Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Egy gyerek halálát hogy lehet...

Egy gyerek halálát hogy lehet feldolgozni? Képtelen vagyok rá.

Figyelt kérdés
Amikor meghallottam, hogy balesetben mrghalt a 8 éves gyerekem, lepergett előttem az életem és hirtelen olyan érzésem volt mintha kiléptem volna a testemből. Senkinek nem kívánom azt amit át kell(ett) élnem. Ez 2 éve történt és azóta van egy nem tervezett gyerekünk meg az előző házasságomból egy másik. Csak az akkor terhes feleségemért és a másik lányomért próbáltam erős lenni de a lelkem a mai napig darabokban van, szilánkosra tört. El se tudom mondani, hogy mekkora hiányt érzek, egyszerűen lehetetlen elviselni, hogy neki csak ennyi jutott és soha többé nem ugrik a nyakamba, nem mondja hogy szeret. Annyira fiatal volt. Szinte még mindig nem telik el úgy nap, hogy ne sírnék miatta pedig tudom hogy el kéne engednem de nem tudom. A feleségem rábeszélt egy pszichológusra mert ő is járt és könnyebb lett neki de rajtam nem segített. Akkor jobb amikor nagyon nagyon elfoglalt vagyok. Még mindig gyakran előjön az álmaimban és reggelente könnyes szemmel ébredek mert elviselhetetlenül fáj. Ő (volt) a mindenem. Olyan mintha csak elutazott volna. Emlékszem milyen boldogok voltunk amikor megszületett, felriadtam a szuszogására, emlékszem minden mozdulatára. Rettenetesen hiányzik. Minden kislányban őt látom és haragszom magamra amiért volt olyan, hogy helyette valami más elfoglaltságot találtam és nem vele voltam de hát nem tudhattam. Még abba is belegondoltam, hogy most hogy nézhet ki?! Úgy érzem sosem fog enyhülni a fájdalom. Egyáltalán lesz ez elviselhetőbb?
2013. aug. 3. 22:33
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
70%

Igazságtalan az élet!

A hibás mindig megússza ,az ártatlan meg szenved :(

2013. aug. 3. 23:01
 12/27 anonim ***** válasza:
74%

Én végigbőgtem a kérdésedet. Nagyon sajnálom...

Szerintem ezt nem lehet feldolgozni, de ott van a 2 másik gyereked, miattuk muszáj mégis élned. Jól írtad, az életnek nincs más értelme, csak ők. A kis angyalka pedig fentről figyel és lélekben van veled.

2013. aug. 3. 23:05
 13/27 anonim ***** válasza:
67%
Istenem :( valóban annyira de annyira igazságtalan az élet ! Szinte mindig ez van a hülye baleseteknél.a sok barom miatt halnak meg ártatlan emberek. :( ahogy én is ismerem magam,én is szétkaptam volna az embert.De erősnek kell lenned,valóban a gyerekeid miatt ! Gondolj arra hogy fentről néz téged,és a szívedben van !
2013. aug. 3. 23:06
 14/27 anonim ***** válasza:
84%
Felejteni nem lehet és a fájdalom sem múlik,de enyhülni fog,idővel.Nem minden pszichológus alkalmas arra,hogy segítsen.Ami jó az egyik embernek,nem jó a mãsiknak.Amikor úgy érzed,eljött az ideje,keresd meg a neked megfelelőt.
2013. aug. 3. 23:10
 15/27 A kérdező kommentje:

Jézusom már írni se tudok... bocsi a hibákért.

Én akarom nézni őt. Az életnek az a rendje, hogy a gyerek temeti el a szülőt nem pedig fordítva. Még mindig hihetetlen haragot érzek de már annyira nem mint akkor. Természetesen még mindig legszívesebben úgy összeverném, hogy nagyon de a családom miatt nem tenném meg. Azt hiszem ez javulás.

