Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Lehet, hogy pár hónap múlva...

Lehet, hogy pár hónap múlva tényleg öngyilkos akarok majd lenni? Ha igen, hogy kerüljem el?

Figyelt kérdés

Lehet, hogy a kérdés hülyén lett megfogalmazva, de mind1. A lényeg, hogy a 16. születésnapom óta egyfolytában az öngyilkosságon jár az eszem. Áprilisban már el is terveztem az egészet, de rájöttem, hogy legbelül élni akarok, és az egészet csak figyelemfelkeltés miatt csinálnám. Viszont mostanában megint előjön, a nap minden percében elképzelem, ahogy végetvetek az életemnek, és ez vmiért megnyugtat. Ha valaki beszól, vagy leolt a suliban, akkor viszont komolyan is gondolom, de valahogy mindig találok vmit, ami segít. Csak az idő múlásával ezekből egyre kevesebb van. 13 éves korom óta vagyok "zuhanórepülésben", és általában a depresszióm a születésnapjaimon fajul el nagyon. És minden évben egyre rosszabb. Igazából attól félek, hogy ha vki egyszer nagyon leolt a suliban, vagy elérkezik a 17. születésnapom, a végén tényleg megteszem, és addig szeretnék segíteni magamon, amíg "tiszta" a fejem. Ugyanis, ha már késő, akkor csak 2 kiút van: drog/öngyilkosság. És mivel nincs elég lelki erőm a droghoz, úgyis a szuicid kisérletet választanám. Most egy egy másik dolog miatt sikerült rávennem anyámat, hogy elvigyen egy pszichológushoz, de nem tudom. Ebben a stádiumban tud segíteni egyáltalán a pszichológus, vagy antidepresszánsokat kell szednem ?

16/F

2009. okt. 23. 13:55
 1/10 anonim ***** válasza:
77%
Felejtsd el ezt a hülyeséget! Azok helyett, hogy ilyeneken gondolkozz, inkább foglald el mással az agyadat! Pl. olvass, sportolj, hallgass zenét. És igen, a pszihológus tud ebben segíteni, csak mindig az őszintét mondd és vedd komolyan amit ő mond.
2009. okt. 23. 14:00
 2/10 anonim ***** válasza:
76%

Pszcihológus.

Ő tud segiteni.

Lehet, majd gyógyszerek sem kellenek, mert ki tudod beszélni magad.

2009. okt. 23. 14:01
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

konkrétan semmilyen problémát nem fogalmaztál meg, de nincsen olyan hogy lehetetlen, főleg nem ebben a korban, mikor még a lehetőségek tárháza majd most nyílik meg elötted.

A pszichológus tud segíteni, az antidepresszensások jobb kedélyállapotot tudnak, nyújtani, kinyújtják a türésküszöbödet, de a problémát magadban tudod csak megoldani életmód változtatással.

Mert ha egy 16 éves fiú mondjuk sportol, normális társaságba jár ( nem feltétlenül bulizni, lehet mást is csinálni), tanul a suliban, ki tud egyensúlyozódni. De mivel semmi konkrétumot nem fogalmaztál meg, ez így olyan mintha nagyon unatkoznál, semmi motivációd és ambiciód nincs, semmi, ami örömet okozna neked az életben, semmi olyasmit nem csinálsz s ezért vagy túlérzékeny, mert az az egyetlen inger ami ér, ha bántanak.

Csak te tudsz tenni ennek érdekében, a pszichológus és a gyógyszerek csak segédeszközök.

2009. okt. 23. 14:03
 4/10 A kérdező kommentje:
Konkrétan: Nagynéném felvett egy bitang nagyon hitelt, amit a hülye nem tudott kifizetni, és anyám volt olyan idióta, hogy ő is felvett (20 milliót), hogy a nagynéném ne kerüljön az utcára. Az a hülye p*csa meg ahelyett, hogy hálás lenne nekünk folyton csak lehülyéz engem. Anyámnak volt egy barátnője, aki kisegített minket, de annak nagy az ára. Ő egy vénasszony, aki utálja a gyerekeket, és olyan elveket vall, hogy ismét be kellene vezetni a klasszok elkülönítését, mert milyen k*rva jó volt, mikor pl. az uszodában a munkásosztály és a polgárok külön medencében fürödtek. Na, a lényeg, hogyha nem úgy táncolok, ahogy ez a vénasszony fütyül, akkor kirúg a lakásból, amit nekünk vett. A szüleim elváltak, apám leszarja, hogy mi van velem, csak addig kellek neki, amíg megjavítom a számítógépét. De ezeket még úgy-ahogy elviselem. A suliban viszont mindenki szivat, csajozni nem tudok, mert folyton azt mondják, hogy milyen ronda vagyok(és ezt nem én feltételezem, konkrétan a szemembe mondják). Olyan emberek mondják, hogy hülye vagyok, akik egy tőmondatot nem képesek hibátlanul leírni. Ráadásul valószínűleg van egy betegségem (ADHD), ami leegyszerűsítve azt jelenti, hogy csak azt tudom megtanulni, ami nagyon érdekel.
2009. okt. 23. 14:16
 5/10 anonim ***** válasza:
59%
Valóban nagyon szívósnak kell lenned, hogy túléld a helyzetet. De ha legalább azt meg tudod tanulni, ami nagyon érdekel, akkor már va valami, amibe kapaszkodhatsz. Tanulj és ovass sokat a neked kedves témákban. Próbálkozz egy hívő gyülekezetet keresni, ott lesznek barátaid, életcélod, és egy héten legalább 1 jó program. Ha eljön a szülinapod, őket megkérheted, hogy őrködjenek feletted. (baptista, adventista más hasonló gyülekezetek léteznek)
2009. okt. 23. 20:16
 6/10 anonim ***** válasza:

