Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » 33 évesen ebben a helyzetben...

33 évesen ebben a helyzetben mi az, ami életben tartana Titeket? Hogyan oldanátok meg?

Figyelt kérdés

Szóval 33 éves diplomás vagyok és jelenleg munkám sincs már egy jó ideje. Álláskeresésnél mindig mindenhonnan elutasítanak, vagy épp nem válaszolnak. A szüleimmel élek (akikkel nem vagyok jóban), mivel albérletre sincs pénzem, bármennyire is szeretnék elköltözni. Esélyem sincs arra, hogy valaha egy saját lakásom legyen. Barátom nincs és nagyon rég volt utoljára. Amúgy szépnek mondott és jó alakú vagyok, nulla kisugárzással.

Sajnos olyan szakon diplomáztam még anno, ami egyáltalán nem érdekel és teljesen mást kellett volna tanulnom. Igen ám, de nem tudok másik diplomát szerezni, mert ahhoz is pénz kell, stb. És amit szeretnék, azt csak nappali tagozaton oktatják.

Barátaim nincsenek, mert magamnak való vagyok.

vagyis: jelenleg nincs semmi, ami örömet okozna az életben. Igen: ezekről mind-mind én tehetek. Tudom.

Öngyilkosságra sokszor gondoltam, de gyáva vagyok megtenni. És amúgy is inkább az életet választom és vele szeretnék szembenézni, de nem tudom, hogyan… Mert ez így nem élet.

Diplomásként a felszolgálói, vagy takarítói állásokra sem kellek, mert olyan irányú gyakorlat híján (legalábbis erre hivatkozva) elutasítanak.

Nyaralásról álmodni sem merek, mert ugyebár ahhoz is pénz kell.

Tavaly egy pasi csúnyán átvert, meg amúgy a többi ember is szereti ezt játszani velem. Ha az emberek megérzik a gyengeséget, akkor valami rejtélyes oknál fogva mindez arra sarkallja őket, hogy belém töröljék a lábukat.

Ti mit tennétek a helyemben? Hogyan oldanátok meg ezt a helyzetet lépésről lépésre? Mert én már nem látom a kiutat. Egyszerűen nem látom, értitek? Pedig sokáig „erős” maradtam és tartottam magam, de mostanság betelik az a bizonyos pohár. Normális válaszokat szeretnék! Okoskodó, kioktató ítélkező emberek kíméljenek! Köszönöm! Nem versenyt keseregni akarok itt senkivel, hanem megoldást találni! Tudom, hogy mindezért én vagyok a hibás, de ez nem segít!

2013. aug. 1. 22:49
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

én is hasonló cipőben járok, csak végzettség szempontjából pont a másik véglet vagyok, aki 10. ben már olyan nagyon érett és okos volt, hogy otthagyta az oktatási rendszert, és csak most közel a 30-hoz kezdek rájönni, hogy mennyire rosszul tettem... 2 állásban dolgozom, szinte semmi szabadidőm, pénzem meg annyi, mintha nem is dolgoznék...

nem rég életmódot váltottam, nekiálltam egészségesen táplálkozni, fogytam sokat sportolok, ez rengeteg pozitív "energiával" lát el... anyámék kiköltöztek falura, így aztán nekem is muszáj lett eleinte rettegtem, hogy kész vége itt végleg semmi kilátásom nem lesz, aztán a semmiből jött az új hobbim, az aquaponia, állattartás, és növénytermesztés, mostanra van őstermelőim és piacozok zöldségekkel, disznót nevelek, és mikor megnő eladom, gyakorlatilag ezzel többet keresek, mint a másik 2 állásommal, sőt 1-2 éven bellül szeretném elérni, hogy már teljesen ebből élhessek. Emellett autodidakta módon ön képzem magamat, webprogramozást, és marketinget tanulok, majd mikor a fogyásomról(jelenleg 35kg...) meg lesz a végleges utána képem is, akkor szeretnék beindítani egy internetes vállalkozást is.

Szóval a legfontosabb, hogy találj egy hobbit amit szeretsz, törekedj az értékteremtésre, ne pedig arra, hogy alkalmazottként másnak teremts értéket.

Szerintem jelenleg Magyarországon egy "fiatalnak" csak így lehet jövője, ha van egy kis kreativitás és vállalkozói szellem. Valamint a másik lehetőség, beállhatsz a sorba és irány német, vagy anglia.

2013. aug. 1. 23:08
 2/5 anonim ***** válasza:
Csak MOST nem látsz kiutat! Hasonló dolgokat érzek pedig férfi vagyok, van munkám, és nem jó alakú:) Megkérdezhetem melyik megyéből vagy?
2013. aug. 2. 21:03
 3/5 anonim ***** válasza:

Ha munkanélkülin vagy, akkor nincsenek ilyen ingyenesen elvégezhető OKJ-s tanfolyamok? Esetleg ingyen nyelvoktatás? Ha ezeket elvégzed, találhatsz magadnak munkát, ha pedig megy az idegen nyelv le is léphetsz ebből a "csodálatos" országból.

Másik lehetőség, hogy esetleg Budapesten keress állást? Nem tudok olyan diplomát elképzelni, amivel ott nem találnál valami helyet.

2013. aug. 2. 21:35
 4/5 anonim ***** válasza:

angolul tudsz? ha igen tanulj valamit. az feltölti az embert:

[link]

2013. aug. 5. 01:06
 5/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen 1.!! Nagyon tetszik, amit írsz! Te biztosan nem vagy egy elveszett ember!

A hobbid is szimpatikus és az is, hogy képzed önmagad!

Igen, Angliába egy kisvárosba kiköltöztem másfél hónapra állást keresni…Nem találtam. Ezért nincs pénzem. Mert az felemésztette a tartalékom. Szóval mostanság Angliát nem tanácsolom senkinek. Max. ha van kint ismerős, aki segíti. Németül nem beszélek.

2. Pest megyében élek.

3. Köszönöm! Nem vagyok munkanélkülin. Amúgy nem értem, minek létezik a Munkaügyi Központ, ha csak azt mondják az alkalmazottak, hogy jelenleg nincs tanfolyam és állás sem és kérdezzük meg az ismerőseinket állás-ügyben. :)

4. Igen, tudok angolul, bár bőven lehetne javítanom rajta. Köszönöm a linket!

2013. aug. 6. 00:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!