Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Miért nem szeret senki?

Miért nem szeret senki?

Figyelt kérdés
18 éves végzős gimnazista lány vagyok. A szeretethiány egész eddigi életemben elkísért, egyedül Édesapámra támaszkodhattam. Egy ideig kötelezően járnom kellet pszichológushoz, önpusztító viselkedésem miatt. Ez a jelenség a 2 legjobb barátom halálának tudható be. A mostani "barátaim" az egyértelmű jelzéseimet sem veszik észre, a reakciójuk csak annyi, hogy "Ez van!" A szerelem terén még ennél is elkeserítőbb a helyzet. Soha nem volt senkim,leszámítva egyetlen fiút, akivel pár nap után szakítottam nyolcadikos koromban, mert túlságosan különböztünk. Lehet, hogy elég ronda vagyok, de buta nem. Nyelvtanár leszek, határozott céljaim vannak, emellett kedves, vicces, temperamentumos ember vagyok, és sosem mutatom ki a szomorúságomat. Mégis mindenki elkerül... Mi lehet a baj?
2013. máj. 1. 21:14
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
ÉN szeretlek!:)
2013. máj. 1. 21:23
 2/14 A kérdező kommentje:
?????? Ez kedves :)
2013. máj. 1. 21:30
 3/14 harmincharom válasza:
Én is szeretlek!:D
2013. máj. 1. 22:01
 4/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm, kedvesek vagytok! De adhatnátok támpontot, hogy mi lehet a baj velem.
2013. máj. 1. 22:03
 5/14 anonim ***** válasza:

Mi a fontos számodra egy barátban?Mitől érzel valakit igazán a barátodnak?Attól,hogy folyamatosan odafigyel a viselkedésedre és támogató a hozzáállása,és kifejezi a szeretetét?Az emberek zöme sajnos nem ilyen,és az is könnyen lehet,hogy ami számodra "egyértelmű jelzés",az mások számára nem az.Nem írtad le,hogy pontosan mit értesz a "jelzéseid" alatt.De ha esetleg önkárosítást (például vagdosod magad,stb.),akkor nem is annyira meglepő,ha sokan nem értenek,az emberek többsége értetlenül áll az ilyen viselkedés előtt.

Nem vagyok pszichológus,az okok kiderítéséhez a történeted teljes körű ismeretére és pszichoterápiára lenne szükség.Abból amit elmondtál nekem úgy tűnik,hogy talán nem a megfelelő módon próbálsz közeledni az emberekhez,illetve kötődést kialakítani velük,ezért,épp az ellenkezőjét éred el.Talán túlságosan igényled azt,hogy szeressenek és ezt ki is mutassák feléd (ez pedig egy idő után megterhelő lehet),vagy magasak az elvárásaid a megértés tekintetében (ha valaki nem ért meg teljes mértékben,nincs veled 100%-ig egy hullámhosszon,akkor elűzöd,akár önkéntelenül is).

Egy biztos,a mások felé nyitott,pozitív,életvidám,mosolygós és határozott önbizalommal rendelkező emberek sikeresebbek az ismeretségek kialakításában.Én is eléggé zárkózott típus vagyok,de próbálom eszerint alakítani a személyiségemet.

2013. máj. 1. 22:26
 6/14 A kérdező kommentje:
Én csupán ugyanazt várom el, amit adok. Persze tudom, hogy benne van a baj, de ha már valaki ugyanúgy megnyílik előttem, mint én Ő előtte, akkor az talán bizalmat enged feltételezni. De tény, hogy túlságosan ragaszkodom az emberekhez.
2013. máj. 1. 22:38
 7/14 Meknes válasza:
Sajnos sok ember magányos és úgy érez,ahogy te érzel.Szerintem nincs veled semmi baj,csak az emberek többségéből kihaltak az érzések.Ma már mindenki érdekből barátkozik,házasodik stb.Ne szomorkodj,ha úgy érzed,hogy egyedül vagy.Nem vagy egyedül,csak még nem találtál rá a hozzád hasonló emberekre.Vagy amint írtad,rátaláltál csak elveszítetted őket.Én azzal vigasztalom magamat és téged is,hogy jobb egyedül,mint egy olyan baráttal,aki csak érdekből van veled.A pasik többsége pedig totál idióta,nem veszik észre a valódi emberi értékeket.Hidd el,nem vagy ronda,ronda ember nincs.Valakinek épp te vagy az esete és kis szerencsével egymásra fogtok találni.Maradj mindig mosolygós,ne hagyd hogy bárki vagy bármi szomorúvá tegyen.Eljön majd a te időd is és meg fogod találni a boldogságot.Fiatal vagy,előtted az élet és rengeteg lehetőséged lesz ismerkedni,barátkozni.
2013. máj. 1. 23:24
 8/14 A kérdező kommentje:
Neked is köszönöm. Hálás vagyok a kedves válaszokért, és azért, hogy bunkó, túl okos emberek írnak.
2013. máj. 1. 23:30
 9/14 anonim ***** válasza:
Ha tudsz válts pszichológus, aki nem csak cseverészik, hanem van terápiás palettája is. Vannak jók is cdak az embert kicsinálja mire talál egy normálisat.
2013. máj. 2. 12:02
 10/14 anonim ***** válasza:
én is szeretlek!:) gondolj vidám dolgokra,állj pozitívan az élethez! eleinte nehéz, de nekem bevált:)
2013. máj. 2. 22:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!