Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mit javasolnátok? A problémám...

Mit javasolnátok? A problémám az, hogy nagyon görcsösen meg akarok felelni mások elvárásainak, általában persze nem sikerül, és akkor rosszul érzem magam. Bánt a lelkiismeret, hogy ki mit gondolhat rólam.

Figyelt kérdés
Régebben ez sokkal durvább volt. Mára oldódott valamelyest, de nem tűnt el. Az önbizalmam kb. a nullával egyenlő, pedig sokan szeretnek, sőt mindenki azt mondja, hogy kifelé ez egyáltalán nem látszik. Aki csak felületesen ismer azt hinné, hogy maximálisan elégedett vagyok. Zavar ez a kettősség is. Nagyon sok módszert kipróbáltam már... pszichológusnál voltam, kineziológusnál, életvezetési tanácsadónál jártam, önismereti tréningeken vettem részt. Kb. hat év alatt az eredmény csak részleges... Köszönöm a segítő válaszokat.
2013. jún. 10. 23:44
 1/5 anonim válasza:

Azt, hogy ismerem a helyzetet, nekem is sokáig ilyen bajom volt. Aztán elegem lett. Rájöttem, hogy ez egy ördögi kör, mert mindenki más, és egy ember nem lehet ezerféle, hogy mindenkinek megfeleljen. Rájöttem, hogy nem is azért vagyok boldogtalan meg önbizalom hiányos, mert nem tudok mindenki elvárásainak megfelelni, hanem azért, mert így sose tudok önmagam lenni. Egyszerre akartam olyan is lenni, amit mások elvárnak, meg olyan is, amilyennek én érzem magam. A kettő együtt nem ment, így elhatároztam, hogy először akarok megfelelni magamnak, és csak utána másoknak, mert amíg ezt nem teszem meg, addig sose leszek boldog, csak az örök elégedetlen. Nem is kell mindenkinek megfelelni, nem. Miért kéne? Neked szimpatikus mindenki? Nem! Te se gondolod mindenkiről, hogy mindenben tökéletes. Van a családod, a barátaid... Az ő véleményükkel foglalkozz, nekik akarj megfelelni, mások nem érdekesek. Ha párt akarsz keresni, akkor se kell egy ember miatt másmilyen lenni, mint ami vagy, mert úgyse bírod örökké. Ha valaki szeret, akkor az olyannak szeressen, amilyen vagy, ne olyannak, amit ő elvár.

Én is sok osztálytársamat nem bírom elviselni, annyira más az életfelfogásuk, hát egyszerűen nem foglalkozom velük. Nem kell mindenkivel jópofizni. Olyanokkal barátkozz, akik hozzád hasonlóak. Nekem is van például egy véleményem azokról, akik hetente váltogatják a partnereiket, de aztán ez érdekli őket? Egy frászt! Csak az én kedvemért úgyse fog erről mindenki leszokni. El kell fogadni. Vannak ilyen emberek, és vannak olyanok. Kinek ez tetszik, kinek az.

2013. jún. 11. 00:25
 2/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszod. Nagyon kedves vagy. Elméletben már ezt én is sokszor lefuttattam de a gyakorlati megvalósítás nehéz, de dolgozom rajta.
2013. jún. 11. 21:33
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Hogyan tegyünk szert önbizalomra? című Szcientológia tanfolyamot tudom neked ajánlani.
2014. ápr. 22. 19:24
 4/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm neked is! :)

Bocsánat, hogy ilyen későn válaszolok. Azt gondolom, már egy fokkal jobban vagyok... Legalább a látszatát fent tudom tartani, hogy van önbizalmam. Folyamatosan olyan célokat tűzök ki, amelyekért igazán meg kell dolgoznom, amikor viszont elérem, mert mindig elérem... nem tudom többre értékelni magam.

2014. júl. 12. 19:23
 5/5 6string válasza:
A szcientologiai tanfolyamot mindenki felejtse el. Ezek ott a lelkileg sérült/ gyenge emberkéket gyűjtik aztán szépen behálózzák őket és ha egyszer beszippantanak sose menekülsz szolgálhatod őket rabszolgaként! Én még időben kiszálltam...
2015. okt. 15. 03:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!