Milyen ütemben lehet elhagyni az Assentra és a Frontin szedését?
Figyelt kérdés
Assentrát /vagy Stimulotont/ kb. 6 éve szedek, 100 mg-ost, reggel 1-et. Szeretném azonban abbahagyni, de az orvos, akihez jártam súlyos beteg, mást helyette nem akarok. 62 éves nő vagyok, de most jól érzem magam, talán abba tudnám hagyni, ha tudnám, milyen ütemben próbáljam. Ugyanez a helyzet a Frontinnal is. Abból /0,25-ös/ naponta 2x1-et szedek.Előre is köszönöm a választ, és az esetleges tapasztalatokat.2013. máj. 27. 23:24
1/1 anonim válasza:
A frontin-t talán úgy a leg egyszerűbb abbahagyni ha elkezded felezn ia tablettákat, és pár hétig rggel csak fél 0,25-öst veszel be, este egészet, aztán pár hétig reggel és este is fél ,25-öst, megint pár hétig már csak este egy fél 0,25-öst és utána abbahagyod. Igazából ez a 2 0,25-ös naponta nem olyan nagy mennyiség, valószínűleg a hirtelen leállás is megoldható lenne, de így a legegyszeűbb, mert így többé kevésbé zökkenőmentesen tudod abbahagyni. A stimuloton-t sem érdemes egyik napról a másikra elhagyni. Szerintem itt is akkor jársz a legjobban ha elkezded felezni vagy harmadolni és szép lassan hagyod abba. Amúgy azért jó lenne ha lenne olyan pszichiáter akihez el tudnál menni ha gond van a leállás során.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!