb, vékony, duci, visszahúzódó , gazdag, szegény , ha egy fiú lányosabb stb Vagy ahogy előttem is írták áldozat típus ,nem szól vissza hagyja , hogy bántsák. A gyerekek ezer és ezer okot tudnak kreálni ,hogy mi miatt nem szimpi nekik az illető és összefognak az ellen az egy ellen.Szerintem mindkettő fél hibás , mondom ezt úgy ,hogy engem is bántalmaztak általánosban. Aki bántja a másikat , agresszív ezt egy gyerek úgy hozza magával otthonról.Lehet otthon agresszív az apja és ott éli ki magát.Vagy konkurenciának tekinti a másikat.Ez a személy hatalommal és befolyással bír , hisz rátudja venni a többi gyereket arra ,hogy közösítsék ki azt az egyet.És akit bántanak ő akkor hibás ha ezt tűri , ha hagyja ,hogy bántsák ! Gyerekek nem nagyon értenek a szóból , persze attól függ hány évesek.. tehát ezt más módon kell elintézni..És mindig van olyan aki megvédené azt akit bántanak , de túl gyáva ahhoz és inkább lapul a többiek között. Erre csak azt tudom mondani , hogy sokszor azok viszik többre akiket bántottak. És később meglehet nézni azokat az embereket akik bántották a gyengébbet , hogy hol vannak és milyen emberek... AZ élet visszaadja nekik kamatostul! Szakirodalmat nem tudok , de több film is készült az iskolai erőszakról.
2013. aug. 10. 16:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!