Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mit tegyek, ha a környezetembe...

Mit tegyek, ha a környezetemben (szinte) mindenki depressziós?

Figyelt kérdés
Higgyétek el, nem túlzok... a család, a barátaim, és egyéb ismerőseim között is vannak, akik különféle lelki problémákkal küszködnek. Szeretnék nekik segíteni, elsősorban a családtagjaimnak, mert itt vannak a legnagyobb gondok. Részletekbe itt nem mennék bele, ha valakit érdekel, privátban írok többet. Szeretnék tenni értük, csak az az egyetlen baj, hogy rám is "rám telepszik" ez a hangulat, és az én türelmem is véges... Érik az elhatározás, hogy felkeresek a témában egy pszichológust és kikérem a véleményét, de addig is, ha bármi jó tanácsot tudtok adni, esetleg egy elérhetőséget vagy ingyenesen hívható telefonszámot, azt megköszönöm!

2013. ápr. 26. 15:32
1 2
 11/11 A kérdező kommentje:

Én is alapból hajlamos vagyok a depresszióra, talán örököltem, de a tinédzseréveimet eléggé megkeserítette (ráadásul erről senki nem tudott!). Azóta viszont teljesen megváltozott a helyzet: sok mindent másként látok, megértőbb és elfogadóbb lettem, és elmondhatom, hogy ma már alapvetően pozitívan gondolkodom. Tudatosan a jó dolgokra kezdtem figyelni - ez aztán automatikussá vált.

A búskomorság már nem tud úgy legyőzni, mint régen - pontosan azért, mert már kiismertem.

De... azért a környezetem elég jól tud befolyásolni. Viszonylag jól viselem, de jól látjátok, elkelne a segítség, meg is fogok kérdezni egy pszichológust.

Az egyik válaszra, ami nagyon tetszett: szívesen tetszelegnék a "fényhozó" szerepében, csak attól tartok, félresikerülne a vállalkozás és a végén úgy járnék, mint a bukott angyal :-)

2013. máj. 9. 20:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!