Az igaz, hogy vannak olyan gyógyszerek, amiknek a leírásában ugyan nincs róla szó, mégis agyvérzést okozhatnak?
Ezzel tisztában vagyok, de lehetséges, hogy egy gyógyszert hosszú évek alatt kifejlesztenek, rengeteg pénzt beleölnek,
és csak a forgalomba hozást követően derül fény egy nagyon ritka, de súlyos mellékhatásra, és a hatalmas bukást elkerülendő "elfelejtik" ezt megemlíteni?
Nem. Volt már példa később kiderülő súlyos mellékhatásra, és az is kiderült.
Na meg amúgy is...beleírják, hogy 1 millió esetben 1szer agyvérzést okoz. És? Szted lesz olyan ember, aki emiatt nem szedi be?
Igaz, én voltam hülye, kis valószínűségnél tényleg nem lenne okuk letagadni.
De egyébként az emberek egy kis pénzért gyakran megfeledkeznek a kötelességeikről
Sok pénzért, inkább. :) De a gyógyszergyártó cégeknek pont ez nem érdeke. Lehet, hogy iszonyúan lefizetik a dolgozókat, hogy hallgassanak az agyérgöcs mellékhatásról, akármilyen extrém ritka, de ha egy, hangsúlyozom, egyetlen eset is kimutathatóan az adott gyógyszer miatti mellékhatás következtében kapott agyvérzést, a cégnek vége. Belső vizsgálat, és ha tudtak a dologról... ennyi volt, redőny lehúz. És nem azért, mert a betegek, a kormányok, az EU vagy a WHO megbünteti őket. Nem ilyen szervezet kezdeményezi a vizsgálatot, hanem a konkurencia. A másik gyógyszercég ellen pedig nem lehet védekezni, mert tuti van egy nem jobb, de részletesebb betegtájékoztatójú, ugyanolyan hatóanyagú pirulájuk.
Lehet, hogy gyógyszerlobbi van, lehet, hogy összefognak, de ha a másik kigolyózósáról van szó, akkor szabadrablás folyik, hiszen a piacból élnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!