Mit tegyek ha pánikrohamom van?
A pszichiátria nagyon jó ötlet volt, mert nem jó jel az, ha ilyen fiatalon pánikrohamaid vannak.
Nem kell mentőt hívni, nyugi. Ha pánikrohamod van, akkor csináld ezt: ülj le vagy feküdj le, vagy mászkálj a szobában oda-vissza, vagy a lakásban, ahogy neked a legjobb. Minden kotnyeleskedő "segítőkész" embert zavarj el magad mellől. Ha úgy érzed jobban magad, akkor maradj egyedül és engedd el a haragodat és a dühödet. Fogj meg jó nagy párnát és addig üsd, amíg el nem fárad a kezed.
Használhatsz "nyugizené"-t is (vannak relaxa-zenék, meditációs zenék), és lélegezz! Az is jó, ha iszol egy pohár vizet.
Bármilyen rosszul is vagy, mindig gondolj arra, hogy ez csak egy pánikroham, ami magától is elmúlik, maximum, 20 perc alatt (tudom, hogy roham alatt ez nem segít, de ha előtte-utána és közben is mondogatod magadnak, egy idő után segít).
Nem kell mentőt hívni, mert azzal csak azt éred el, hogy a saját bajodat nagyobbnak hiszed, mint ami valójában és ez később csak ront az állapotodon. Ne beszéld be magadnak és ne is hagyd, hogy valamelyik cirkuszoló családtag bebeszélje neked, hogy milyen "rettenetesen" beteg vagy. Dehogy vagy! Valami miatt rettegsz a világtól és a jövőtől. Ennek oka van, és a pszichiáterek erre valóak, hogy ezt kiderítsék. Bízz meg bennük!
Nyugi, kicsi lány! Nem lesz semmi baj.
És nekem írhatsz privátban is, ha akarsz. :)
Szia!(vagy inkább csokólom?
Már a suliban próbálkoztam az ütögetéssel és az tényleg bevált,csak akkor nem párnát ütögettem hanem falat.Na mindegy nem ezt szeretném írni.Nem csak pánikrohamom van hanem szocfóbiám is és kisebb depresszióm.Ezeket mind tudom,hogy mi válthatta ki belőlem.Mostanában vagdosom is magamat(tudom "ez nem megoldás,nem segítek ezen magamon).De valamiért akaratomon kívül akármi is legyen a kezemben elkezdem vagdosni magamat,volt mikor nem vagdostam magamat hanem ütöttem a fejemet a falba minnél erősebben és ezeket mind akaratomon kívül,nem tudom magamat visszagfoni amikor valamin felidegesítem magamat.Nem tudom mivel tudnám magamat lenyugtatni és egyszer csak az jut mindig az eszembe,hogy csináljak valamit amivel kárt okozhatok magamon.De ezt mind nem tudom miért csinálom!Szerinted?
Nem tudom mit fognak csinálni a pszichiátrián,hogy befektetnek.ezel kapcsolatban is tudnál mondani pár infót?
Nem tudom ezeket el-e kéne mondani majd a pszichiáternek,hogy vagdosom magamat stb...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!