A pszichológus azt mondta, hogy már nem kell többet mennem, de én teljesen berezeltem ettől. Mit tegyek?
Figyelt kérdés
A héten a pszichológus azt mondta, hogy már csak kétszer kell mennem, mert látja rajtam a javulást, ami igaz is, mert én is ezt tapasztaltam az elmúlt 3 hétben, hogy jobban érzem magam (elég erős szorongás miatt kerestem fel). A lényeg, hogy mióta közölte ezt velem, hirtelen megrémültem, félek, és már két reggel is arra keltem, hogy újra szorongok és alig tudom magam lenyugtatni. A lényeg, hogy folyamatosan ezen gondolkodom, hogy miért kezdtem el emiatt szorongani, mondjuk már kezdem sejteni az okát, de nem tudom, hogy megosszam-e a pszichológusommal. Szóval én eléggé elnyomom az érzéseimet, a családom szeret, mellettem vannak és persze én is imádom őket, nagyon jó a kapcsolatunk, "barátaim" is vannak, de sajnos nem tudok senkivel sem beszélni az érzéseimről. Tudom, hogy ez az én hibám, de nem tudok rajta változtatni. És most rájöttem, hogy mióta járok a dokihoz valóban lenyugodtam, mert adott egyfajta biztonságérzetet, hiszen ha volt valami az életemben, vagy csak az érzéseimről akartam beszélni, akkor tudtam, hogy ott van a doki és neki elmondhatom, és ez nagyon jó érzés volt. És ami még ettől is fontosabb, hogy hosszú ideje végre nem éreztem magam egyedül. És most, hogy vége lesz ennek az egésznek, rájöttem, hogy újra magamra maradok, egyedül leszek és ez szó szerint halálra rémít és félek. Őszintén nekem sem célom, hogy az egész nyarat azzal töltsem, hogy hozzá járkálok, de azt sem szeretném, hogy ez után a két alkalom után újra visszaesek. Nem tudom mit tegyek...2013. jún. 14. 11:28
2/5 anonim válasza:
Mond el neki a problémádat, amire rájöttél, és azt is, hogy félsz abbahagyni a kezelést. Biztosan segíteni fog. Hisz eleve is ezért mentél hozzá.
3/5 anonim válasza:
Ne tartsd magadban az erzeseidet! Mond el neki, hogy mit erzel. Ez nagyon fontos! Biztosan fog neked segiteni.
4/5 anonim válasza:
Hát igen , nehéz a leválás időnként, mint akár a szülőkről is. Úgy is megoldhatjátok, hogy elkezditek ritkítani és még mész utána mondjuk havonta 1x , aztán két havonta egyszer.
Le le kell válni róla. Azt, hogy előjött ez a szorongás mindenképp mond el neki, segít a megoldásban biztos. De évekig nem kell összeláncolódni.
5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Mindenképp elmondom neki, mert szükségem van a segítségére és jó ha tudja, hogy mit érzek.
2013. jún. 14. 22:28
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!