Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Nem tudom mit tegyek, mit...

Nem tudom mit tegyek, mit csináljak hogy végre megnyugodjak, mitől alakulhatnak ki egyáltalán?

Figyelt kérdés
Rettenetesen félek a ráktól vagy daganattól. Nagypapám emlőrákban halt meg, így hajlamos lehetek rá? A legapróbb tünetektől is megijedek egyszerűen nem tudok ezzel mit kezdeni. (fülviszketés, torokviszketés) de allergiás vagyok szóval tudom ezek azért vannak. Akkor nyugodnék meg igazán ha megvizsgálnánk és bebizonyítódna hogy nincs semmi baj se nekem se a családomnak, de ez nem olyan hogy csak fogom magam és elmegyek. Mit tegyek? Menjünk kontrollba? Felejtsem el az egészet? Vagy csak unalmamban mesélem be magamnak?
2013. júl. 18. 11:30
 1/5 anonim válasza:
Szia kb., amikor 14 éves koromba én is nagyon féltem volt h sírva aludtam el úgy féltem. Meg olyan is volt h mielőtt elaludtam volna, végighallgattam az összes tesóm szuszogását h biztos rendbe vannak-e mondjuk senki nem tudta, mert nem beszéltem senkinek erről. Aztán pikk-pakk elmúlt az egész most már nem is félek a haláltól teljesen természetesnek, veszem. de azért fura, mert meghalt azóta sok közeli ismerősöm és nem tudtam sírni sem. Na szóval én állandóan olyan filmeket néztem, ahol ártatlan emberek haltak meg és így elfogadtam h egyszer mindenki, meghal. És persze nem tudjuk h mi lesz velünk, de már sok emberrel ezelőtt megtörtént. Nővérem húga c filmet/könyvet ajánlom nekem sokat segített. És agykontrolloztam mellette.(ez nagyon jó és hasznos is nézz utána, megéri) amúgy szerintem csak bemeséled magadnak. 17/l
2013. júl. 18. 11:43
 2/5 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm! Igen én nagyon félős vagyok. Legfőképp a családomat féltem, ilyenkor próbálom magam azzal nyugtatni hogy magamtól mégsem lehetek rákos, ilyen sejtek mindenkiben vannak csak nem mindenkinél alakul ki. Azt teszem amit te, szépen megpróbálom elfelejteni és elfoglalom magam. 13/L
2013. júl. 18. 11:50
 3/5 anonim ***** válasza:

A nagypapa orvosánál lehet érdeklődni. Vannak öröklődő daganat hajlamok, ilyenkor a családnak rendszerint felajánlják a vizsgálatokat. Elsősorban nem Neked, hanem anyukádnak / apukádnak, nem tudom melyik ági a nagypapa.

Ha a gyermeke nem örökölte, Neked fölösleges aggódnod , mert az akkor olyan, mintha nem is lett volna ilyen betegsége papátoknak, eltűnt a hajlam a családból.

Beszélgess erről a szüleiddel, és ha ajánlották, a közvetlen leszármazott menjen el a vizsgálatra.

2013. júl. 18. 12:04
 4/5 A kérdező kommentje:
Apukám apukája volt, köszönöm a választ. Hálát adok Istennek hogy a szüleimnek nincs baja. Ők nekem mindennél fontosabbak. A család. Mégegyszer köszönöm!
2013. júl. 18. 12:13
 5/5 A kérdező kommentje:
Létezik olyan, hogy magától kialakul valami daganat/rák?
2013. júl. 18. 12:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!