Mi lehet a problémája? Hogyan vegyem rá, hogy szakemberhez forduljon?
Figyelt kérdés
Van egy barátnőm, 16 éves, és borzasztóan viselkedik másokkal. Mindenért másokat hibáztat, állandóan retteg attól, hogy elhagyják, és mindig azt mondja, hogy tudja, hogy őt el fogják hagyni, meg senkinek sem fontos, senkit sem érdekelne, ha meghalna... stb. Amikor meg próbálnék segíteni neki, akkor mindig nekem támad, sőt, gyakran ok nélkül is megteszi. Rendszerint kihasznál másokat, és ő észre sem veszi, hogy ártott a másiknak, azt mondja, hogy őt használták ki. A hangulata borzasztóan változékony, az egyik pillanatban még mindenen nevetgél, a következőben meg sír, és gyakran dühkitörései vannak. Emellett alig eszik, olyan szinten, hogy az elmúlt 2 hónapban csaknem 10 kilót fogyott, valószínűleg gyomorfekélye van, de nem hajlandó orvoshoz menni vele, mert azt mondja együtt tud vele élni. Kérlek, segítsetek, hogy én is segíthessek neki!2013. jún. 10. 21:25
2/10 A kérdező kommentje:
Mindent megpróbáltam, de nem hajlandó rá. :/ Azt mondja, hogy a pszichológus csak meghallgatja, amit a barátai is meg tudnak tenni. Ha meg magyarázom neki, hogy de hát ő egy szakember, és tud neki segíteni, akkor azt mondja, hogy szerinte meg nem segít rajta. Volt már körülbelül kétszer, vagy háromszor, és úgy döntött, hogy az nem segít neki.
2013. jún. 10. 21:34
3/10 anonim válasza:
Akkor marad az hogy mint barátok megpróbáljátok kibeszélni vele ezt a dolgot hátha jobb lesz neki!Plusz fiatal még majd kinövi remélhetőleg!
4/10 anonim válasza:
Borderline, mártírkodik, vagy egyszerűen gyerekes.
5/10 A kérdező kommentje:
Ha megpróbálom neki elmondani, hogy nem úgy kéne csinálnia a dolgokat, ahogy csinálja, akkor nekem támad, hogy én nem értem meg, meg hogy ő akkor megy a vonat alá... stb.
2013. jún. 10. 21:41
6/10 anonim válasza:
Mert ne akard neki megmondani hogy ez rossz csak próbálj beszélni vele ezekről a dolgokról!
7/10 A kérdező kommentje:
Nem értem. Akkor mit mondjak neki? Mert ha pusztán elmondom neki, hogy igazából ő használja ki az embereket, ezért hagyják ott, meg ha elmondom neki, hogy ha segíteni szeretnék, akkor mondjuk nem nekem támadni kéne, akkor azonnal jön, hogy de hát én nem értem meg, mert neki problémái vannak...
2013. jún. 10. 21:47
8/10 anonim válasza:
Mert ne homlokegyenest mondd el hanem próbáld a beszélgetést burkoltan ezen dolgok irányába vezetni és úgy próbáld megbeszélni vele mert akkor nem fog neki annyira feltűnni és akkor talán normálisan lehet beszélni vele!
9/10 A kérdező kommentje:
Hát megpróbálom. Köszönöm :)
2013. jún. 10. 21:53
10/10 anonim válasza:
Nem vagyok szakértő, de egy őrült is tudna annyit mondani, hogy "sajnálom", akkor is, ha egy rohamában tényleg önhibáján kívül bántott meg valakit. Aki úgy áll hozzá, hogy 'nem értetek meg, csak nekem vannak érzéseim és ez mindenre feljogosít', az valószínűleg csak önző.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!