Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Gyerekes, ha hiszek a szörnyek...

Gyerekes, ha hiszek a szörnyekben?

Figyelt kérdés

Mármint tudom, hogy nem léteznek, de akkor is félek tőlük. Meg a sötétben levő dolgoktól úgy általában.

Élő állatoktól nem igazán, talán a repülő rovarok taszítanak, de elvagyok velük.

19/L

2013. máj. 12. 03:23
 1/8 anonim ***** válasza:
10 éves korig nem probléma, de e felett már igen. Hány éves vagy?
2013. máj. 12. 06:13
 2/8 Presy ***** válasza:
Sokan vannak így ismerőseim közül is.Én pl ha neszt hallok körbe nézek ház minden zugába tudom nem lehet semmi ott , de én igy nyugszom meg hogy nincs más.
2013. máj. 12. 06:20
 3/8 Gift ***** válasza:
Te teremted a saját valóságod, ha hiszel benne előhozhatod, de csak számodra lesz valóságos. Sok felesleges gondolat, mint például az ördög és a pokol fogalmát is így találták ki, amíg hiszel benne létezni fog mint illúzió és egy illúzió nagyon is valóságosnak tűnhet,azért hiszed.. és újra és újra teremted, úgymond kergeted ennek gondolatát, ott is lesz. De döntöd el mire fókuszál a figyelmed, érdekesnek, izgalmasnak találod? Pedig az igazán valóságos dolgok kiegyensúlyozottak és harmóniában élnek,már ami nem az ember téves illúziójából fakad, saját magad is erre vágysz, de féled igazán megtapasztalni ezt, azt hogy te vagy a főnök. Csak próbáld ki, és működni fog. Beszélj hozzájuk nyomatékosan hogy viszlát, többé értéktelenek :) Mutasd magad erősnek, és elégedetten mosolyogj ;)
2013. máj. 12. 09:07
 4/8 anonim ***** válasza:

Bármilyen félelmet legyőzhetsz, ha ezt az elmédben elhatároztad. Emlékezz arra, hogy a félelem SEHOL máshol nem létezik, csak az agyban.

Dale Carnegie

(ltezhetnek szörnyek, démonok, de legyünk erősek!)

2013. máj. 12. 11:09
 5/8 anonim válasza:

Nem baj, ha félsz a rovaroktól vagy a sötéttől, ez természetes.

Fontos lett volna leírnod mennyire félsz, mert nem mindegy, hogy annyira félsz csak, mint általában mindenki más, vagy hogy pl. a villanyt se mered lekacsolni este lefekvéskor.

Szörnyek alatt mit értesz? Nem gyerekes dolog félni tőlük, inkább naiv és buta.

2013. máj. 12. 11:28
 6/8 A kérdező kommentje:

Le merem kapcsolni a villanyt, de utána futok az ágyba, fejemre rántom a takarót. Ha nem egyedül vagyok a szobában, nem viselkedem így. Viszont, ha egyedül vagyok, és nem így cselekszem, a rosszullét kerülget. Igazán félelmetes, és érzem, hogy bármi elkaphat.

Kiskoromban rengeteg rémálmom volt sötét szobákkal kapcsolatban, de ezek elmúltak.

Lehet rosszul fogalmaztam, nem úgy hiszek benne, mint a vallásosak az istenükben, hanem egyszerűen nem tudok szabadulni az érzéstől, hogy valami bántana, ha sötét helyen a padlón mászkálok, vagy elkapja a takaró alól kilógó testrészemet. Ha nem húzom vissza az ágy széléről a kezem, bizseregni kezd, majd végül fájni.

Tudom, hogy nem történhet semmi, de az érzéseim ellent mondanak a józan észnek.

Talán megpróbálok megbarátkozni a "sötétség lényeivel". Remélem egy idő után le tudom győzni ezt.

Köszi a válaszokat! :)

2013. máj. 12. 11:41
 7/8 anonim válasza:
Velem is így van. :( DE ezzel sokan vannak így, velem egykorú osztálytársaim is néhányan, talán egyszer majd kinőjük. :D 15/F
2013. máj. 12. 22:38
 8/8 anonim ***** válasza:

ne akarj senkivel barátkozni!

nem kell megidézni, amitől félsz

2013. máj. 12. 23:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!