Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Nincs kedvem élni! Ki érzet...

Nincs kedvem élni! Ki érzet már így?

Figyelt kérdés
16 éves lány vagyok akit a szülei szeretnek,megkapok mindent,kitűnő tanuló vagyok,de valamiért nem tudok barátkozni.A suliban nagyon sokan járunk és akárhogy is próbálok beszélgetni bárkivel nem érdeklem őket.Semmi barátom sincs,a szüleimen kívül.De én nem szeretném a szüleimet ezzel terhelni,hogy nekem semmi kedvem élni.Anyukám ágydaganatos,apukám meg szívbeteg nem szeretném,hogy miattam haljanak meg.Egyszerűen nincs kihez forduljak.Ha a szüleim meghalnának senkim nem lenne,se barát,se rokonok.Nem tudom miért de nem tudok barátokat szerezni.bármit csinálok legyen az jó-rossz semmi nem érdekli a suliban a többieket.Az osztálytársaim csak idegesítenek mindig a családomról és arról beszélnek,hogy milyen tanuló vagyok vagyis strébernek tartanak,mert hogy mindenből ötös vagyok.nm dicsekedésből írtam ezt ide.biztos bennem van a baj már azon is gondolkodtam,hogy anyukámékkal beszélnék,de az orvos közölte velem meg az apukámmal,hogy anyát bármikor elveszíthetjük.már az is megfordult az eszembe,hogy elmegyek pszichológushoz,de nem tudom.azon ő se fog tudni segíteni,hogy a szüleimet ne veszítsem el és,hogy legyenek barátaim.Elmúlt 2-3 napban az anyukám nem tud enni szerintem hamarosan eljön az a pillanat mikor anya nem lesz.Apa sem egészséges és apa is elég fiatal.Nem tudom mit fogok kezdeni ha anyát elveszítem és utána apa jön.Nem szeretnék élni!nincs értelme az életemnek ha így is-úgy is elveszítem a szüleimet.
2013. máj. 11. 19:53
 1/5 anonim ***** válasza:
Nagyon nehéz élethelyzetben vagy, amit nálad idősebbek sem mindig tudnak éretten kezelni. Teljesen érthető, hogy lelkileg nem vagy kiegyensúlyozott, és mérhetetlen gonoszság a többiektől, hogy még ilyenkor is gyötörnek, ráadásul azért, mert jól tanulsz - ahelyett, hogy melletted állnának. Ilyen emberek barátságáért ne törd magad. A pszichológust jó ötletnek tartom, nagyon sokat tudna segíteni. Van testvéred esetleg? Ha beszélgetni szeretnél, szólj.
2013. máj. 11. 20:08
 2/5 A kérdező kommentje:
semmilyen rokonom sincs.apa is egyke,anya is egyke.Anya anyukája is meghalt,apáé is.Senki sincs akivel tudnék beszélgetni.És azért nem fogadom el,hogy felajánlotta a beszélgetést,mert nem tudnék beszélgetni ilyen helyzetben.Szégyellném magam.de azért köszönöm!
2013. máj. 12. 15:43
 3/5 anonim ***** válasza:

Szia!

Idézlek: "már az is megfordult az eszembe,hogy elmegyek pszichológushoz,de nem tudom.azon ő se fog tudni segíteni,hogy a szüleimet ne veszítsem el és,hogy legyenek barátaim."

Ez egy nagyon okos gondolat volt, próbálj meg pszichológushoz fordulni.Sajnos a halál ellen senki nem tud tenni,előbb-utóbb mindenki elmegy,aki ezen a Földön él,viszont egy jó pszichológus nagyon sokat segíthet abban, hogy szakemberként melletted áll ebben a szörnyű és nehéz időszakban.Ha bízol benne és meg tudsz nyílni felé őszintén, meghallgat, és segítséget nyújthat, utat mutathat ahhoz, hogy hogyan változz úgy, hogy sikeresebben tudj ismerkedni, barátokat szerezni. Rávilágíthat olyan dolgokra, összefüggésekre, amelyekre talán eddig nem is gondoltál, és segíthet túljutni a nehézségeken. Én is járok pszichológushoz, hidd el, rengeteget segít. Sokáig halogattam, mert nem bíztam abban, hogy "az én problémáimon segíteni tud bármelyik pszichológus is". Aztán eljutottam egy gyógyszer-túladagolásig, és a kórházban azt mondtam, megadom az esélyt, hátha mégis segít... Hamarabb kellett volna megtennem, és Neked is ezt javaslom. Sok közös van bennünk, a Te korodban engem is strébernek tartottak, csúfoltak, és nem barátkoztak velem. Ennek ellenére ma már könnyen ismerkedek és sok barátom van. Nem lehetetlen a dolog, hidd el. Egy szülő súlyos betegségének átélése, és az esetleges elvesztése leírhatatlan fájdalom, olyan seb, amit csak az idő fog tudni enyhíteni. De próbálj arra gondolni, mennyire szeretnek Téged, és egészen biztosan nem szeretnék, hogy árts magadnak, hanem azt, hogy boldog, teljes életet élj, ők pedig a szívedben éljenek tovább akkor is, ha már nem lesznek melletted.Kérlek,ne csinálj semmi butaságot, hidd el, erős vagy! Próbálj felkeresni egy pszichológust, minden jót és sok barátot kívánok Neked!

2013. máj. 13. 00:12
 4/5 anonim ***** válasza:
Még egy dolog: A pszichológus azért is előnyös, mert ő egy teljesen kívülálló, független ember, aki nem ismer Téged, nem ismeri a családodat, és titoktartás kötelezi, így neki anélkül mondhatsz el mindent, hogy bármiben is előítélete lehetne, vagy bármit is tovább mondana bárkinek. Előtte nem kell szégyellned semmit, de fontos, hogy úgy érezd, szimpatikus Neked, és meg tudsz előtte nyílni.Ha nem, akkor menni kell tovább és keresni egy másikat.Ha olyat találsz, akivel megértitek egymást, azt érezni fogod hamar.
2013. máj. 13. 00:15
 5/5 A kérdező kommentje:
köszönöm ezt a nagyon segítő és nagyon elgondolkodtató válasz!ígérem,hogy felkeresek egy pszichológust,nem csak magam miatt hanem a szüleim miatt is.és még egy kérdésem lenne.ha egyedül maradok akkor mi lesz velem?
2013. máj. 14. 18:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!