Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Ez klausztrofóbia lenne, vagy...

Ez klausztrofóbia lenne, vagy pánikbetegség?

Figyelt kérdés

Pár évvel ezelőtt kezdődött: az esztergomi bazilika kupolájába mentem felfelé, és ugye ez nagyon szűk hely. Nagyon vacakul éreztem magam, azt hittem, soha nem érünk fel. Aztán egy ideig nem történt semmi, majd egy autómosóban lettem "rosszul", azt hittem soha nem végez a programmal a gép. Aztán egy jó ideig megint semmi nem volt.

Mostanában, kb. 1 hónapja viszont egyre rosszabbul érzem magam: ha bemegyek egy boltba (legyen akár Tesco, akár egy kis bolt), mindig hányingerem lesz, félek, hogy elhányom magam, és mindig a kivezető úton gondolkodom, vagy a kijáratot bámulom, és azon gondolkodom, hogy kirohanjak-e, vagy kibírom hányás nélkül.

Közben egy tanfolyamra is járok, és ott sem jobb a helyzet: általában valamelyik belső padhoz kerülök, és ugye az utamba "ülnek", tehát közém és az ajtó közé. Sokszor úgy érzem ekkor is, hogy hányingerem van, fulladok, úgy érzem, nem kapok levegőt, melegem lesz, ki kell gombolnom a blúzomat, kipirosodok, nem tudok koncentrálni, és csak akkor leszek jobban, ha kifelé nézek az ablakon...

A héten még a szülői értekezletről is majdnem kirohantam, nagyon kicsi választott el tőle...

Fizikai bajom nincs, az tuti, hiszen pl. otthon soha nem érzem így magam. :S

Ez most mi lehet????

2009. okt. 3. 21:05
 1/8 anonim ***** válasza:
Jól látod, a kettő közül valamelyik. Mindenképpen meg kéne nézetned, mert a pánikbetegségnek is ezek a tünetei. Azt javaslom, hogy egyenlőre próbálj ki egy homeopátiás szert, a Sedatif PC-t, és kövesd pontosan a betegtájékoztatóban leírtakat. Valószínű, hogy ez is segít a problémádon és nem kell orvoshoz menned és függőséget okozó gyógyszereket szedned. Ezt mindenképp próbáld meg elkerülni!!!
2009. okt. 3. 21:12
 2/8 anonim ***** válasza:
Szerintem a régiek klausztrófóbia,a mostani meg pánikbetegség.Bár a kla. enyhe volt,meg ez is az,de ez inkább "kezdődő".. Megérné elmenni háziorvoshoz,elmondod neki a panaszokat,aztán ha úgy látja jónak,ad egy beutalót.. (háziorvos nem adhat ki ilyen gyógyszert)
2009. okt. 3. 21:13
 3/8 A kérdező kommentje:

És ezt a homeopátiás szert hol lehet beszerezni? Gyógyszertárban? Nem vagyok nagyon otthon ezekben a dolgokban.

Orvoshoz nem igazán szeretnék menni, ha nem muszáj... :S

2009. okt. 3. 21:16
 4/8 anonim ***** válasza:
A klausztrofóbia miatt alakult ki a pánikbetegség. Ha nem tudsz egyedül megbirkózni a betegséggel, akkor még is csak jobb lenne egy pszichológus segítségét kérni. Sajnos én a saját bőrömön tapasztaltam.
2009. okt. 3. 21:31
 5/8 anonim ***** válasza:
Ez esetben szerintem MUSZÁJ... Bár halogathatod is,hátha rosszabbodik,az ilyesmiknek ugyani az a szokásuk.De te tudod.
2009. okt. 3. 21:32
 6/8 A kérdező kommentje:
Még egy ideig azt hiszem megpróbálok magam gátat szabni a dolognak, hátha sikerül. :S De ha mégsem, akkor muszáj beutalót kérni a háziorvostól? Vagy mehetek beutaló nélkül is a kórházi/sztk-s pszichológushoz? (Magánra nemigazán lenne pénzügyi keretem). Köszönöm az eddigi válaszokat.
2009. okt. 3. 21:38
 7/8 anonim ***** válasza:
Muszáj beutalót kérned a házi orvostól. Jobbulást kívánok!
2009. okt. 3. 21:54
 8/8 anonim ***** válasza:

Sedatif PC patikában kapsz, de már a DM-ben is árulják. Ha segítség kell írj egy privát emailt, én már átestem ezen. Orvoshoz még ne menj, csak természetgyógyászhoz max.

Első voltam

2009. okt. 3. 23:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!