Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » A pszihiátriai szereknek van...

A pszihiátriai szereknek van szerintetek értelme? Megéri szedni őket?

Figyelt kérdés

Szerintetek az ilyen panaszokat tudja enyhíteni a paszihiátriai gyógyszer?

-szociális fóbia(félelem a bírálatoktól,megaláztatásoktól,félénkség)

-régi negatív élmények amin egyedül nem sikerül túllépni

2013. júl. 17. 12:50
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
47%
A pszichiátriai gyógyszereknek vamn értelme, ha pszichiátriai beteg az illető. Ezek a gyógyszerek nem ártalmatlan savanyúcukorkák, hanem komoly hatású gyógyszerek. Ráadásul a hatásuk is csak gyakran a 3. hét szedés után kezdődik el. Addig meg rosszabbul is lehetsz, mint előtte. De ez csak addig tart, amíg a szervezeted megszokja, utána aztán könnyebb lesz. Megjegyzem: nem az orvosnak szedjük a gyógyszert, hanem magunknak, hogy jobban legyünk. Itt a betegnem el kell döntenie, mit akar: évekig vegetálni, és kísérletezni saját magán, vagy meggyógyulni, mindenáron.
2013. júl. 17. 22:41
 12/17 anonim ***** válasza:
67%
Nem éri meg szedni, illetve pár embernek éri meg: a gyógyszergyáraknak, a részvényeseiknek, meg az orvosoknak, akik jutalékot kapnak, ha XY cég vackaival lövik a pácienseket. Ugye senki nem gondolja komolyan, hogy létezik varázsbogyó, ami kigyógyít a depresszióból, a félénkségből, az önbizalomhiányból, a szüleink iránt érzett dühből..?
2013. júl. 19. 10:47
 13/17 anonim ***** válasza:

# 12: Senki nem gondolja, még az orvosok sem. Sőt, a gyógyszergyárak sem.

Mindenki azt gondolja, hogy a gyógyszer segít a tünetek megfékezésében, ami arra jó, hogy utána könnyebben szembe tudjunk nézni a problémákkal. Én is tudom ezt, az orvosom is tudja ezt; maximum a TB nincs ezzel tisztában, amikor várólista van a pszichiátrián.

2013. júl. 19. 17:56
 14/17 anonim ***** válasza:
41%

Nekem azt mondja meg valaki, hogy hogy lehet manapság minden 3. ember 'diagnosztizált' pánikbeteg!

Rengeteg embertől hallom, olvasom róluk, hogy ők pánikbetegek. de amikor megkérdezem, hogy mit szednek, akkor a válasz az esetek döntő többségében Frontin vagy Xanax, amik köztudottan nem pánikbetegség ellen vannak, lenyugtat ugyan és csökkenti a szorongást, de aki 'valódi' pánikbeteg, annak ez nem használ.

Csupán azt nem értem, hogy az orvosok miért mondják a nem pánikbetegekre is, hogy pánikbetegek, amikor meggyőződésem, hogy már a környezetemben lévők nagy része sem az, csak megpróbálják azzal elintézni a problémájukat, hogy nekik az orvos azt mondta, hogy pánikbetegek, közben az egyik nő ismerősöm egyszerűen csak nem tudja kezelni a neki nem tetsző helyzeteket, kiakad, amikor valami nem úgy történik, ahogy ő akarja, egykeként nőtt fel jómódban, megszokta, hogy a szülei mindent elintéznek neki, iskolát, barátokat, munkát, de az életben egyedül nem tud mit kezdeni. Ez csak egy példa volt.

2013. júl. 19. 22:48
 15/17 anonim ***** válasza:
A globalizacios tarsadalmakban, eltunnek az emberi ertekek es az emberek sem figyelnek a masikra, ezert jobban kialakulnak a pszihes betegsegek, ami az ember genetikajanak is koszonheto, van akibol kihozza a betegseget a tarsadalmi problema. A legjobb kezeles amit egy orvos soha nem irna elo egy betegnek az hogy toltson el egy evet egy azsiai, vagy del amerikai orszagban mindent feladva! Mondok egy peldat: Van egy jobaratom aki bipolaris affektivban azaz maniakus depresszioban szenvedett, elutazott nyaralni Braziliaba es ottragadt egy kis Amazoniai faluban, szerelmes lett egy lanyba, s igy ottmaradt. 5 evvel kesobb kimentem hozza meglatogatni, segyben nyaralni is. A valtozas amulatba ejto volt: Ket gyermeke szuletett, hihetetlen boldog volt az arca, s azt mondta hogy nem megy haza tobbet olyan jol erzi magat ott, elmult a reszketese, a felelmei, a remalmai, teheneket tart egy farmon. De nem o az egyetlen pelda, halottam mas betegekrol is akik egy latin orszagba koltoztek hogy teljesen meggyogyultak vagy tunetmentesek lettek a nyugodt elettol. A biralatoktol azert felsz, mert otthon gorombak az emberek, s nehezen viseled ezt. A regi negativ elmenyeidet meg csak egy uj boldog elet tudja torolni tavol attol a helytol ahol ahol a negativ elmeny ert!
2013. júl. 26. 18:44
 16/17 anonim ***** válasza:
47%
Én is ezt vallom h mindenképp elkell menni valahova, és közhelyesen hangzik, de új életet kezdeni. Nem kell leköltözni Dél-Amerikába, elég ha Magyarországon is másik településre megy az ember, és elkezd egy új életet olyan helyen ahol senki nem ismeri. A sors meg alakítja. De ahol rossz az ember közérzete, ott szerintem sose lesz jobb. Igaz ez iskolára, munkára is, ha valaki olyan helyen van ahol jól nem érzi magát az jó már soha nem lesz.
2013. júl. 26. 20:32
 17/17 anonim ***** válasza:
én erre annyit mondok h jártam már angliában, belgiumban, németországban, franciaországban, ausztriában, szlovákiában stb. de mindig haza vágytam. hiába itt ez a hely ami miatt depressziós vagyok. ez se jön be mindenkinek :s
2013. júl. 26. 22:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!