Gyerekes, ha hiszek a szörnyekben?
Mármint tudom, hogy nem léteznek, de akkor is félek tőlük. Meg a sötétben levő dolgoktól úgy általában.
Élő állatoktól nem igazán, talán a repülő rovarok taszítanak, de elvagyok velük.
19/L
Bármilyen félelmet legyőzhetsz, ha ezt az elmédben elhatároztad. Emlékezz arra, hogy a félelem SEHOL máshol nem létezik, csak az agyban.
Dale Carnegie
(ltezhetnek szörnyek, démonok, de legyünk erősek!)
Nem baj, ha félsz a rovaroktól vagy a sötéttől, ez természetes.
Fontos lett volna leírnod mennyire félsz, mert nem mindegy, hogy annyira félsz csak, mint általában mindenki más, vagy hogy pl. a villanyt se mered lekacsolni este lefekvéskor.
Szörnyek alatt mit értesz? Nem gyerekes dolog félni tőlük, inkább naiv és buta.
Le merem kapcsolni a villanyt, de utána futok az ágyba, fejemre rántom a takarót. Ha nem egyedül vagyok a szobában, nem viselkedem így. Viszont, ha egyedül vagyok, és nem így cselekszem, a rosszullét kerülget. Igazán félelmetes, és érzem, hogy bármi elkaphat.
Kiskoromban rengeteg rémálmom volt sötét szobákkal kapcsolatban, de ezek elmúltak.
Lehet rosszul fogalmaztam, nem úgy hiszek benne, mint a vallásosak az istenükben, hanem egyszerűen nem tudok szabadulni az érzéstől, hogy valami bántana, ha sötét helyen a padlón mászkálok, vagy elkapja a takaró alól kilógó testrészemet. Ha nem húzom vissza az ágy széléről a kezem, bizseregni kezd, majd végül fájni.
Tudom, hogy nem történhet semmi, de az érzéseim ellent mondanak a józan észnek.
Talán megpróbálok megbarátkozni a "sötétség lényeivel". Remélem egy idő után le tudom győzni ezt.
Köszi a válaszokat! :)
ne akarj senkivel barátkozni!
nem kell megidézni, amitől félsz
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!