Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Egy gyerek halálát hogy lehet...

Egy gyerek halálát hogy lehet feldolgozni? Képtelen vagyok rá.

Figyelt kérdés
Amikor meghallottam, hogy balesetben mrghalt a 8 éves gyerekem, lepergett előttem az életem és hirtelen olyan érzésem volt mintha kiléptem volna a testemből. Senkinek nem kívánom azt amit át kell(ett) élnem. Ez 2 éve történt és azóta van egy nem tervezett gyerekünk meg az előző házasságomból egy másik. Csak az akkor terhes feleségemért és a másik lányomért próbáltam erős lenni de a lelkem a mai napig darabokban van, szilánkosra tört. El se tudom mondani, hogy mekkora hiányt érzek, egyszerűen lehetetlen elviselni, hogy neki csak ennyi jutott és soha többé nem ugrik a nyakamba, nem mondja hogy szeret. Annyira fiatal volt. Szinte még mindig nem telik el úgy nap, hogy ne sírnék miatta pedig tudom hogy el kéne engednem de nem tudom. A feleségem rábeszélt egy pszichológusra mert ő is járt és könnyebb lett neki de rajtam nem segített. Akkor jobb amikor nagyon nagyon elfoglalt vagyok. Még mindig gyakran előjön az álmaimban és reggelente könnyes szemmel ébredek mert elviselhetetlenül fáj. Ő (volt) a mindenem. Olyan mintha csak elutazott volna. Emlékszem milyen boldogok voltunk amikor megszületett, felriadtam a szuszogására, emlékszem minden mozdulatára. Rettenetesen hiányzik. Minden kislányban őt látom és haragszom magamra amiért volt olyan, hogy helyette valami más elfoglaltságot találtam és nem vele voltam de hát nem tudhattam. Még abba is belegondoltam, hogy most hogy nézhet ki?! Úgy érzem sosem fog enyhülni a fájdalom. Egyáltalán lesz ez elviselhetőbb?
2013. aug. 3. 22:33
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
90%
Kedves kerdezo! Nem fogok hazudni,elkepzelni sem tudom,h min mesz keresztul. Nekem 4 gyerekem van,ha barmelyikkel tortenne vmi...meg belegondolni is borzalmas. En ugy kepzelem,h ilyenkor a tehetetlenseg erzese lehet a legmocskosabb,h nem tudtad megvedeni,megovni ot. En abban hiszek,h minden embernek celja,kuldetese van az eletben. Senki sem szuletik veletlenul akkor es oda, es senki sem hal meg veletlenul pont akkor es ott. A te kislanyod nem veletlenul halt meg. Neki ez volt a kuldetese. Gondold csak at, a halala hany es hany embert valtoztatott meg, hany es hany ember allt meg egy pillanatra es gondolkodott el azon,vajon eleget foglalkozik e a szeretteivel,eleg figyelmet fordit e arra,aki igazan fontos neki. Mi szulok sirva olvastuk most a kerdesed,ugy alszunk el,h gondolatok kavarognak a fejunkben, de reggel mar mind egy kicsit maskepp oleljuk at a gyermekeinket, s ha esetleg mar elfaradnank, erot merithetunk a kislanyod tortenetebol, s talan egy hangos szo helyett egy kedves simogatast kapnak toluk a porontyaink. Mi es a gyermekeink ezt a te kislanyodnak koszonhetjuk. Ha csak egy cseppnyit is, de szebbe tette ezt a cudar vilagot. Neki ez volt a feladata. Legyel ra nagyon buszke,mert biztos vagyok benne,hogy ahol a "sorsokat osztjak", csak a legkivalobbak kaphatnak ilyen nehez feladatot. Kitartast kivanok neked es azt,h legyen erod elfogadni azt,amin valtoztatni nem tudsz es h sikeruljon hinned abban,h a dolgok pont ugy vannak jol,ahogyan tortennek.
2013. aug. 4. 01:05
 22/27 anonim ***** válasza:

Te jó ég!!Istenem,ez nagyon szomorú!Szerintem te nagyon erős vagy!Élj magadért a gyermekeidért,az elhunyt gyerekedért,a családodért!!Nagyon erős egyén vagy.Szerintem továbbra is járj pszichológushoz,beszéld ki magadból minden bántódást!MINDENT!Én 15 éves vagyok sajnos tanácsot nem nagyon tudok adni,de egy halált nem lehet feldolgozni,nekem az öcsém halt meg a kezeimben,ez 4 éve történt azóta depresszióval,pánikbetegséggel és szoc.fóbiában szenvedek...Nagyon sajnálom ami veled történt,ahogy látom nem én vagyok az egyetlen aki elsírta magát olvasás közben :( Őszinte részvétem!

És nagyon nagyon sok boldogságot és kitartást kívánok neked és a családodnak!És gondolj arra,hogy ott a családod,értük élned kell,és az elhunyt gyerekedért is!Biztos azt szeretné,hogy boldog lény!KITARTÁST!

2013. aug. 4. 11:20
 23/27 anonim válasza:
nagyon sajnálom,részvétem....nem tudom ezt egyátalán fel-e lehet dolgozni....2kislány anyukájaként ha csak rágondolok,hogy elveszíthetem őket,összeszorul a szívem...biztos,hogy egy részem vele halna...sok erőt és kitartást kívánok....és ami erőt adhat az a két másik gyermek....
2013. aug. 4. 14:53
 24/27 anonim ***** válasza:

élni olyan dolog, hogy sok fajta sors van. és egyik sem kevesebb a másiknál. minden életkorban meghal néhányunk. ez normális. ettől tudom nem lesz jobb. de ne olyasminek érezd ezt, aminek nem volna szabad megtörténni. ez a játék része. te lettél az aki elveszi a gyerekét 8 évesen és ő az, aki meghal 8 évesen. ezeket a szerepeket is játssza valaki. ez volt az ő élete és ez a tiéd.

tényleg, ha úgy gondolod el, mint egy szerepet a színházban, akkor ott érezni, hogy nem attól függ, hogy melyik a főszerep, hogy mennyi ideig él az a szereplő. hanem, hogy mi az egész környezetben az ő elhelyezkedése. és annak alapján amit írsz a lányodé a ti környezetetekben meghatározó volt. láttad a Faun labirintusát? ott meghal egy kislány. de értelmetlen azt kívánni, hogy ne halt volna meg, mert ezzel az egész sorsa semmisülne meg, az egész film nem lenne az, ami. ezek vagytok, ti pont így ahogy. te vagy az, akinek fáj a lánya halála. és ebből próbálja megérteni, hogy mi is ez az egész körülöttünk.

remélem nem bántóan okoskodó ez amit írtam.

2013. aug. 5. 00:27
 25/27 anonim ***** válasza:
Bizony itt volna az ideje, hogy elengedd. Az élet megy tovább. Az igaz, hogy a gyereknek kellene eltemetnie a szüleit, de ez nagyon sok esetben nem így van. A sors ezt hozta, és bele kell nyugodnod, az itt maradottak miatt. Kár hogy nem hiszel a reinkarnációban. Akkor más szemüvegen át néznéd az egészet. Ha tudsz menj el egy Buddhista kolostorba. Ott békére lelsz. [link]
2013. aug. 15. 18:19
 26/27 A kérdező kommentje:
Hát.. ma lett 10 éves. Semmivel sem jobb. Ez csak egyre rosszabb (lesz).
2013. okt. 5. 22:44
 27/27 anonim ***** válasza:

Öszinte reszvetem!

Egy anya

2013. okt. 5. 22:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!