Megbolondultam?

Figyelt kérdés
13 hónapja minden nap eszembe jut, hogy tavaly milyen dolgokat csináltam, bűntudat gyötör. Már arra is gondoltam, hogy megölöm magam vagy a volt barátom. Minden reggel eszembe jut, hogy miket csináltam. Gyakran a sírás is rám jön. Egyszer megvágtam az ereimet is, de fájt és abbahagytam, sokszor reggel elhatároztam, hogy az állomáson leszállok és a vonat elé ugrok. Voltak régen céljaim, de már minden elérhetetlennek tűnik. Néha ismételgetem a szavakat, amiket a volt barátom mondott, vagy én mondtam neki. Egyszerűen tavaly olyan boldoggá tett, hogy most nem bírom felfogni, hogy talán nem is szeretett soha, sőt bolondot csinált belőlem. Nagyon sok dologért magamat okoltam. Kezdetben, mikor dobott, akkor előjött nálam egy nagyon erős fejfájás, amit csak nyugtatóval bírtam elviselni. A fejfájás nagyon sokáig tartott, már enyhült. Az orvosom felírt egy hülye gyógyszert, mert azt hiszi, hogy beképzelem magamnak. Szerintem azért hiheti azt, mert nem tudja, hogy lelki oka van a fejfájásomnak. A szavak ismételgetése nálam már nagyon durva. Ilyen tikkelés. Egy nap vagy 20-szor elmondok egy szót, ami elhangzott a szájából.
2013. jún. 2. 14:23
 1/7 A kérdező kommentje:
Híztam is vagy 6 kilót és külsőre is elhanyagoltam magam., illetve a munkámat is sajnos.
2013. jún. 2. 14:26
 2/7 anonim ***** válasza:
Menj el egy pszichiáterhez.
2013. jún. 2. 14:37
 3/7 A kérdező kommentje:
Az egész családom azt mondja, hogy ez hülyeség, nem kell nekem pszichiáter.
2013. jún. 2. 14:38
 4/7 anonim ***** válasza:

de igen, kell neked pszichiáter, nehogy azt hidd hogy azok csak őrültekkel foglalkoznak, múltkor elment beszélgetni a barátnőm egy pszichiáterhez mert kíváncsi volt hogy milyen.

szükséged van egy hozzáértő segítségére, egyedül nem fogsz tudni kimászni ebből.

2013. jún. 2. 14:40
 5/7 anonim válasza:

Szerintem kezdd pszichologussal!

És menj el, ne halogasd!

2013. jún. 2. 15:08
 6/7 A kérdező kommentje:
Na jó, arra gondoltam, felhívok egy lelkisegélyszolgálatot, de ha nem jövök rendbe, akkor valahogy kiharcolom a családommal a pszichológust vagy pszichiátert. Azt meg durva esetnek tartom, hogy a háziorvosomnak elmondta anaya régebben, hogy rosszul vagyok, erre az anő felírt valami magnéziumot, direkt, csak egy kamu-szert. Aztán pár hét múlva még ki is röhögött. Ha tényleg beképzelem magamnak, akkor hipochonder vagyok vagy mi? Mondjuk szerintem lehetetlen, hogy beképzeljem magamnak, mert történtek velem igencsak durva dolgok. Anyáék is azt mondják: "nem vagy beteg"-minimum ötször megtárgyaltuk, hogy mi a bajom az éven, már azt is hallottam, hogy lusta vagyok, aztán hibáztatva lettem, merthogy anya "okosabbnak gondoltalak annál, hogy e fiú miatt elrontsd az életed" Attól félek, hogy ezek már csak akkor vesznek komolyan, ha a vonat elütött.
2013. jún. 2. 15:14
 7/7 anonim válasza:
Szia! Én nem mondogatok szavakat, de sajnos nagyon átérzem, hogy nem tudod felfogni, hogy ez történt. Nekem is voltak céljaim, álmaim, most értelmetlen minden. Ez bizony depresszió. Ha már az öngyilkosság gondolata foglalkoztat, felejtsd el! Hidd el, nem neked a legrosszabb! Neked legalább ott van a családod. És még elég fiatal lehetsz. Sok lehetőséged van még. Történnek durva dolgok az életben sajnos. Én pszichológust javaslok neked, mert a pszichiáterek hazánkban meg sem hallgatnak, rögtön felírnak valami dilibogyót, amitől semmivel nem lesz jobb, max. csak eltolja a problémát. Pont mintha jól berúgnál mindig. A haziorvosod meg nem hülye, a magnéziumot az idegrendszeredre írta, csak valószínűleg banálisnak ítélte a problémádat, és ha mégegyszer mennél, lehetséges továbbküldene pszichiáterhez. De inkább menj pszichológushoz első körben. Sok sikert az elkovetkezendő hosszú és boldog eletedben!
2013. okt. 1. 03:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!