Miért hallok, látok olyan dolgokat, amik nincsenek is ott?
Két napja kezdődött ez az egész, és így visszagondolva nem olyan nagy dolog, de eléggé megijedtem.
Busszal (távolsági) mentem haza, és meghallottam a csengőhangomat halkan, mintha a táskámból jönne a hang. Megnéztem, de senki nem hívott, és ahogy megláttam, hogy nincs semmi, abbamaradt a hang. A rádióból nem szólt semmi, és senki nem vette fel a telefonját körülöttem (mellesleg a csengőhangomat én vágtam meg, másnak nem hinném, hogy ilyen van). Ezen végül csak megvontam a vállam, pedig teljesen úgy tűnt, mintha hallottam volna.
De napközben rengetegszer láttam valami mozgást a szemem sarkából, és mindig megijedek ilyenkor, és összerezzenek, odakapom a fejem, de semmi nincs ott. Éjszaka pedig lefeküdtem aludni, behunytam a szemem, és fényeket, ijesztő alakokat láttam feltűnni. Ilyen már máskor is elő szokott velem fordulni, és szerintem szinte mindenkivel, hogy teljes sötétségben is színeket látnak (mármint akit eddig kérdeztem, mind azt felelte, hogy igen). De ilyen intenzív még soha nem volt. Általában sötétebb színeket látok, amik szinte beleolvadnak a feketeségbe, de azért látom, hogy ott vannak. Most pedig rikító neon fényeket és alakokat láttam, és eléggé rémisztőek voltak, volt, hogy konkrétan összerezzentem, és ösztönösen eltakartam a szemem, de hát ez nem segített, hiszen minden a szemhéjam mögött zajlott. Hát nem kicsit féltem.
Aztán valahogy elaludtam, és azt álmodtam, hogy megint ezeket látom, de nem mozogtak, mintha megállt volna a film egy képkockánál. Iszonyúan féltem, de rájöttem, hogy álmodok, és kényszerítettem magam, hogy ébredjek fel. Utána csak nehezen tudtam visszaaludni.
Van ennek valami külön neve? Hallucináció? De akkor azt hinném, hogy ezek a dolgok tényleg ott vannak, nem? Egyáltalán miért látom/hallom ezeket? Sokat segítene, ha megtudnám, mert lehet, hogy nem félnék tőle annyira.
Előre is köszönöm a válaszokat!
Igen lehet kimerültség, fáradtság.
Ha fiatal vagy, (arra tippelek igen) akkor a serdülőkorba sok ilyesmi belefér átmenetileg
Köszönöm a válaszokat, mindenkit felpontoztam =) Szerencsére tegnap este óta már nem láttam/hallottam semmit, szóval lehet, hogy tényleg fáradtság és kimerültség állt a háttérben. És igen, fiatal vagyok (tizennyolc éves).
Még egyszer köszönöm =)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!