Hát hallod ha hiszed ha nem én is ugyanebben a helyzetben vagyok 16 éves vagyok és egyre hevesebben gondolok az öngyilkosságra minden nap közelebb jutok hozzá, én már megvettem hozzá a segédeszközöket is de még nem jutottam el odáig hogy megtegyem én is találok mindig valami okot hogy ne, de úgy érzem hamarosan meg fog történni.. én nekem is van egy betegségem amiről nem beszélnék inkább, nem is nézek ki jól tiszta pattanásos vagyok nincs barátnőm nem is lesz szerintem, barátaim sincsenek nagyon.

Minden rosszul megy. De azért sok szerencsét kívánok neked és remélem minden rendbe jön nálad!

2009. okt. 23. 20:38
 7/10 anonim ***** válasza:

Nagyon rossz dolgok amiket leírtál. De tudod ismerek valakit aki kétszer majdnem meghalt és úgy érzem vele bármi megtörténhet semmi sem tudná kizökkenteni a belső egyensúlyából. A lényeg az, hogy feltételek nélkül kell boldognak lenned. Vannak szegény gyerekek a világ legelhanyagoltabb sz@rfészkeiből és mégis MOSOLYOGNAK.

Tartozol annyival magadnak, hogy megpróbálsz boldog lenni. Önmagadért. Sportolj valamit keress valamit ami boldoggá tesz a drogon kívül. Eddig azért nem vitt rá a lélek, mert te ehhez túl jó vagy. Ne cseszd el a fiatalságod. Olyan hamar mennek az évek, és ha később visszaemlékezel (remélem leszel öreg) azt gondolhatod lehettem volna boldog. Élvezd ki, hogy fiatal vagy. Tanuld meg irányítani az érzéseidet. Ha egyedül nem megy ott a pszichológus. Remélem tudtam segíteni.

2009. okt. 23. 21:14
 8/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenkitől a jókívánságokat :)

Hát, könnyű mondani, hogy sportoljak, csak az a gond, hogy az ADHD egyik tünete a labdaérzék teljes hiánya, ami meg is látszik- gyakran van, hogy lassan gurul a labda, én pedig egyszerűen mellérúgok, gyakran kapusként még kézzel sem tudom elkapni. Szóval az ügyetlenségem is gyakran a gúnyolódások tárgya :( anno jártam vívni, de abban is nagyon ügyetlen voltam, én voltam a legrosszabb az egész csoportban, ráadásul az edző is folyton leoltott, szóval abbahagytam. De az igazság, hogy nem is lenne időm sportolni, mivel emiatt a hülye adhd miatt különtanárokhoz kell járnom. De arra van gyógyszer, szal attól nem fosok, de attól az életem még nem jön helyre :( Csak az boldogít, hogy már csak 2 évem van hátra, és utána elköltözöm... vagyis remélem

2009. okt. 23. 22:53
 9/10 A kérdező kommentje:
20:38: mindig gondolj arra, hogy lehetnél sokkal rosszabb helyzetben is. Képzeld el, ha mondjuk Etiópiába születsz, vagy mondjuk vmilyen súlyos fogyatékkal. Azért csak jobb a mostani helyzeted. Vagy ha létezik Isten, akkor öngyilkosként a pokolra kerülsz. Lehet, hogy nem hiszel benne, de mi van ha mégis létezik, és ha egyszer a pokolra kerülsz, utána b*szhatod. Nem éri meg kockáztatni. Nekem ezek a gondolatok szoktak segíteni
2009. okt. 23. 22:57
 10/10 anonim ***** válasza:
Olyat is hallottam, hogy következő életedben előjönnek ugyanezek a problémák, tehát ezért is értelmetlen. ;)
2009. okt. 24. 11:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!