Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mi lenne a megoldás Anyu számára?

Mi lenne a megoldás Anyu számára?

Figyelt kérdés

18 éves vagyok.

Anyu már kisebb korom óta elég furán viselkedett. Nagyon sok gyógyszer szed(úgytudom depresszióra), altató, stb. Egy időben elkezdett ezekre bort inni. Ilyenkor hányt mindig egyet, utána kialudta...és ez így ment egy jó ideig.

Utána abba hagyta, és megint újra elkezdte. Múltkor pl 'ittasan' mosott a mosógéppel, és nem vette észre, hogy a mosógép csöve nincs jó helyen, így a folyosót elárasztotta a víz. Tegnap előtt belehányt a kézmosó kagylóba, és az egészben sárga víz volt meg kajadarabok. Múltkor a műfogsorának egy darabját halásztam ki a kézmosóból...és ez undorító! Tegnap megint sárga víz volt a kézmosóban, és undorító szag. Nem tudtam zuhanyoni a szagtól. Nem lehet leszoktatni az ivásról? Általában tagadja, ha iszik, tehát ez nem válik be. A szobáját meg nem kutathatjuk át..

2013. aug. 1. 11:47
 1/7 anonim ***** válasza:
Sajnos az alkoholizmus nem egy olyan dolog, amiből az ember lánya ki tudja kúrálni az anyját. Amíg nem ismeri be a problémát, fejen is állhatsz, nem fog változni semmi. A sárga cucc meg gyomorsav. Ha takarítod, használj fertőtlenítőszert, talán jobban elveszi a szagát, vesd be a szellőztetést, és valami jobb minőségű légfrissítőt, pl. Brise.
2013. aug. 1. 12:04
 2/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm!

Sajnos a fürdőszobában nehezebb szellőztetni, mert a plafonon van az ablak, nehéz kinyitni, ráadásul azon felül még fatető van, de lehet megkérem Aput, hogy segítsen.

Ez a fertőtlenítő/illatosító nemis rossz ötlet, köszönöm!!!!!

2013. aug. 1. 12:11
 3/7 anonim ***** válasza:
Apukádat anyukáddal kapcsolatban is megkérhetnéd, hogy segítsen.
2013. aug. 1. 12:33
 4/7 anonim ***** válasza:

Ha öntesz időnként háztartási sósavat a lefolyóba akkor az leviszi a cuccot.

Telefonnal fel lehetne venni a dolgokat és később szembesíteni vele. Valószínűleg a belső feszültséget oldja, nem elég a gyógyszer neki már. Amikor józan, akkor közösen a családnak le kell vele ülni, elmondani neki, hogy szeretitek és hogy kinek miért van rá szüksége. De azt is hogy ekkor és ekkor ezt láttátok rajta, tudjátok hogy iszik ezt kerek perec ki kell mondani. És hogy azzal hogy tagadja saját magának hazudik csak, mert ti látjátok hogy hogy épül le, milyenné vált. Azért mondom a telefonos felvételt , mert ezzel igazolni lehet. Nyugodtan kérdezzetek vissza, hogy a mosdóban mi az az epés hányadék, mitől van szerinte ilyen szag. Azt nyomatékosítsátok , hogy ti tisztában vagytok az állapotával, nektek nem tud hazudni. Nem szabad elmenni mellette, mert akkor azt érzi, hogy ezt elfogadjátok. De csak tiszta állapotában. Ajánljátok fel, hogy elkíséritek az orvoshoz, mert szeretitek és fontos nektek. Ha nem engedi, már ezzel be is vallotta, hogy tudja hogy baj van, de nem tud ellene mit tenni.

Nagyon nehéz ez, ő sincs jó helyzetben. Viszont mi lehet az oka, amiért mindig visszatér ehhez a megoldáshoz?

Valami nagyon nincs rendben az életében

Nem csak gyógyszer, hanem pszichotherapia is kell neki, mert ameddig a problémák a szőnyeg alá vannak söpörve addig ő csak így tudja elviselni az életet.

/Az üveget hova dobja és mikor iszik?%

2013. aug. 1. 12:39
 5/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Apu már nagyon sokat tett érte. Ő tartja el, Ő veszi neki a gyógyszereket, stb.

Hát az, hogy Anyu miért jutott el ide...adósságokat halmoz, munkát vállal de lemondja a találkozásokat, szerelmes Apuba, ilyeneket mond. De elméletileg régen direkt a betegségbe menekült.

Ez a szembesítés nem rossz ötlet. Remélem, hogy ez hat. Igazából régen kiöntöttem a bort a wcbe, de mindig könyörgött, hogy ne szóljak Apunak. Szóltam Apunak, és egy pszichológusnak is(akihez én járok), és Anyu akkor megsértődött rám. De megpróbáljuk, mert már ez az állapot tarthatatlan.

2013. aug. 1. 13:17
 6/7 anonim ***** válasza:
Anyukádnak mindenképp szakmai segítség kell. A szembesítés ilyen szintje szerintem nem jó ötlet. Valószínűleg mélységesen elszégyellné magát, és még többet inna, hogy öntudatlan állapotba kerüljön. Ahhoz nagyon erős akarat és személyiség kell, hogy valaki egyik napról a másikra letegye az italt. A sósavat pedig én mellőzném, nagyon balesetveszélyes. Ha jársz pszichológushoz, beszélj vele, hogy tud-e segíteni, olyan szakembert ajánlani, aki függőkkel foglalkozik, s közben anyukád többi lelki problémájával is tudna valamit kezdeni.
2013. aug. 1. 13:30
 7/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm!

Hát igen, kellene neki szakmai segítség...régen járt egy pszichiáterhez, vagyis ha jól tudom többhöz, akik NAGYON jók voltak, és minent kioztak belőle, amit tudtak. De elméletileg nekik is hazudott Anyu. Így meg elég nehéz, hogy ha nem 'akarja', hogy segítsenek Neki. Hiszen ehhez legjobban Ő kell!

Remélem rendbejön, most az én pszichológusom nyaral, de ha visszajön, megkérdezem tőle, hogy mit tudna ajánlani.

2013. aug. 1. 13:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!