Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Akik egyedül éltek! Hogy...

Akik egyedül éltek! Hogy bírjátok?

Figyelt kérdés
Tavaly váltam el, új város, új élet. Helyrejöttem nagyjából, rendezgetem az életem, néha egész jó, vannak örömeim, vannak tartalmas programjaim, barátaim, ismerőseim, viszonylag kiegyensúlyozott vagyok. Tudok egyedül lenni, hétközben este érek haza, az nem gond. Olvasok, rendezgetem a lakásom. Ám néha...egy-egy hosszabb hétvégi napon, mikor mindenki családdal van és távol, olyan, mintha egyedül lennék az egész világon. Nem rohanhatok állandóan nyüzsögni, hogy ne érezzem, nem lóghatok állandóan barátok nyakán, néha otthon is kell lenni. Csak szimpla egyedüllét, mégis olyan, mintha arra teremtettem volna, hogy családban éljek. Most ez nem adatott és nem tudom, lesz-e valaha. Biztosan vannak még, akik így élnek. Érzi ezt más is? Mit csináltok, ha elkap a végtelen magány-érzés? 40/N
2009. szept. 27. 10:57
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Elvált 38as férfi vagyok, aki szintén egy másik városba költözött a válása után. Ezen okból alig van barátom, meg a munkahelyi nehézségek is lekötnek.

A magány érzése nagyon változó, van amikor mindent megadnék azért, hogy megint legyen társam. Aztán vannak esték, amikor azt vallom, hogy kell a francnak, mert ki tudja mi lesz megint a vége.

Mindenesetre nem jó magányosnak lenni, és én most már megértem azokat az idős bácsikat, néniket, akik egyedül maradnak, hogy miért akarnak mindenhol mindenkivel beszélgetni.

Amikor elkap a végtelen magányérzés, vagy internetezem, mint most is, vagy elmegyek a természetbe kerékpározni, esetleg sétálni, és próbálok minél több emberrel szóba állni ami egyáltalán nem könnyű feladat.

Aztán amikor rám tör a magány, gondolkodom azon, hogy regisztráljak-e netes társkereső oldalon.

Hát, ennyi.

2009. szept. 27. 11:14
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

Bár most kapcsolatban élek, hat évvel ezelőtt az előző párom elköltözött a közös albérletünkből, két év együttélés után.

Miután túl voltam a sarokban-zokogós időszakon, én is igyekeztem elfoglalni magamat, bulival, takarítással, lakásátrendezéssel, barátnőzéssel, stb. De tényleg, ott volt az a kevés hétvége, az ünnepek, amikor nagyon magányos voltam. Ez most bután hangozhat, de nekem a futás adott erőt. Kimerülésig futni, és utána egy jót zuhanyozni, megfizethetetlen. Elég sokáig csináltam ezt, és amikor már nem akartam görcsösen társat találni, rámköszöntött a szerelem is.

Szóval én azt ajánlom, hogy ilyenkor keress valamit, ami fizikailag, vagy akár szellemileg lefáraszt.

És amúgy, az internetes társkeresést sem találom hülyeségnek, de ne társkeresőn regisztráljatok, hanem inkább valamilyen más közösségbe, ahol hasonló érdeklődésű emberek beszélgetnek. Ott nagyobb esély van igazi társat találni.

2009. szept. 27. 11:28
 3/10 A kérdező kommentje:
Mik ezek a "közösségi oldalak"? Mert a párkeresőn regisztráltam, de nekem ijesztő a direktség, ahogy egymás méricskélése folyik ott...Amúgy köszönöm mindkettőtök válaszát, már az is megnyugtató nekem, hogy más is ismeri ezt. Bizony, amíg természetes volt, hogy mindig van körülöttem valaki, nem értettem én sem az öreg néniket, stb.
2009. szept. 27. 11:45
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

Második válaszoló vagyok. Hű, hát ezt nehéz megmondani. Én pl. egy internetes stratégiai játékban találtam sok új ismerőst. Sőt, olyan párokat is ismerek, akik ebben a játékban találtak egymásra. Igen, engem is az taszít, hogy a társkeresőkön direktbe megy a méricskélés, ez megöli a spontaneitást, meg a flörtölést is.

Hogy hol regisztrálj? Azt csak te tudhatod, hogy mi érdekel. Az érdeklődési körödnek megfelelő fórumokon. Ehhez persze viszonylag sok időt kell szörföléssel töltened. De talán megéri.

2009. szept. 27. 17:09
 5/10 anonim ***** válasza:

Én gyerekkoromban úgy gondoltam h majd elmek egyetemre,lesz egy király szakmám és építek egyedül egy házat hogy egy kicsit élhesek egyedül is,és megnézzem hogy az milyen.Ez össze is jött de csak 2 hónapig bírtam egyedül,rossz volt úgy hazmenni hogy nem vár otthon senki hogy megkérdezze hogy mi volt a munkában,vagy csak egy jó szót szoljon hozzám:)Rossz volt,de most már 1 éve házas vagyok,és boldog,boldog,boldog!

És remélem te is találsz magadnak vkit,sok sikert!

2009. szept. 27. 18:03
 6/10 A kérdező kommentje:
Köszi :-)
2009. szept. 27. 21:29
 7/10 anonim ***** válasza:
Szia.Probalj regisztralni a chat.hu-ra.Nagyon sokan vannak fenn es sokan tarsat keresnek,stb.Sok szerencset!
2009. szept. 28. 04:37
 8/10 anonim ***** válasza:

24 vagyok picsiny albérletemben élek, egyedül és nagyon élvezem. Futó kalandok, semmi felelősség, se lakótárs, aki basztatna. Csak az a rohadt mosogatni való ne lenne. :D

Elég aktív életet élek,, szinte sosem vagyok egyedül, de amikor igen, azt imádom!

2009. szept. 29. 11:11
 9/10 A kérdező kommentje:
Oké, kedves utolsó válaszoló, de te 24 vagy, én meg 40. Ez azért különbséget tehet, lehet, hogy nem kéne, amúgy, mégis...
2009. szept. 29. 12:07
 10/10 anonim válasza:
Adná az ég, hogy egyedül élhessek. Bizonyos szempontból irigyellek.
2011. dec. 31. 23:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!