Szerintetek igaz ez a mondás?
“A világ egy hatalmas tükör. Visszatükrözi felénk azt, amik vagyunk. Ha kedvesek, ha barátságosak és ha segítőkészek vagyunk, akkor a világ kedvesnek, barátságosnak és segítőkésznek fog felénk bizonyulni. A világ pontosan az, amik mi vagyunk!”
Szerintetek ez igaz, vagy inkább az, hogy minél kevésbé vagyunk kedvesek másokhoz, annál kedvesebbek lesznek hozzánk?
Csak azért kérdezem, mert van olyan osztálytársam, aki nagyon kedves, szinte mindenkinek lesi minden kívánságát, mégis lúzernek számít, és arra is tudok példát mondani, hogy minél bunkóbb valaki a többiekhez, neki annál többen nyaliznak. Ti mit gondoltok? Előre is köszi! :)
Szerintem van benne igazság, de sajnos nem feltétlenül. Hiába vagyok én kedves, ha velem szemben egy bunkó ember áll, és meghallgatni sem hajlandó. Ugyanakkor abban hiszek, hogy egyszer minden "visszaüt". Ezt már a saját életemben is észrevettem. Amilyen szenvedést egyszer én valakinek okozok, azt előbb vagy utóbb de visszakapom, és ilyenkor mindig eszembe jut, hogy ugyanezt én is megtettem valakivel. Ettől persze csak még rosszabbul érzem magam, de ez már teljesen mindegy.
Illetve teljes mértékben hiszek abban is, hogy mindig is "hülyéknek áll a szerencse"... Aki idióta, de van pénze az megtehet, megvehet mindent azért hogy tökéletes élete legyen, nekem meg lehet 2 diplomám, akkor is meg kell küzdenem a mindennapi kenyeremért! Nevezettek irigynek, nem számít, de sosem értettem miért nem számít az ész ebben a világban... csak a pénz pénz pénz
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!