2013. aug. 3. 23:15
 16/27 anonim ***** válasza:
82%
Egyetértek teljes mértékben azzal a szemlélettel, hogy az élőkkel kell foglalkozni. Ugyanakkor biztosan tudom, hogy ez a fájdalom soha nem tud elmúlni, mindig ott lesz mélyen legbelül, talán ezért nincs is értelme harcolni ellene. Ha olyan napod van, hogy leterít, akkor sírd ki magad, ha jobb nap következik rá, akkor azt fogadd el. Ne legyen lelkiismeret-furdalásod, mert nem voltál vele eleget, erre semmi okod. Megtanított a helyzet például arra, hogy most sokkal több időt tölts a szeretteiddel. És biztos vagyok benne, ezer másik dologra megtanított még a kislányod, abban a rövidke időben, míg veletek volt. Nagyon, elmondhatatlanul kevés, és igen, nagyon méltatlan és szívet tépő, hogy csak ennyi jutott. De ez az időszak is szép emlékeket adott neked, érdemes ezekre emlékezni, és enyhülni ugyan nem fog, de ha egy szép emlék eszedbe jut, vagy arra gondolsz, ő mit szeretne most neked, mit tegyél, hogyan legyél, két sírás közt jön majd egy mosoly is. Banálisan hangzik, de biztos nem akarná, hogy ilyen szomorúnak lásson, ennyi fájdalommal. Ezt csak elrejteni lehet a lélek legmélyebb bugyrába, és eleget tenni a gondolatnak, hogy boldognak és teljes életet élőnek szeretne téged látni, tovább lépve. Mondom, a fájdalom soha nem fog elmúlni, sőt, az ember ilyenkor bűntudatot is érez, hogy hogy mer boldogságra törekedni - akkor is ez a módja. Minden ugyanúgy marad, csak már más szempontból szemléled majd.
2013. aug. 3. 23:17
 17/27 anonim ***** válasza:
78%

Nagyon sajnálom, őszinte részvétem.

Azért 2 év - nem sok. Főleg, egy ilyen mérvű tragédia után. De gondolj bele: van kiért/kikért élned, foglalkozz Velük! Szükségük van rád.

Egyébként, nem tudom, milyen jellegű volt maga a baleset, de nem magadat okolod?

2013. aug. 3. 23:22
 18/27 anonim válasza:
72%

Jó ég.. én is megsirattalak,kedves kérdező..az biztos h engem nem tudtak volna lefogni,ott helyben kinyírtam volna a vétkest.. és nyilván utána magamat is.. de ez én vagyok.. nekem nincs másom a lányomon kívül.. DE neked ott van még 2 gyerkőc,és a feleséged!

Még egy gondolat..

annyira szép és megható,hogy Te,mint apuka,nem szégyenled kimutatni az érzéseid..és annyira ,,jó" ilyen dolgot apukától hallani... végre egy apuci,aki tényleg apuci..

nagyon sok kitartást és örömöt kívánok az életben nektek!

2013. aug. 3. 23:26
 19/27 A kérdező kommentje:

Próbálok arra gondolni, hogy boldog volt meg a jó emlékekre. Rossz nem is nagyon volt. Egyszer haragudtam rá nagyon, amikor még kisebb volt és kirúgtak a munkahelyemről de az az én hibám is volt. Rohadt nehéz sírás nélkül emlékezni rá. Kicsit hibáztatom magam. Megkértem egy ismerősömet, hogy hozza haza mert éppen nem vagyok itthon és nem érek rá. Talán ha én hoztam volna akkor nem találkozott volna azzal a barommal, mert én más útvonalon járok ésehet, hogy elkerültük volna.

Ritkán mutatom ki az érzéseimet de most különösen padlón vagyok, hiszen közeleg a 10. születésnapja.

Amúgy köszönöm mindenkinek!

2013. aug. 3. 23:36
 20/27 anonim ***** válasza:
36%

A 17. válaszoló vagyok

Akkor különösen nehéz lehet feldolgozni a tragédiát, mert folyton azt fogod kérdezni magadtól, hogy "mi lett volna, ha...". Ez az élők bűntudata. :(

Tudom, borzasztó nehéz, de próbáld meg elengedni ezt az önmarcangolást. Sajnos nem hozza vissza Őt, de magadat alaposan tönkreteheted. Hagyj időt magadnak, 2 év nem nagy idő, és koncentrálj az élőkre, különben beleőrülsz.

2013. aug. 4. 00:03
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!