A kényszerbetegek ugye nem veszélyesek a környezetükre?
Aki ebben szenved tudja mi az és milyen tünetei vannak, konkrétan a rossz gondolatok, amik a beteg józan gondolkodásával elfogadhatatlanok, azokat sosem tenné meg a beteg csak a képzeleteiben vannak.
A barátnőm ebben szenved és nem meri elmondani a családjának, mert fél, hogy félni fognak tőle a családtagjai, pedig soha nem tenné meg azokat, amilyen képek bevillannak az agyába. Abszolut elfogadhatatlanok ezek a gondolatok számára és attól fél, hogy a családja nem meri egyedül hagyni otthon, mert ártani fog a gyermekeknek vagy önmagának, pedig nem így van.
Én is utána olvastam, de nem találtam olyan cikket, amiben az lett volna, hogy ezeket vagy hasonló tényleg elkövetné a beteg, csak az aki skizofréniás.
Tudod, beírtam a Googliba, hogy "kényszerbetegségek". És a választ összefoglalva azt kaptam, hogy ez egy gyűjtőfogalom, kezdve az egyszerű szőrtépegetéstől, a legmorbidabb bűntettekig.
"A spektrum egyik végén vannak azok, akik még az agresszív gondolatoktól is szoronganak, akik számára rendkívül fontos az átlátható rend, akik rettegnek minden kiszámíthatatlanságtól, s tökéletességre, teljes biztonságérzetre törekszenek. A másik véglet, mikor semmilyen erkölcsi korlát nem szab határt az impulzivitásnak, az agresszivitásnak."( wikipédia )
Ez nem más, mint amit magam is gondoltam. Mi itt nem tudhatjuk, hogy a kérdező hol van ezen a skálán. Most lehet lepontozni.
Ez érdekes! Én is beírtam a Google-ba, hogy "kényszerbetegségek" és csak egy wikipédiásat dobott ki!
[link] <--- EZT
Ebből szűrted le ezt a "rengeteg" információt erről a betegségről???
Legközelebb kéretik odaírni a kérdéshez, hogy csak kedvező válaszokat várok. A többit lepontozom.
Igen, és én is leírom, hogy a kényszerbetegek maximum a muslincákra veszélyesek, de azokra se nagyon.
#19-es! Már előzőleg leírtam, de akkor leírom megint, hátha most el tudod olvasni! "Nem az volt a baj, hogy nem kedvező választ írtak, hanem úgy írták, hogy semmi fogalmuk sincs erről a betegségről."
Ha ennyire tudod, hogy mi ez a betegség és hogy milyen tünetei vannak akkor kérlek fejtsd ki! Tényleg kíváncsi lennék a véleményedre!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!