Ha értelmezési, felfogási problémáim vannak az éppen tanulandó szakmámat illetően, akkor pszichológus ebben tud segíteni?
Figyelt kérdés
Úgy értem, mintha a képességeimben lenne valami zavar. Sosem vagyok képben, folyton lemaradok egy adott témát illetően.
Ha van egy egyéni feladat, amit önállóan kell oldani, elmagyarázzák, kivan adva egy anyag és egyedül én nem tudom megoldani valamiért, ilyenekben tud segíteni?
Elég különös a helyzet. Elméletileg jó tanuló volnék, azt is mondják rám. Néhány éve még azt mondták, hogy magas az IQ-m. Az egyetemi képzés elejét is tudtam venni. De most amikor gyakorlati problémákkal találkozom, konkrét feladatokat kell megoldani, akkor mintha nem is ezt tanultam volna eddig.
Nem tudom igazán, hogy mi a bajom. De kezdek kiborulni saját magamtól.
2013. máj. 15. 23:39
1/3 anonim válasza:
Lehet hogy valamit tudna segíteni de nem tudjuk hogy mitôl vannak ezek a mentális zavarok és mivel nem tudjuk hogy pontosan mi a probléma oka/kiváltója ezért nem tudhatjuk hogy miben kéne segíteni neked.
2/3 anonim válasza:
Ha nem nagy gond, írnál konkrét dolgot is? Én azt nem értem, ha valamit nem értesz, akkor nem is tudsz utánanézni, vagy megkérdezni a tanulótársadtól? Meg milyen szintű problémáid vannak?
3/3 anonim válasza:
szia, nekem is hasonló problémáim vannak. kétségbeesésemben azt csinálom, hogy mindent elvállalok, habár rosszul oldom meg, vagy nem értem. de megkérdezem, hogy kell, ez a többiek számára tök egyértelmű, és ilyenkor néznek rám úgy, mintha a marsról jöttem volna. de tanulok, mert ha egyszer segítenek , vagy látok valakit hogy végez egy feladatot a gyakorlatban, le tudom utánozni. önálóan nem hiszem hogy bármikor is sikerülni fog.Egyéblént én folyton félreértelmezem a dolgokat... Szerintem a tapasztalat segít a legtöbbet. Nem szabad megijedni attól, hogy hülyének néznek és kinevetenek. És persze csalódnak bennem, dehát nekem is élni kell valahogy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!