Hogyan kerülhetek pszichiátriára?
Úgy tudom lehet egyszerűen telefonon időpontot is kérni (akár egy másik pszichiátertől konkrétan, legalábbis az én lakóhelyemen), de ha a háziorvosodnak elmondod, mi a gond, ő mindenképpen ad beutalót.
Tehát önkéntes alapon oda lehet ballagni és segítséget kérni, ha nem magánorvoshoz vagy magánkórházba mész, akkor ingyenes, pszichiáter és pszichológus is dolgozik a pszichiátriákon. Rád kényszeríteni semmit sem fognak, hacsak nem minősülsz ön- és közveszélyesnek, ha a befektetést javasolják, azt se muszáj elfogadni. Ha elfogadod, ott se zártosztályra visznek.
Az eszedbe ne jusson, hogy öngyilkossággal fenyegetőzöl vagy próbálkozol, akkor ugyan nagyon gyorsan bevisznek, de benn is tartanak megőrzésre, zárt osztályon, az meg nagyon negatív élmény lesz, és az orvost se választhatod meg, aki foglalkozik veled.
Milyen kedves anyukád, hogy ennyire törődik veled...
A gyógyszer nem egy vagyon. Jobban fogod magad érezni tőle és ez erőt fog adni a depresszióból való kilábalásból.
Ha rád törnek ezek a gondolatok, sürgősen hívd fel valamelyik segélyszámot, itt egy lista: [link]
Nem tudom sajnos anyukád milyen, és mennyire lehet vele normálisan kommunikálni, de próbálj vele beszélni róla, hogy súlyos gondjaid vannak, mondd el őszintén a problémáidat, és hogy segítségre szorulsz, mert nem tudsz egyedül megbirkózni vele. Arra vigyázz, hogy legyél vádaskodó vele szemben (akkor se, ha hozzájárult az állapotodhoz), az ellenérzést szülhet benne.
Ismeretlenül nehéz megállapítani, melyik anya hogy reagál az ilyen helyzetekre.
Jaj, egy ne kimaradt
*Arra vigyázz, hogy NE legyél vádaskodó
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!