Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Miért van az, hogy képtelen...

Miért van az, hogy képtelen vagyok önálló feladatmegoldásra?

Figyelt kérdés
Pl., van egy matekpélda (vagy bármilyen más), amihez egyszerűen nem tudok hozzákezdeni önállóan, csak ha ül mellettem valaki és megerősít benne, hogy jól csinálom. Ha egyedül, segítség nélkül kell megoldanom egy feladatot, azt hiszem, hogy úgysem értem, úgysem tudom megcsinálni, dühroham tör rám, valamikor még el is sírom magam és inkább meg sem csinálom az egészet. Ez mi?
2013. máj. 13. 15:13
 1/3 anonim ***** válasza:

Ez mi? Hiszti.

Ne haragudj de ez az.

Tessék gyakorolni otthon tét nélkül, ha előveszel pár példát úgy hogy azt senki nem kéri számon rajtad akkor nem lesz miért műsort rendezned és szép nyugodtan elcsámcsoghatsz rajta akár órákig is.

2013. máj. 13. 15:21
 2/3 anonim válasza:

Jól írja az elsõ.

Unatkozó, elkényeztetett tini hisztis figyelemfelkeltése.

2013. máj. 13. 15:27
 3/3 anonim válasza:
Angolul van egy kifejezés, Trial and error. Lényege hogy próbálkozni kell. Próbálj ki valamit amit úgy érzed hogy segít közelebb jutni a megoldáshoz , majd ellenőrizd le. Ez megadja majd a megerősítést számodra. Nekem ez sokat segített felkészülni az érettségire. Amit még megpróbálhatsz az az hogy keresel feladat levezetéseket az interneten és megpróbálod megérteni hogy miért is az történt ami történt. Miután az ember ráérez a dolgokra sokkal könnyebben lesz képes megoldani a feladatokat. Nem szabad stresszelni azon ha valami elsőre nem sikerül, újra és újra neki kell állni a feladatnak. Ha nagyon nem megy akkor térj vissza rá később. Előfordulhat hogy vissza kell nyúlni korábbi tanulmányaidhoz, vagy fel kell eleveníteni ezt azt. Ez normális főleg ha tanul az ember. Tekints a dolgokra úgy mint egy kihívásra amit meg lehet oldani.
2013. máj. 13. 15:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!