Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Depresziós vagyok?

Depresziós vagyok?

Figyelt kérdés
Szoktam arra gondolni, hogy öngyilkos legyek és sohasem érzem magam boldognak néha a csuklómat is szoktam vagdosni. Most akkor nem vagyok komplett vagy mi?
2013. júl. 16. 21:49
 1/5 anonim válasza:

A vagdosás nem komplett dolog, az biztos. Segíteni nem fog semmin, csak ronthat a helyzeten :(

Miért érzed így magad? Mi az oka? Hány éves vagy, lány vagy fiú?

Nekem sincs most túl jó kedvem... én a zenébe süppedek: http://www.youtube.com/watch?v=KStWfDdOYlM

2013. júl. 16. 21:52
 2/5 anonim ***** válasza:
50%
Nemcsak depressziós.
2013. júl. 16. 21:52
 3/5 anonim válasza:

Igen, az vagy, de szerintem nem kell a saját nyomorodban élned nap, mint nap... Inkább kövesd az utasításaimat. :)

Tedd fel és válaszold meg ezt a kérdést: "Mitől lennék boldogabb?" Új holmi, más külső, egy hobbi, társasági élet, stb... Írd fel egy lapra, majd jöjjön a következő kérdés:

"Mi tesz boldoggá, mi az, amit szeretek?" Különböző tevékenységek, hobbik, írás, idézetek olvasgatása, olvasás, zenék, filmek, könyvek, sport, stb... Írd fel egy másik lapra.

"Mit szeretnék (elérni) az életben, mire vágyok?" Nem csak fizikai, hanem érzelmi dolgokra is gondolj. Írd fel egy harmadik lapra.

Ezt a három lapot pedig tedd olyan helyre, ahol mindennap láthatod. Nem kell nyilvánosra, legyen a szekrényed belső része, a fő, hogy mindennap emlékezz ezekre.

A megfigyelés után pedig légy kreatív, harcol, tegyél is értük.

Ilyen egyszerű a megoldás. :)

2013. júl. 16. 22:05
 4/5 A kérdező kommentje:
De mások nem veszik rajtam észre..Hogy jöhetek rendbe? Mindenki azt hiszi boldog vagyok mert jól álcázom a szomorúságom..Tegnap írtam a barátnőmnek, hogy öngyilkos leszek mondtam neki, hogy levelet írok, hogy elköszönjek mindenkitől de nem is reagált rá csak egy óra múlva felhívott, hogy nem-e csináltam rosszat mondtam, hogy nem mertem volna aztán csak beszélgettünk róla meg a barátjáról mintha nem is lenne semmi. Mindenki leszar egyedül érzem magam de mindegy nem itt fogok kitálalni a magán életemről, hogy írtam ide semmire nem fogok vele menni...
2013. júl. 16. 22:10
 5/5 anonim ***** válasza:

Pszichológus és/vagy pszichiáter hozhat rendbe. Szorongással kevert depressziónak tűnik; a vagdosás azért lehet jelen, mert így vezeted le a feszültséget. Öncsonkítás.

Depresszió nem egyenlő azzal, hogy valaki nem komplett, vagy dilis. A depresszió ugyanolyan betegség, mint a megfázás. Elmész orvoshoz és ott segítenek meggyógyulni. Kicsit tovább tart ez a folyamat, de megéri.

Voltál már háziorvosnál?

A barátaid meg azért viselkednek így veled, mert nem tudják hogy álljanak hozzá a problémádhoz. Nem azért van, mert nem szeretnek, vagy nem féltenek... Viszont figyelmeztetlek, hogy ezt ne sokszor játszd el, mert egy idő után elveszíted őket teljesen. Megunják, tapasztalatból mondom.

# 3:

Ezek a kérdések, amiket írtál jók, csak kb én sem tudnék egyikre sem válaszolni. Egyszer voltam pszichiáternél gyógyszerért és nekem szegezte váratlanul a kérdést:

Ha itt lenne egy csodatevő tündér, aki teljesíti három kívánságomat, akkor mit kérnék tőle? Én meg zavartan hebegtem habogtam, mire azt mondta, hogy szükség lenne kognitív viselkedésterápiára is. Persze nem történt az ügyben semmi, mivel minden pszichológus túlterhelt, bla bla bla; de azért egy kicsit elgondolkodtatott.

2013. júl. 17. 11:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!