Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mit tehetek, ha nem tudok...

Mit tehetek, ha nem tudok kicsit se agresszív lenni idegenekkel?

Figyelt kérdés
A gyermekeim tudom fegyelmezni,de idegenek előtt nem megy az agresszió,ha szükséges.Gyermekkoromban nagyon elfojtották bennem ezt a dolgot tini koromban.Egy szakmunkásképzős tanárom -és diákok is agymosást végeztek rajtam(a tanár volt mérvadó),hogy mindig szépen kell beszélni,meg attól,hogy az osztálytársaim alpáriak,attól nem kell nekem is olyannak lennem.Utána úgy éreztem,nincs jogom megvédeni magam.Ennek az egésznek az lett a vége,hogy senkinek nem szóltam vissza semmiért.Tán most kezdtem valamennyit javulni.Annyit tudtam,hogy kimondom mindig amit gondolok,ha nem is mindig szemtől szembe.Kimerem mondani :xarom le,és nem motyogok az orrom alá,hanem hangosabban beszélek.Miben fejlődhetek?Késő felnőttként változni vagy megmarad valamennyire a hiányosságom?
2013. jún. 21. 10:08
 1/1 Jézus :) válasza:

A tanárod jót akart neked. Igaza volt. Mármint abban, hogy ne másokat utánozzunk. Mond ki mindig azt amit gondolsz vagy érzel! Ha erre nem vagy képes mások előtt, akkor az egód a gond. Vagyis próbálsz mások előtt megfelelni, hogy csak jót gondoljanak rólad. Mert ki szereti, ha valaki rosszat gondol rólunk? Senki. Ezért vagyunk képmutatók, és viselünk "álarcokat". Mást veszünk fel a főnökünk előtt, mást a szüleink előtt, mást ha templomba megyünk és más álarcot egy hajléktalan előtt. Az őszinteség alapja, hogy felvállaljuk magunkat és tetteinket. "Igen ez én vagyok, tetszik vagy sem, de megmondom a frankót." Nem kell mindenkinek megfelelünk. Álszenteskedés az egyik legundorítóbb tulajdonság.

Szerintem, de ez csak az én nézetem, te túlságosan adsz mások véleményére. És mivel próbálsz mindenkinek szépet, a jót mutatni, belül szorongani kezdesz, hogy ez azért mégsem te vagy. És ilyenkor, sokan kibeszélik a másikat a hátuk mögött, vagy csak morognak egyet, de így folyton feszültek. Figyelnek, mit hogyan csinálnak, nehogy "hibázzanak" valahol. Pedig senki sem tökéletes.

"Ti farizeusok, miért tisztogatjátok a kehely külsejét, ha amit isztok, úgyis a belsejébe töltitek?"-vagyis az légy aki vagy, és ne egy "megszépített" felszínt mutass embertársaidnak!

2013. jún. 21. 10:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!