Egyet értetek azzal hogy az öngyilkosok valójában jobb emberek mint az átlag, mert nem bírják elviselni ezt a sok rosszat? Igazából ők a többiek áldozatai. és mégis őket ítélik el.
"Szerintem olvasd el még egyszer a kérdést és ne az én válaszomat analizáld, a kedves kérdezőnek próbálj segíteni."
ja, a kérdezőnek.
"Akkor ezek szerint nekem nincs meg ez a fájdalomküszöböm, mert nincs az a jó isten, hogy én eldobjam magamtól az életet."
Neked is megvan. Ahogy mindenkinek, ahogyan az ösztönök is.
" Nekem fel kell nevelnem egy gyereket. Szóval nem csak magamra gondolok..... Ha pedig álmos leszek, lefekszem, köszi"
Miért gondolod azt hogy nem magadra gondolsz? Azért neveled őket, hogy jó legyen nekik? Miért akarod, hogy jó legyen nekik? Mert az jó neked is? Azért neveled őket, mert te ettől érzed "jól" magad. Ha utálnád, gyűlölnéd őket, akkor már mindjárt változna a dolog.
Minden ember a saját tetteiért felel. Az, hogy nem bírják elviselni a rosszat, nem azt jelenti, hogy jobbak, hanem azt, hogy nem tudnak megküzdeni a mindennapi megpróbáltatásokkal. Tulajdonképpen én is menekülésnek tartom, de nem az élettől, hanem a felelősségtől, az ismétlődő kudarcok elől. Ha valaki áldozattá válik az saját magának is köszönheti, nincs jó megküzdési stratégiája, és igen az önként vállalt mártírokat megeszik az oroszlánok. De ez mindig is így volt, az oroszlánnak ez a tulajdonsága.
Én nem nézem le, elfogadom a döntését, hisz az övé.Ha ezt akarta megcsinálta, de ő csinálta meg .
Sokkal nagyobb azaz végzetes pofont adott ő saját magának ,az életét pedig mindenki saját maga éli nem pedig a környezet.
Már válaszoltam a kérdezőnek.
Nem gondoltam volna, hogy ezt a mondatot ilyen nehéz értelmezni, hogy ne lenne elég 1x leírnom.
Az elméletet ne keverjük a triviális dolgokkal, ha valaki nehéz felfogású, azt elfogadom, legyen ahogy akarod, én itt befejeztem.
ÓÓÓ édes fiam... A kérdező lepontozott, amiért nem ezt írtam: szegény öngyilkosok, nem értem miért teszik, jajj ők bizony áldozatok, ó istenem mennyi rossz dolgon mehettek keresztül.
Neked pedig azért írtam, mert nem értem, miért azzal töltöd a drága időd te is alvás helyett, hogy az én személyes véleményemet elemzed ki mondatonként.
Remélem így már érthető voltam....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!