Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Antidepresszánst szedek, pici...

Antidepresszánst szedek, pici alkoholt ihatok mellette a nyaralás alatt? Pl.1 - 2 pohár bor, sör/nap? Lesz vmi bajom töle? Valakinek hasonló helyzet, tapasztalat?

Figyelt kérdés
2013. júl. 5. 16:50
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

17:22-es vagyok, ne tévesszen meg, hogy valamiért alig 30%-ra lepontoztak az emberek, tényleg semmiképp se hagyd abba a gyógyszer szedését, mert még rosszabb állapotba kerülhetsz, mint amikor elkezdted szedni.

Ez nem olyan, amit kedve szerint bekapkodhat az ember minden rendszer nélkül.

Mondanám, hogy egyáltalán ne igyál mellé alkoholt, de tapasztalataim szerint ezt a legtöbb ember úgysem tartja be. Pláne nyaralás alatt nem...

Akkor nézzük: emellett sem ajánlott alkoholt fogyasztani, de vannak gyógyszerek, amik mellett szigorúan tilos és vannak, amiknél nem ajánlott. Ez olyan, aminél nem ajánlott. Ez azt jelenti, hogy nem lenne szabad, de ha egy keveset iszol mellé, attól talán még nem lesz bajod. Ez egyéni adottságoktól is függ, van aki rosszul lesz tőle, más észre sem veszi. De mindenképp mérlegelj előtte és csakis saját felelősségedre fogyassz mellé alkoholt!

Mikor veszed be a gyógyszert? Gondolom leginkább este tervezel inni, vagy délután. Javaslom, hogy a reggelivel vedd be a tablettát. Ha jelenleg nem így teszel, akkor beszélj az orvosoddal, hogy szeretnél átállni erre (már most elkezdheted, gondolom nemsokára indulsz nyaralni).

Egy keveset ihatsz a felsoroltakból, de szerintem is inkább a kevés alkoholt, vagy alkoholt nem tartalmazó koktélok felé kacsintgass, azok is finomak. Ha már mindenképp mást akarsz inni, akkor figyelj arra is, hogy rendesen egyél, fogyassz sok ásványvizet és eleget aludj. És természetesen mindig legyen veled valaki, hogy ha bármi problémád lenne, akkor tudjon segíteni.

Megpróbálhatnád azt is, hogy nem iszol meg mindegyikből egy egész pohárral, csak megkóstolod őket. Ha nem tudsz mértékletességet tanúsítani, akkor minden nap mást igyál, egy nap csak egyféléből egy pohárral kora este pl. a vacsora mellé vagy után.

Én a helyedben csak belekóstolnék az italokba (1-2 korty), amit pedig itthon is lehet kapni, vagy nem akkora különlegesség, azt ki is hagynám.

Talán az is egyfajta megoldás lehet, ha az első napon csak egy fél pohárral iszol meg (úgyis ott lesz még a többi nap is), és meglátod, hogy viseled. Ha nem érzel változást, akkor másnap lehet egy egész pohárral, de a fölé már ne menj.

2013. júl. 6. 04:59
 12/18 anonim ***** válasza:
48%
Érdekes ÉN rivotrilt szedtem 0,5öset 1dbot.és mellete még antidepresszánst is( ezt még most is szedem) és ha úgy volt simán ittam, töményet sört bármit semmi bajom nem lett.Egyszer se voltam rosszul.De gonodlom gyógyszertől függ.Szal csak óvatosan.
2013. júl. 6. 10:39
 13/18 anonim ***** válasza:
40%
Valamit valamiért ne legyél telhetetlen! Ha gyógyszert szedsz akkor mondj le az italozásról..Ha meg piálni akarsz akkor ne szedj gyógyszert de egyszerre mindent ne akarj!!!
2013. júl. 7. 12:10
 14/18 anonim válasza:
18%
Ha nem alkohol problémák miatt szeded a velaxint,akkor egy nyaralás alkalmával belefér,semmi bajod nem lesz tőle.Én 150-est szedek.
2013. júl. 7. 13:42
 15/18 anonim ***** válasza:
27%
Hogy férne bele te sík agyú????gyógyszerre inni??Esélytelen de te igyál csak nyugodtan utolsó,de ne írj ilyet másnak mi vagy te?
2013. júl. 7. 16:02
 16/18 anonim válasza:
# 15/15.Szerintem neked is kellene szedni úgy látom!
2013. júl. 8. 17:28
 17/18 anonim ***** válasza:

Vesszetek össze, gyermekek.

Kérdező, megkérdezhetnéd a dokit, aki felírta. Azt is, nem lehet-e elhagyni, vagy csökkenteni a gyógybogyót. Olyan szép a világ. A madarak, a fák, a csillagok. A fejbesújtás egy gyógybogyóval lehetetlenné teszi, hogy érzékeld, felfogd teljes mélységében. De feltétlenül beszéld meg a dokival, mert ő tudja pontosan, mit hogy kell neked szedni.

2013. júl. 8. 17:34
 18/18 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat, de összeveszni tényleg nem kell. :)

Végül csak kortyolgattam a 2%os gyümölcsös sörből minden nap 3-4 kortyota férjeméből. Nem voltam rosszul, nem is éreztem hogy bezavart volna. Nem is mertem többet.

2013. júl. 10. 11:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!