Elegem van a pszichologusokbol, de erzem, hogy segitseg kell. Mi a teendo, van olcso vagy ingyenes pszichiater?
Szoval 20 eves vagyok, 13 eves korom ota jarok pszichologustol pichologusig. Ugy erzem, komolyabb talan gyogyszeres kezeles kellene, mert az ulok es beszelgetek modszer nem valt be. Panikbeteg vagyok, ennek ellenere komoly problemam nincs a maganelettel. Vannak barataim, parkaptsolatom, amiben boldogok vagyunk. Altalaban meg is minden kis aprosagon olyannyira felidegesedek, hogy szinte azonnal visitva uvoltok... Nagyon hirtelen haragu vagyok, egy szo miatt is bepoccenek hamar. Szedtem mar Sedatif PC-t, ittam mar vagy 5 kulonbozo nyugtato teat, megsem hasznaltak. Aludnom is gyakran nehez, mindig feszult vagyok (ennek fizikai tunete az allando izzadas es a gyomorgorcsok, ezekre se hasznal semmi, pedig nem egy keszitmenyt hasznaltam) .
Az a legfobb kerdesem, hogy Budapesten van e lehetosegem ra, hogy egy szakmabeli orvos vizsgaljon meg durvabb penzosszegek kiperkalasa nelkul?
Tessék, egy pszichológus, aki szidja a pszichológiát:
Sajnos a pszichológus nem mindig vezet megfelelő eredményhez.
A depresszió alapvetően az agy kémiai egyensúlyzavara. Ezzel meg lehet tanulni együtt élni, meg lehet tanulni kezelni (persze nem minidg), meg lehet bizonyos szerekkel kezelni. Vagy ezeket együtt alkalmazni.
Viszont van egy nagy igazság: ha Te magad ellenségesen állsz hozzá, akkor a legeslegjobb pszichológus se fog elérni semmit.
Ez olyan, mint ha meghúznád a térdedet, a doki felír fájdalomcsillapítót, jeges borogatást, és sok-sok pihenést, te meg ennek ellenére nem borogatod, sőt mitöbb napi 20 kilométert lefutsz. Persze, hogy szаrt se fog érni az orvos javaslata, ha te nem működsz együtt. A pszichológus sem tud mit csinálni, ha nem vagy együttműködő.
Persze, belőlük is vannak jobbak meg rosszabbak, meg az is előfordul, hogy bár jó szakember egy pszichológus, csak egyszerűen - az eltérő emberi jellemekből fakadóan - ti ketten nem tudtok együttműködni.
Én azt javaslom, hogy keress fel egy megbízható pszichológust, - nem feltétlenül a legdrágábbat -, és 1-2 alkalom után úgyis kiderül, hogy együtt tudtok-e működni.
Meg az se mindegy, hogy milyen terápiát alkalmaz. Van, akinél a hipnoterápa jön be, van, akinél a kognitív... sajnos ez az orvostudománynak pont az az ága, ahol nincs egy egzakt és mindig működő megoldás a problémákra.
De a legfontosabb, hogy együttműködően kell hozzáállni.
Én is jártam pszichológushoz, és ő is ezt mondta: ha én nem vagyok hajlandó együttműködni, akkor a fene megette az egészet, és velük nem is hajlandó foglalkozni, mert egyszerűen értelmetlen. Egyébként egy regionális szinten nagyon elismert szakember, és ha a környéken laksz, meg is adhatom az elérhetőségeit.
De ha végképp nem megy, akkor jöhet a pszichiáter és a gyógyszeres kezelés. Csak azzal is vigyázni kell, mert ugye a depresszió nem mérhető olyan könnyen, mint mondjuk a vérnyomás, vércukor meg egyebek... és nagyon nehéz eltalálni a megfelelő gyógyszert.
Még valami: Sedatif PC. Homeopátiás szer. Azaz semmi hatóanyag nincs benne, placebo az egész (bááár... egy pszichés betegségben szenvedő embernél meglehet, hogy pont emiatt hatásos is lehetne, szóval meglehet, kár volt elmondanom), de tény, hogy semmi hatóanyag nincs benne. Kb. szőlőcukor az egész. Ha kicserélnék egy-egy szem szőlőcukorra, hajszál pontosan ugyanazt az eredményt produkálná. Az ilyenek nem úgy gyógyítanak, hogy fizikailag helyrehoznak, hanem maga a tudat, hogy elhiszed, hogy majd ez segíteni fog, és ez által a tudatod ösztökél a gyógyulásra. (Már amennyire erre képes.)
Egyébként az egész homeomarhaságnak már az alapelve is tudományosan irtózatosan sántít.
Nem csak a tudományos elveknek mond ellent, de még a józan észnek is, azon kívül bizonyított, hogy tényleg semmit nem hat. Pusztán azért engedélyezik a használatát, mert placebónak marha jó.
Egyébként milyen gyógyteákat próbáltál ki?
"A depresszió alapvetően az agy kémiai egyensúlyzavara"
Én pont fordítva gondolom: az agynak a kémiai egyensúlyzavar okozója a depresszió.
Tehát, hogy értsétek, nem a kémiai egyensúlyzavar okozza a depressziót, a depresszió egyik tünete a kémia megváltozása, ezért, ha gyógyszeres kezeléssel próbálnak javítani a helyzeten, az maximum tüneti kezelést jelent, és amint abbahagyja a szer szedését, máris visszaesik a depresszióba, mert az ok nem lett megszüntetve. De ez csak az én véleményem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!