Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Melyik drog a keményebb, a...

Melyik drog a keményebb, a speed vagy a kokain?

Figyelt kérdés
Mint teljesen tapasztalatlan fordulok hozzátok, hogy szerintetek mi a különbség (vagy éppen a hasonlóság) a speed és a kokain között? Nem próbáltam ki egyiket sem, de vannak ismerőseim akik igen, és két eltérő véleményt hallottam. Az egyik a speedet a másik a kokaint nevezte "keményebbnek". Akkor melyik az igaz?

2013. máj. 7. 11:20
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
83%

Mi az, hogy keményebb?

A speed szintetikus, nem? A kokó természetes ha jól emlékszem (nem mintha számítana).

Mindkettő pörgetőszer.

2013. máj. 7. 12:08
 2/13 A kérdező kommentje:
Hát igazából én sem tudom meghatározni, hogy mit jelent hogy "keményebb", csak azt hallottam. Gondolom azt jelenti, hogy jobban kiüt, vagy hogy tovább tart a hatása.
2013. máj. 7. 12:18
 3/13 anonim ***** válasza:
100%
Az talán a tisztasággal is összefügg.
2013. máj. 7. 12:25
 4/13 anonim ***** válasza:
100%

Nem nézünk most olyan tényezőket, hogy számít a tapasztalat, egészségügyi állapot, tisztaság, érzékenység, stb.

A speed (amphetmine) java részt stimuláns, minimálisan euforizál. Fizikai függőség nem valószinü, pszihikai annál inkább. Toleranciát gyorsan ki alakít.

Főbb veszélyek : Szív, és érrendszeri terhelés, a használó elfelejtkezhet inni, enni, és napokig nem fog tudni aludni. Magas a pszihózis esélye az alvás megvonás miatt.

Kokain : Kevésbé stimuláló, sokkal inkább euforizál, fizikai függőség csekély, pszihikai szinte biztos.

A szervezetet kevésbé terheli meg, ellenben kellemesebb hatása miatt a használó sokkal elvetemültebb lehet, a bünőzés kockázata magasabb, meg az ára is.

Alvás, evés sokkal inkább lehetséges hatása alatt. Könyebben túl adagolható.

Összességében én forma formának ítélnél meg.

2013. máj. 7. 13:04
 5/13 A kérdező kommentje:
Tehát akkor (ha jól értem) kb ugyanolyan ez a kettő?
2013. máj. 7. 13:05
 6/13 A kérdező kommentje:
Mármint a "keménységét" tekintve. Persze értem, hogy nem ugyanaz a hatóanyaga, és másként viseli meg a szervezetet
2013. máj. 7. 13:07
 7/13 anonim ***** válasza:
95%

@TaplalkozasHarcmuves

A koko az addig természetes míg ott a kokacserje a Kolumbiai ültetvényeken. De amit az emberek a kezükbe kapnak fehér port az szerintem minden csak nem természetes.

2013. máj. 7. 21:17
 8/13 anonim ***** válasza:
100%

Emberek az ilyen demagóg szöveget, hogy "természetesen, nem természetes" hagyjátok már a pcsába. Egy adott molekula az ugyan az marad, akár laboratóriumban, akár a természet által lett teremtve. Sőt, pont emiatt, a természetes verzióban több lesz a mellék termék is. Más kérdés, hogy az amphetmine sosem lesz tiszta, már amit az utcán kapsz. Örülhetsz, ha 5%-os. Kokónál is ugyan ez a helyzet egyébként.

A helyzet az kérdező, hogy a 2 drog egyáltalán nem ugyan olyan. Most az, hogy melyik a veszélyesebb (keményebb) rendkívül függ a nézőponttól. Ha csak és kizárólag a szervezetre gyakorolt hatásokat nézem, szerintem a speed károsabb. Ellenben ha összességében nézem, hogy a fogyasztó életére milyen hatással lesz akkor a kokó. De megkellene tanulni, hogy 1-2 extrém szertől eltekintve, a drogozás az ami káros, nem maga a szer. Ha szín tiszta kokót adnának a gyógyszertárban ellenőrzött körülmények között, felelős fogyasztás melett, alig lenne károsabb, mint a kv. A kokó és a legtöbb szer káros hatása abban mutatkozik meg, hogy:

-sosem tiszta

-mivel a maffia által terjesztett, ezért mesterségesen drágán van tartva

-a fenti okból kifolyólag az embereknek sosincs rá elég pénze

-a fenti okból kifolyólag bűnözni kezd a pénzért

-mivel az élet vitele teljesen megváltozik a bűnözés hatására, elveszti munkahelyét, és csak a drog beszerzéséért él

-a nem megfelelő tájékoztatás miatt, a fogyasztók csekély része van tisztában a valós veszélyekkel, pl. speednél nem isznak eleget, nem alszanak eleget, stb...

-Legtöbbször a baj ott kezdődik, hogy a fiatal kihagyja az iskolát, megromlik a családi viszonya, rossz társaság, stb.

Tehát láthatod, hogy a baj nem is a szerrel, vagy a fogyasztásával van, hanem a tiltással, és a nem megfelelő tájékoztatással. Ártalom csökkentésre lenne szükség, mert drogos mindig lesz, amíg drogos van, addig dealer is. És ahelyett, hogy a valós problémákra rá világítanánk, ehelyett démonizálva van a dolog, és minden fiatal rögtön rájön, hogy amit a drogokról halott, az hazugság, és emiatt abba a hibába esik, hogy azt gondolja, ez nem is jár semmilyen kockázattal. Majd mikor már bekerült a körbe, akkor jön rá nagyon lassan, hogy az élete romokban hever, amikor már késő. Nem, a heroinosokon kívül szinte soha nem halnak meg drogtól emberek. Különösebb egészségügyi károsodást sem szenvednek el. Az élet körülményeik azok, amík megssínylik a dolgot.

A legtöbb drogos, aki fiatalon kezdte el abbahagyja 25-26éves korára, de ekkora már nem lesz szakmája, iskolát korán befejezte, munka tapasztalat nélkül lesz, a barátainak 99%-a hasonló őhozzá, többet már rendőrségi ügybe is bele keveredtek, a családja már nem bízik benne, és sokszor ő maga sem bízik már saját magában. A legtöbb kár a körülmények miatt van, és a legtöbb kár mentálisan keletkezik. Meg kell még jegyezni, hogy aki valaha kipróbálta a kokaint, és az azzal járó euforikus mámort, az olyan mértékü boldogságot, amit máshogy nem nagyon lehet kiváltani, az egy életre megnyomorodott lelkileg, mert akár 20év múlva is az az élmény fog eszébe jutni, akár minden éjszaka arról fog álmodni.

2013. máj. 8. 08:09
 9/13 anonim ***** válasza:
100%
www.daath.hu-n kis kutakodás után találhatsz szakszerű leírást mindkét szerről, minek segítségével magad is megválaszolhatod a kérdést. (+van fórumuk is)
2013. máj. 9. 19:38
 10/13 anonim ***** válasza:
100%

Amit hozzáfűznék: Bármelyik szer mellet is döntesz is(már ha emiatt íródott a kérdés), egy valamit mindig tarts szem előtt, bármilyen elcsépelt is: MÉRTÉKLETESSÉG+ÖNKONTROLL

Ennyi a kulcsa az egésznek. Viszont azt is jól vésd az eszedbe, hogy EGY elbotlás is elég, hogy a "gödörben" találd magad. Szóval csak óvatosan, és akkor semelyikből nem lehet nagy baj.

Mindemellett természetesen bármit csak saját felelősségre! ;)

Peace :)

2013. máj. 9. 19:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!